Filozofia Gorean

T

Tralalala

Guest
To ,że kapitalizmu nie ma stwierdziłam tez( nie sprawdził się )
Kapitalizmu nie było. Był i jest zamordyzm.
Wystarczy odpowiednia motywacja i ideały wolności zniesie stado..
Stado można wysadzić bombami i dobić.

To forum to nie tylko miejsce do kłótni ale przedewszystkim miejsce do przedstawiania poglądów, które inni mogą przeczytać i zmienić swoje nastawienie jeżeli są odpowiednio otwarci.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
kto jest tym niby guru w tej niby sekcie?
jakoś nie widze by lady cośtamcośtam i aneta kazały chwalić jakąś konkretną osobe, jakiegoś mastera i udać sie do tego ich lolilandu i odddać im całą kase i być ich niewolnikiem...
nie wiem o co kaman...

Avx

Active Member
831
186
Wolność przez niewolę, to coś takiego, jak trzeźwość przez codzienne picie wódki. :)

Niech kolega nie pieprzy bzdur. Chodzi przecież o dobrowolną uległość i posłuszeństwo, osób do których natury to pasuje. Przynajmniej w BDSM, Goreańska filozofia jest nieco bardziej zakręcona i skomplikowana.

workingclass

Well-Known Member
2 134
4 153
Mam to samo pytanie ale tlumacząc z norweskiego to oznacza "jaskółka" z tym ,że może u tej panni ma inne znaczenie ,może coś zwiazane z połykiem własnie ,widać ,że marzy o tym:)

W norweskim jak i w angielskim "swallow" znaczy "połknąć, łyk .... " lub "jaskółka", zależy od kontekstu i czy użyte jako czasownik czy rzeczownik. Moze byś " Pani jaskółka" lub "Pani łyka", moze tez miec jakieś znaczenie w języku goreanskim, dlatego pytałem.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Ot i cała filozofia ;)

daily_picdump_1640_640_56.jpg

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
@Ronbill ale kurwa nadal nie widze coby ktoś nakłaniał mnie do chwalenia gościa więc nimo sekty, a piramida finansowa to zus, nikt nie oferuje mi zysków jak cos tam wpłace... reklama i że ktoś zarabia na książkach to reklama a nie piramida...

miliardy ludzi wierzą w różne bajki, o jezusach buddach itp...

T

Tralalala

Guest
Bo to nie jest sekta, chcą sobie po swojemu żyć i tyle. O ile się nie wpierdalają w życie innych to spoko.

OP
OP
aneta74

aneta74

New Member
20
4
Greetings Aneto :)
Nie martwsię,że zrobiłaś niedzwiedzią przysługę :) to pokaże czas.
Lady Svelge

Lady Svelge

Nie tylko na tym forum pisalam Dlaczego wlasnie i tutaj napisałam?Bo przez przypadek natrafilam na to forum i zauważyłam samych Meżczyzn ,a będąc w Twoim Domu zauwazyłam,że Mężczyzn tam brakuje i pomyslałam ,że moze będa zainteresowani tą filozofią?

Mialam ci to napisać w prywatnej wiadomości ale nie potrafię ,nie widzę gdzie mozna napisać .

Chciałam dobrze dla Ciebie ,dla Gorean Zrobiłam to w nieudolny sposób ,zle ale doskonała nie jestem.Wiele rzeczy zrozumialam po czasie,tak samo w swoim prywatnym zyciu i wiele jeszcze przdemną
Jedno moge ci powiedzieć ,do czego jestem przekonana w 100 procentach ,ze masz w internecie zyczliwych Tobie ludzi ,ktorych nie zauważasz- a nawet jak wczesniej ich widzialaś to po czasie podejrzewasz ,ze są Tobie nieprzychylni itp.
Moze tacy niektorzy są i nie wiadomo dlaczego, przyczyn moze być wiele , ale wiem,ze w ocenie pewnych osób pomyliłas się bardzo.
Zanim coś napiszesz przemyśl to a jeśli po czasie dojdziesz do wniosku ze jednak pomyliłaś się to chyba wiesz co robić?
Wiecej pisac nie będe- nigdzie w internecie mnie już z tym tematem nie zobaczysz
Życzę wszystkiego co najlepsze na wybranej przez Ciebie Drodze Życia .
Dziekuje tym co zechcieli wypowiedzieć sie w tym temacie .
Moje konto mozna usunąć.
Dziękuję.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Szkoda, że już nie będziesz pisać. Myślę, że dużo osób tak jak ja było tu zainteresowanych tematem, ale nie doczekali się odpowiedzi na podstawowe pytania.

