Donald Trump: nadzieja libertarian...czy Amerykanski Kukiz?

Czy Donald Trump jest nadzieja na libertarianskie zmiany w USA?

• Total voters
    120

Palnar

New Member
20
0
Skąd w ogóle myśl o tym, że Trump miałby być nadzieją libertarian? Kandydatem libertarian jest Gary Johnson.Trump to izolacjonista i protekcjonista, chce nałożyć wysokie cła na chińskie towary, chce walczyć z tanią siłą roboczą i tak dalej.

draq

Well-Known Member
198
274
ale z jakichś konkretniejszych rzeczy to generalnie zmiany na plus - spore zmniejszanie i uproszczanie podatków, usunięcie "szkodliwych" regulacji, wysoka kwota wolna od podatku.

Wszystko sfinansowane masowym drukiem $ i / lub pożyczkami, prawda?
Bo trumpek jakoś nie wspomina ile żołnierzy i gliniarzy wywali na bruk i ile zamknie ministerstw i baz wojskowych. Ciekawe czemu...

Już nie wspominam, że na redukcję wydatków musiałby się zgodzić kongres a jaki stosunek do 'cutting spending' ma partia republikańska pokazały lata 2003-2007 kiedy mieli większość w obu izbach i swojego prezydenta.

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Wszystko sfinansowane masowym drukiem $ i / lub pożyczkami, prawda?
Bo trumpek jakoś nie wspomina ile żołnierzy i gliniarzy wywali na bruk i ile zamknie ministerstw i baz wojskowych. Ciekawe czemu...

No cóż, na pewno wspominał, że nie będzie szerzyć tyle demokracji. a kraje NATO będą musiały zbroić się same lub płacić, przez co już dawno został nazwany człowiekiem Putina.

D

Deleted member 427

Guest
PJW to jedyna rozsądna osoba w Info Wars. On reprezentuje te 10% rzetelnych newsów. Pytanie, co on tam jeszcze robi. Powinien czym prędzej spierdalać i budować własną markę niezależnie od tego oszołoma AJ.

draq

Well-Known Member
198
274
No cóż, na pewno wspominał, że nie będzie szerzyć tyle demokracji. a kraje NATO będą musiały zbroić się same lub płacić, przez co już dawno został nazwany człowiekiem Putina.

Na pewno należy mu wierzyć , w końcu republikańscy prezydenci nigdy nie kłamią!

Oh wait.

BTW:

http://www.ronpaulforums.com/showthread.php?500808-Trump-Want-Yuuuge-Increa-e-In-War-Machine

Republican US presidential candidate Donald Trump vowed to boost military spending by tens of billions of US dollars on Wednesday, outlining plans for major increases in the number of active troops, Navy ships and submarines, and fighter planes.

The New York businessman, who has struggled at times to demonstrate a command of foreign policy, is working to convince skeptics in both parties that he's ready to lead the world's most powerful military.

The United States currently spends more than 600 billion US dollars a year on the military, more than the next seven countries combined.

Ostatnia edycja:

draq

Well-Known Member
198
274
TAZ29dP.jpg

punkt 2 bardzo mi się podoba.

draq

Well-Known Member
198
274
Abstrahując od dyskusji, co to za argument w ogóle? Trump kłamie, ponieważ ktoś inny kiedyś skłamał?

Kiedy ostatni raz kandydat partii republikańskiej na prezydenta dotrzymał choćby połowy obietnic złożonych przed wyborami kucu?
No i fakt że trump jest flip-floperem tylko trochę mniejszym niż romney to też nie jest żaden powód do wątpienia w niego prawda?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Kolejny "wolnosciowy" pomysl Trumpa:

http://www.thedailybeast.com/cheats...k-communities.html?via=desktop&source=copyurl

Wszystkich przeszukac i bedzie bezpiecznie! Hurray!
Według mnie to tylko element wyborczego wrestlingu. Przypuszczam że 90% zamordystycznych pomysłów Trump'a nie doczeka się nawet próby wcielania w życie.

Znacznie gorszym jest coś innego. Te debilne pomysły mogą się zalęgnąć w wielu umysłach niczym ameby, a wtedy znajdą się inni do ich realizacji.

Luizy

Well-Known Member
521
2 022

Celebryci zachęcają do niegłosowania na Trumpa. Nawet nie wiem jak to skomentować. :D

Moja znajoma, tępa dzida, wojująca gimbo-ateistka wrzucała na walla, fapując że "wspaniale, wreszcie mądrzy ludzie przemówili do ciemnych mas głosujących na Trumpa". Mi w tej agitce brakowało jeszcze do pełni subtelności marszu sithów w momencie jak wspominali o bliżej nieokreślonym "rasiście, homofobie, blablabla". Ale chociaż komentarze na youtube podbudowujące.

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Niektóre komentarze pod dzisiejszym artykułem Gazowni o Trumpie i Hillary:

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=...tA_087b-07tLjHRtw&sig2=t7CQRxvfNG1z9EULKyuLpA

klingor_76

A ja powiem tak: z pewnością prezydentem USA nie powinna zostać baba współodpowiedzialna na destabilizację i wojny domowe w Syrii i Libii. To ona, jako Sekretarz Stanu za pierwszej kadencji Obamy podżegała go do wsparcia zbrojnych islamistycznych rebelii w tych krajach i nadal deklaruje że będzie wspierać "syryjską opozycję demokratyczną". Opozycją zdominowaną przez salafickie milicje Dżabal al-Fateh, Dżajsz al-Islam i Ahrar asz-Szam, prowadzące na opanowanych terenach Syrii politykę ludobójstwa wobec miejscowych chrześcijan, alawitów, druzów i wszystkich tych którzy nie utożsamiają się z radykalnym sunnickim islamem. Z pewnością nie prezydentem USA nie powinna też zostać osoba, która twierdzi że "Afroamerykanie zbyt często padają ofiarą policjantów", co jest wyjątkowo bezczelnym kłamstwem, bo statystyki wykazują niezbicie że to czarni mężczyźni, którzy stanowią zaledwie 3% populacji Stanów Zjednoczonych, są od dziesięcioleci najbardziej kryminogenną grupą społeczną i odpowiadają w sumie za 50% przestępstw - w tym większość zabójstw, gwałtów i napadów z bronią w ręku.

I odpowiedzi:

123jna
@klingor_76
Dezinformatorze putinowski, wynocha za Bug i nie pokazuj sie w Polszu

kap_jeden

@klingor_76
nie wiem co piles, bo normalnie Rosyjska wódka jest dobra

Jak czytam coś takiego, to naprawdę tracę wiarę w ludzi. :(

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom