OP
OP
Deleted member 427
Guest
Piter napisał:Nawet jeśli to nie rząd wysadził WTC, to na pewno rząd na to pozwolił, tak jak kiedyś pozwolił na Pearl Harbor.
Otóż to.
Piter napisał:Nawet jeśli to nie rząd wysadził WTC, to na pewno rząd na to pozwolił, tak jak kiedyś pozwolił na Pearl Harbor.
Teorie spisku i zarzuty
IRS bywa wiązana z różnymi teoriami spiskowymi. Jednym z przykładów teorii o podstępnych zachowaniach IRS jest film "America: From Freedom to Fascism" w reżyserii Aarona Russo, wyraziciela stylu Libertarianizm. Film przedstawia sytuację, w których USA może stać się państwem policyjnym, a IRS rzekomo bierze udział w tym procesie.
Ja nie zamierzałem niczego dyskredytować. Gdybym starał się to robić, argumentowałbym. Ja jedynie wyraziłem swój lekceważący stosunek do tej całej sprawy.kawador napisał:To jest w ogóle fajny sposób, żeby dyskredytować wszelkie teorie wykraczające poza państwowo-korporacyjną mitologię. Wszyscy, co nie są z mainstreamu, to psychole.
I po jaką cholerę pisać, wtedy akurat, gdy nie ma się żadnych bezapelacyjnych dowodów, że WTC to też musi być sprawka rządu?
USA nie miało ataku na swoim terenie, pewnie w ogóle nie docierało do ich mentalność że to możliwe.Mimo wszystko, że jak myśle sobie o tym, że 10 kolesi z nożami rozwaliło 3 wieżowce, to mi sie lampka zapala, że coś tu jest nie tak.
Ideologiczny terror to mam jak słucham różnych teorii spiskowych, pół biedy jak są totalnie głupie jak reptalianie, ale najgorzej że cześć brzmi wiarygodnie a jest sprzeczna z prawami nauki i od słuchania czasem człowiek głupieje. Nie mówiąc już że wierząc w takie teorie zaczynam myśleć jakie to państwo jest potężne i doskonale zorganizowane. Szkoda że ci ludzi co organizują takie doskonałe akcje że wszystko idzie zgodnie z ich planem co to sekundy, nie zaczną pracować w jakimś ZUSie. Na dodatek spiskowych teorii jest tyle , czasem się wzajemnie wykluczających, że to tylko chyba po to by siać zamęt wśród zwolenników.Libertarianizm to nie tylko wolnosc ekonomiczna ale tez pewien rodzaj higieny psychicznej - terror panstwa moze byc ekonomiczny a moze byc tez ideologiczny.
Może w pobliżu jest lotnisko?la przykladu - od pewnego czasu fotografuje chemitrails nad Polska. Nie czytam o tym na forach "spiskowych" ale sam obserwuje i robie zdjecia. To nie jest efekt normalnego ruchu lotniczego, jak wmawiaja media dla idiotow. Mam fotki ktore powoduja opadniecie kopary (regularne pasy na niebie, wzorki, kratki).
Otóż toMieszanie teorii spiskowych z libertarianizmem może temu drugiemu tylko zaszkodzić.
W ogóle uważam że żadne spiski nie byłyby potrzebne, gdyby USA chciało jakiś pretekst to wojny/wprowadzenia regulacji to by znalazł.
Niebezpieczne, kosztowne, po prostu nie ekonomiczne.
Jeśli rząd jest w stanie przeprowadzić taką akcję musi być najdoskonalszą machiną na ziemi. I jeszcze by musi cały czas pilnować by nic się nie wydało, by nikt nie sypnął.