C

Cngelx

Guest
Właściwie to ta filozofia mi się bardzo podoba. Jest moim zdaniem bardzo zdrowa i rozwiązuje mnóstwo problemów. Powinna być powszechna. :D

zoya

Member
47
29
Zapraszam też do odwiedzenia przestrzeni wirtualnej Gor
http://maps.secondlife.com/secondlife/Beloved Land/172/24/25

Witam użytkowników tego forum i pozdrawiam :)

aneto74 czy sama jesteś użytkownikiem miejsc do których zapraszasz? :)
Jestem administratorem Beloved Land, polskiego edukacyjnego goreańskiego SIMu w SL do którego podałaś link i nie miałam przyjemności Ciebie spotkać... zatem zapraszam też Ciebie :) powinnaś sama najpierw poznać miejsce, które reklamujesz :)....
... a nasz Beloved Land jest magiczny :) można tam zobaczyć, jak wygląda świat Gor wykreowany w powieściach Johna Normana.
Pełni on funkcje edukacyjną, bo pokazuje coś czego w takiej formie, jaką nadał temu autor, rzeczywiście nie da się tego odtworzyć w warunkach ziemskich. Tylko platforma wirtualnego świata Second Life daje szansę poczuć klimat i atmosferę miejsca wprost z Kronik Gor. :) Jednak nasze przekonania, wartości i styl życia to co innego niż świat fantastycznej planety.

Ale pragnę uspokoić niektórych z wypowiadających się w tej dyskusji... pasjonaci Gorean doskonale zdają sobie sprawę, że planeta Gor to fikcyjna literacka wizja.:) To jednak nie przeszkadza odnaleźć w niej wartości, które okazują sie być nam bliskie i spełniają potrzeby, dążenia i pragnienia.
Kilka osób na tym forum stwierdziło autorytatywnie, że niemożliwe jest przeniesienie tych podstaw filozoficznych do realnego życia.
Chyba zbyt daleko idące stwierdzenie, szczególnie że ludzi realizujących w swoim życiu zasady Gorean Lifestyle jest na świecie całkiem niemało. Ja zaliczam się do nich :)
Ale tak całkiem nie potępiam tego stanowiska, bo sama jeszcze kilka lat temu podzielałam ten pogląd.

Pozdrawiam
zoya

Lady Svelge

Member
65
36
Lady Svelge

Nie tylko na tym forum pisalam Dlaczego wlasnie i tutaj napisałam?Bo przez przypadek natrafilam na to forum i zauważyłam samych Meżczyzn ,a będąc w Twoim Domu zauwazyłam,że Mężczyzn tam brakuje i pomyslałam ,że moze będa zainteresowani tą filozofią?

Mialam ci to napisać w prywatnej wiadomości ale nie potrafię ,nie widzę gdzie mozna napisać .

Chciałam dobrze dla Ciebie ,dla Gorean Zrobiłam to w nieudolny sposób ,zle ale doskonała nie jestem.Wiele rzeczy zrozumialam po czasie,tak samo w swoim prywatnym zyciu i wiele jeszcze przdemną
Jedno moge ci powiedzieć ,do czego jestem przekonana w 100 procentach ,ze masz w internecie zyczliwych Tobie ludzi ,ktorych nie zauważasz- a nawet jak wczesniej ich widzialaś to po czasie podejrzewasz ,ze są Tobie nieprzychylni itp.
Moze tacy niektorzy są i nie wiadomo dlaczego, przyczyn moze być wiele , ale wiem,ze w ocenie pewnych osób pomyliłas się bardzo.
Zanim coś napiszesz przemyśl to a jeśli po czasie dojdziesz do wniosku ze jednak pomyliłaś się to chyba wiesz co robić?
Wiecej pisac nie będe- nigdzie w internecie mnie już z tym tematem nie zobaczysz
Życzę wszystkiego co najlepsze na wybranej przez Ciebie Drodze Życia .
Dziekuje tym co zechcieli wypowiedzieć sie w tym temacie .
Moje konto mozna usunąć.
Dziękuję.

