Donald Trump: nadzieja libertarian...czy Amerykanski Kukiz?

Czy Donald Trump jest nadzieja na libertarianskie zmiany w USA?

• Total voters
    120
OP
OP
libertarianin.tom

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Co za wredny artykuł! Na podstawie błahych poszlak wyszperanych w czeluściach internetu oskarża Ron Paula, Rockwella, Rothbarda o związki z rasizmem.
Kto winny rasizmowi u Trumpa? Libertarianie!
Where did Donald Trump get his racialized rhetoric? From libertarians.
https://www.washingtonpost.com/post...ric-from-libertarians/?utm_term=.6764d90fedd1

Jacys wybiorczy rasisci z tych paleolibertarian bo czytam sobie leworckwell.com dosc czesto i tak ze 3 Murzynow to tam regularnie pisze....

Noi ten artykulik "zapomnial", ze Rothbard w latach 60tych walczyl o rowne prawa dla Czarnych. Nawet Czarne Pantery chwalil :p.

Luizy

Well-Known Member
521
2 022
Jacys wybiorczy rasisci z tych paleolibertarian bo czytam sobie leworckwell.com dosc czesto i tak ze 3 Murzynow to tam regularnie pisze....

Noi ten artykulik "zapomnial", ze Rothbard w latach 60tych walczyl o rowne prawa dla Czarnych. Nawet Czarne Pantery chwalil :p.

Ale tym dalej na zachód tym mniej znaczy merytorycznie łatka "rasista".

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Na zagranicznym forum sportowym, na którym się udzielam dominują lewicowcy, masakra co tam można przeczytać. Dzisiaj smutny wpis, że ani Clinton ani Trump nie są dobrymi kandydatami, a Sanders był ostatnią nadzieją dla kraju. Przykre tym bardziej, że piszą to Amerykanie. Jest to lekko szokujące, bo głosowanie na Sandersa to jak ignorowanie całej historii swojego kraju i zasad na jakich została zbudowana jego potęga. Ale cóż.

Wczoraj natomiast wymieniłem powody ekonomiczne, dla których Trump > Hilary, to jeden gość mnie zaskoczył, bo czegoś takiego jeszcze nie czytałem. Generalnie napisał, że rozmowa o ekonomii miała sens 100 lat temu, kiedy gospodarka była znacznie mniej skomplikowana. Teraz natomiast nie da się już jej zrozumieć i okiełznać, że świat poszedł mocno naprzód, że nie ma już miejsca dla teoretyków mówiących, które podejście jest dobre, bo ekonomia jest już zbyt złożona żeby móc to określić. :D

I taki jeszcze fragment od tego użytkownika:
"Libertarianism has taken a pretty big pounding in the literature and research. Though it still seems to exist as if factually the correct way to go in right wing party's. Since it has long lost the argument on economic success it is now a way of life based on liberty and perceived freedom. I wish they'd stop selling it as economic greatness rather than as a philosophical way society should be. "

Libertarianizmowi nieźle się oberwało (jego efektywności - przyp.Volvek) w literaturze i badaniach. Jednak wciąż istnieje jako faktycznie dobry kierunek do obrania w partiach prawicowych. Jako że już dawno przegrał w dyskusji o sukcesie ekonomicznym, funkcjonuje teraz jako sposób życia oparty na wolności i postrzeganej wolności. Chciałbym żeby przestali sprzedawać libertarianizm jako ekonomiczną wielkość, a raczej jako filozoficzny sposób na to jak powinno wyglądać społeczeństwo.

:/

A

Antoni Wiech

Guest
Buki obstawiają nadal zwycięstwo Clintonowej. Ciekawe, że nadal w niektórych zakładach (w moim screenshocie nr 1) figuruje Sanders. Tzn. chyba, że buki zakładają małe, ale jednak prawdopodobieństwo, że Clintonowa się wycofa. kaz1.png kaz2.png

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
tyle postów o klintonowej, może warto by było zrobić osobny wątek o niej , lub zmienić nazwe tego na kampania wyborcza w usa abo coś...