I widzisz zostajesz na poziomie marzeń, a ja jak i moi przeciwnicy (czyt: elity) aktywnie działamy, i sprawia to nam fenomenalną satysfakcję ...VernonSmith napisał:Jak kiedyś zostanę bogaczem, będę organizował coroczne spotkania z politykami i milionerami, nazwiemy się grupą świętego przymierza. Na spotkaniach będziemy mówić o totalnie nie istotnych rzeczach [...] To jedno z moich marzeń
Claude mOnet napisał:Aluzci20 i VernonSmith, skoro tajemnice nie mogą być zachowane, to pokażcie mi filmiki i relacje co dzieje się ze zamkniętymi drzwiami obrad Grupy Bilderberg? Było już przeszło takich 50 corocznych spotkań, a na każdym przedstawiciele mediów i co? Dziesiątki tysięcy ludzi wiedzą! No jak to co? Co roku większa feta, a w mediach ani widu ani słychu - nikt się nawet nie zająknie o tej imprezie elit, absolutnie nawet tej nazwy nikt nie wymieni ...
Z chęcią doczytam i zobaczę, bo wszystkiego nie wiem tak jak Wy... Więc czekam na Waszą merytoryczność w tej kwestii...
aluzci20 napisał:Zaraz pewnie będzie o reptilianach.
aluzci20 napisał:Wg mnie Bilderberg jest mocno przereklamowany.
A to mało na bliskim na wschodzie się dzieje? Papież zacytował kogoś sprzed setek lat i już spalono kilka kościołów, mordowano katolików.Czekam zatem na przykład takiego pretekstu.
Pewnie dużo, ale już widzę agentów USA "hmm, może wnerwić arabów czymkolwiek, rozwalą nam ambasadę a my będzie mieli pretekst, Nie, to głupie. Wiem! Porwiemy samoloty i walniemy w WTC, przy okazji podłożymy tam ładunki tak by nikt się nie zorientował, bo wiadomo bez ładunków i tego że wierze runą cały plan nie ma sensu"Dla kogo niebezpieczne i nieekonomiczne? Ile rzeczy jest niebezpiecznych i nieekonomicznych, a stanowią podstawę polityki współczesnych państw?
Taką władzą że codziennie miliony ludzi robią ten rząd na szaro.Wcale nie musi. Musi być po prostu rządem, tj. posiadać władze absolutną.
Ile osób musiało wiedzieć o planowanym ataku? Ilu mogło mieć rodziny przebywające w okolicy WTC? ilu by nie zechciało ich ostrzec? Jak pokazuje sprawa News of the world, nawet jakieś brukowce mają wszędzie swoich agentów i nic? Afera Watergate została zlokalizowana, a 500 razy bardziej skomplikowana akcja nie.I ja się pytam: kto miałby sypnąć kogo? Czy ktoś może mi odpowiedzieć na to pytanie?
Mogę się założyć że przed katastrofą smoleńską też kilka spółek zanotowało " nagły i w zasadzie niewytłumaczalny wzrost kupna" oraz pewnie gdyby sprawdzić w części z nim udziały mają Rosjanie. Załażę się że była też grupa ludzi która zagrała inaczej niż trend i zarobiła na tym.Chodzi o nagły i w zasadzie niewytłumaczalny wzrost kupna tzw. opcji sprzedaży (put option) ich akcji.
A to mało na bliskim na wschodzie się dzieje?
Papież zacytował kogoś sprzed setek lat i już spalono kilka kościołów, mordowano katolików.
Porwiemy samoloty i walniemy w WTC, przy okazji podłożymy tam ładunki tak by nikt się nie zorientował, bo wiadomo bez ładunków i tego że wierze runą cały plan nie ma sensu"
Taką władzą że codziennie miliony ludzi robią ten rząd na szaro.
Ile osób musiało wiedzieć o planowanym ataku?
Afera Watergate została zlokalizowana, a 500 razy bardziej skomplikowana akcja nie.
Mogę się założyć że przed katastrofą smoleńską też kilka spółek zanotowało " nagły i w zasadzie niewytłumaczalny wzrost kupna" oraz pewnie gdyby sprawdzić w części z nim udziały mają Rosjanie.
W ogóle polecam tego libertarianina, bo lubi się zajmować tylko dlaczego ludzie wierzą w dziwne rzeczy.