Witaj Aneto

Tak jak juz powiedziałam wcześniej ważne,że działałaś, Nie lubie bezczynności.Wielu ludziom coś sie podoba, przypadnie do serca, a nie zrobią nic żeby to piekniało .A Ty działałaś :) I to jak Twoje działanie wykorzystamy będzie dobrym lub nie :) Twoje jest dobre bo już Tobie przynioso jakieś zrozumienie. A i dla mnie tez, bo zobaczyłam,że mam zyczliwą aktywną wspaniała osóbke :) za przyjaciela.
Zrobiłaś co uważałaś za słuszne. Nie potępiam, robiłaś z serca a tym wyznaniem zobylaś moje .

Aneto ...
zapraszam Ciebie do Liland serdeczanie .
Jest zamkniete,kameralne nasze :) i Twoje tez.
Wiem,że i ja nie jestem doskonala i omylna ,a bardzo emocjonalna. Chciałabym sprostować swoje opinie.Ukształtowały się na tych negatywnych Aneto, których jest sporo i są słyszalne. Widzisz, ataki, poruszanie prywatnych moich spraw,szukanie po moich blogach, wyciąganie spraw i przeinaczanie zaowocowało tak,nie inaczej,
Aneto:) dziekuje, postaram sie patrzeć więc inaczej na ludzi. Odrzucić uprzedzenia, odrzucić z pamieci słowa złe i kpiące.Wyczyścić okulary .Zrobiaś bardzo dużo i pomogłaś mi Aneto.
Kontakt do mnie Aneto jest na stronie Home Stone :)
Sprawdzę czy tutaj jest mozliwość przekazania na priv . Czekamy na Ciebie w Liland Aneto.
A Swiat dokotrego zaprasza zoya jest piekny

Be well
Lady Svelge

Ta Liland
Ta Beloved Land

PS..Uważam temat z mojej strony za zamkniety.Forum Libertarian jest super,przypomniało mi oczymś:) ,jednak mój świat to Planeta Prawa.
Jest wiele wspolnego między nami, ale i spore różnice
Prosze również o usunięcie konta. Nie można sie rozdrabniać. Nigdzie sie nic nie zdziała.
Pozdrawiam Libertarian
be well

zoya

Member
47
29
@zoya
też szukasz pana czy już znalazłaś? Są tam jeszcze jakieś Goreanki do przygarnięcia?

Panie Lancaster,

Zoya miała to szczęście i spotkała na swojej drodze wspaniałego Mężczyznę :)
a Goreanki? ... nawet Pan nie podejrzewa jak cudowne sa kobiety, które odkrywają w sobie uległą naturę i pragną ofiarować temu wybranemu Mężczyźnie całą siebie :) Świat, w którym Mężczyzna i kobieta mogą być sobą i spełniać się w rolach, które przypisała im natura jest o wiele bardziej harmonijny.
Pozdrawiam

OP
OP
aneta74

aneta74

New Member
20
4
Jestem administratorem Beloved Land, polskiego edukacyjnego goreańskiego SIMu w SL do którego podałaś link i nie miałam przyjemności Ciebie spotkać... zatem zapraszam też Ciebie :) powinnaś sama najpierw poznać miejsce, które reklamujesz :)....
zoya[/QUOTE]

Zoya,

znam to miejsce ale mnie nie pociąga, a jeśli nawet byłoby dla mnie ciekawe to i tak nie mam czasu tam bywać.Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom