Główny temat o broni palnej

Hitch

3 220
4 877
Może właściciel domu miał perka "Tajemniczy Nieznajomy" i Mel przyszedł pomóc mu w walce? :)

mysteriousstranger.jpg

D

Deleted member 427

Guest
Najlepsze tym wszystkim jest to, że żona zamiast po policję najpierw zadzwoniła do męża:

A woman was home alone when two suspects, heavily armed with guns and thousands of rounds of ammunition, reportedly attempted to enter her home. She called her husband who rushed home with a firearm of his own. When the husband arrived home there was an exchange of gunfire. The two suspects were found dead.

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 181
Z małoprawdopodobnych rozwiązań przyszło mi do głowy takie, że dwóch różnych uzbrojonych bandytów napadło w tym samym czasie na ten dom i na wzajem się zastrzeliło. Gdzie dwóch bandytów się kłóci tam korzysta właściciel domu.

D

Deleted member 427

Guest
Było tak: jeden ze złodziei został raniony przez właściciela, po czym sam się zabił. Drugi zdołał wydostać się z chaty, wsiadł do pickupa, przejechał kilkaset metrów i... też się zabił - jego ciało znaleziono w aucie na jakimś polu. Napastnicy mieli po 17 lat. Sam właściciel odniósł powierzchowne rany, pomocy udzielono mu na miejscu --> [link]

D

Deleted member 427

Guest
Kolejny stan opuszcza grono "Shall-Issue States" i przechodzi na "Constitutional Carry" - noszenie ukrytej broni bez zezwolenia w miejscach publicznych:

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Kolejny stan opuszcza grono "Shall-Issue States" i przechodzi na "Constitutional Carry" - noszenie ukrytej broni bez zezwolenia w miejscach publicznych:

I kto jest przeciw? Policyjne pipki. Teraz trudniej będzie zbutować obywatela, który się krzywo spojrzał.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
31-letni kierowca opla w sobotę uciekał przed policją na trasie Tychy - Mikołów. W trakcie ucieczki policjanci wielokrotnie do niego strzelali, bo nie chciał się zatrzymać. Jeden z pocisków zabił jego 26-letniego kolegę, który siedział na fotelu dla pasażera.

http://www.dziennikzachodni.pl/arty...d-policyjnym-poscigiem-wypilem-piwo,id,t.html

Ale, oczywiście, im jak najbardziej wolno posiadać i używać broni palnej, najwyżej kogoś sobie postrzelą. Ostatecznie mógł nie jechać jako pasażer, sam sobie jest winien.

Hitch

3 220
4 877
W ogóle coś ostatnio dużo o strzelaniu w Polsce gadają. Jak nie do siebie policjanci strzelają to do przypadkowych ofiar, jakieś zabójstwa całych rodzin czy barykadowanie się w mieszkaniu i romantyczne samobóje. Myślicie, że szykują grunt pod nadchodzącą debatę odnośnie broni palnej? Towarzysz dziewulski szykuje mowę? W końcu "on wie, był policjantem".

military

FNG
1 766
4 727
A o czym tu jeszcze można gadać? Śruba jest już przykręcona maksymalnie. Chyba nie będą robić wielkiej kampanii której celem będzie pozbycie się tych 3000 sztuk broni kolekcjonerskiej, będących w rękach Polaków?

Hitch

3 220
4 877
Śruba jest dokręcona, ale chcą się chuje zabezpieczyć na wypadek np. takiej PL, która zaczęłaby dyskusję na ten temat. Parę miesięcy takich krwawych niusów (koniecznie z użyciem słowa "strzelanina", choć niezbyt często tu dochodzi do wymiany ognia...) i świadomości ludzi masz jeszcze bardziej zakorzenione broń = śmierć i zniszczenie.

N

nowy.świt

Guest
Na średnie dystanse - Karabin szturmowy M416 (bardzo niezawodny i może strzelać po zanurzeniu w wodzie i piasku)

M416.IRL.jpg

(na szturm do sejmu należy wziąć na poprawkę maskę gazową, bębnowy magazynek i granatnik na chłopców z GROM-u którzy przyjadą z odsieczą dla swoich panów i zaczną rzucać swoimi żałosnymi granatami hukowymi)

A na czyszczenie pomieszczeń z socjalistów wewnątrz budynków - SMG Mp7

l.jpg

Lub AA-12 Automatyczny Shotgun - z możliwością strzelania końcówkami wybuchającymi, żaden etatysta nie ucieknie przed odpowiedzialnością i schowanie się za biurkiem pełnych nowych ustaw regulujących rozmiar bananów nie pomoże:

aa12.JPG

Jako broń boczna - Pistolet Glock:

21.gif

D

Deleted member 427

Guest
- Wiesz, z czego do ciebie celuję?
- Nie.
- A chcesz wiedzieć?
[brak reakcji]
- Pozwól, że ci wyjaśnię. Mam w ręku wymierzoną prosto w ciebie dziewiątkę, załadowaną pociskami hollow point. Wiesz, co taki nabój z tobą zrobi po trafieniu?

Tak mniej więcej przebiegała rozmowa z włamywaczem, który postanowił obrabować dom Erica Martina, mieszkańca St. George, Utah. Martin trzymał go na muszce do przyjazdu policji - i był w tym czasie kompletnie nagi ;)

The Blaze --> Naked Homeowner Holds Burglar at Gunpoint Until Police Arrive

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/5-latek-zastrzelil-siostre-z-wlasnej-broni,322818.html

Właśnie zobaczyłem news o tym w TVN24, dziennikarz obowiązkowo przybrał grobową minę i z pogardą w głosie oznajmił, że strzelbę dzieciak dostał "w prezencie" (tu ironiczna mega pogarda) od rodziców i sprzedają tam broń dla dzieci pod hasłem "moja pierwsza strzelba".

Już to pisałem kilka razy, ale postulaty o powszechnym dostępie do broni możemy schować do szuflady. W epoce mass mediów tę batalię po prostu musimy przegrać, nie ma bata.

D

Deleted member 4151

Guest
A jak w Polsce dzieci zabijają się niewybuchami to jest ok. Słyszałem ten news wcześniej w tv24 (no z czegoś pośmiać się trzeba). Niestety komentarze nie nastawiają optymistycznie jakikolwiek głoś rozsądku jest minusowany.
Już to pisałem kilka razy, ale postulaty o powszechnym dostępie do broni możemy schować do szuflady. W epoce mass mediów tę batalię po prostu musimy przegrać, nie ma bata.
Nigdy! Jeśli się poddamy nie wygramy. Nie ma wolności bez broni palnej koniec kropka. I nieważne ile pokurwów będzie przeciw nam tego postulatu nie możemy schować. Chyba ,że zamierzamy poddać się całkiem...

Do góry Bottom