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Albo umrze. Tutaj wypluwa jakieś zielone bloby do szklanki. Co bardziej wierzący protestanci już snują teorie, że demony z piekła rodem zawładnęły jej ciałem i tak się manifestują:

Jakby małego Szatanka wypluła (tfu!), takiego z rogami i ogonkiem to bym uwierzył w opętanie, a takie flegmy to byle żul większe i bardziej obleśne potrafi wypluć...

Ps. Wierzący teoretycy spisków mówią, że Hilarzyca podpisała pakt z samym diabłem/Szatanem i musi brać udział w tej szopce pomimo, że nie chce, nie ma sił na to... Czyli po Wałęsowsku: "Nie chcem ale muszem!".

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Co to za porcje flegmy, które mają kolisty kształt i z kopyta pędzą przez wodę na dno szklanki, gdzie ich już kompletnie nie widać. To raczej jakieś refleksy na szkle.

D

Deleted member 427

Guest
Żadne refleksy. Przez cały czas wszystko widać. Hillarzyca jest poważnie chora i coraz więcej lekarzy zaczyna wypowiadać się na temat stanu jej zdrowia. Niesamowicie zabawna jest reakcja CNN - "Not sick". Ja pierdole. Cała machina korpo konglomeratów medialnych pilnuje jej dobrego samopoczucia.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
To, że jest chora nie ulega żadnej wątpliwości, jednak przyjrzyj się uważnie, z jak dużą prędkością owe kulki wędrują na dno szklanki, po czym zupełnie znikają. Zawiesina płynów ustrojowych jamy ustnej nie zachowuje kulistości w środowisku wodnym. Druga sprawa: jakim cudem to coś z ryja Hilarii miałoby w tak opływowym stylu w ułamku sekundy spłynąć na dno i niemalże zniknąć. No chyba, że wypluła jakieś plastikowe kuleczki. Robi się kurde niesmacznie.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 427

Guest
No właśnie, ja nie wiem, co ona wypluła. Nie wiem, czy to normalna flegma czy coś innego. Pewnie bierze jakieś leki, kij jeden wie.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Nic nie wyplulała, to refleksy światła, które dopiero przy spowolnieniu filmu wyglądają jakby coś opadało na dno.
Bramo tomkiewicz, podziwu godny sceptycyzm.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
"Everybody’s got to be covered.", "the government’s gonna pay for it."

Donald Trump na temat służby zdrowia w programie "60 Minutes":

Pelley: How do you fix it?

Trump: There’s many different ways, by the way. Everybody’s got to be covered. This is an un-Republican thing for me to say because a lot of times they say, “No, no, the lower 25 percent that can’t afford private. But–”

Pelley: Universal health care.

Trump: I am going to take care of everybody. I don’t care if it costs me votes or not. Everybody’s going to be taken care of much better than they’re taken care of now.

Pelley: The uninsured person is going to be taken care of. How? How?

Trump: They’re going to be taken care of. I would make a deal with existing hospitals to take care of people. And, you know what, if this is probably—

Pelley: Make a deal? Who pays for it?

Trump: the government’s gonna pay for it. But we’re going to save so much money on the other side. But for the most it’s going to be a private plan and people are going to be able to go out and negotiate great plans with lots of different competition with lots of competitors with great companies and they can have their doctors, they can have plans, they can have everything.

http://www.forbes.com/sites/theapot...he-governments-gonna-pay-for-it/#3fb222553862

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 427

Guest
Nic nie wyplulała, to refleksy światła

To jest refleks światła?

Screen-Shot-2016-09-07-at-4.07.10-PM.png

I to?

nintchdbpict000265575731.jpg

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
W sumie... Ciężko powiedzieć, na pierwszy rzut oka wygląda rzeczywiście jak jakieś odbicia, ale teraz jak uważniej obejrzałem video to już sam nie wiem.

Do góry Bottom