Donald Trump: nadzieja libertarian...czy Amerykanski Kukiz?

Czy Donald Trump jest nadzieja na libertarianskie zmiany w USA?

• Total voters
    120

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Wydaję mi się że on nie obiecał że zniesie wizy(bo to nie w jego mocy) tylko z tego co ja zrozumialem że bedzie działał w kierunku zniesienia wiz, a media już przekreciły po swojemu.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Glosisz niebezpieczne poglady Julianie! Pare miechow temu tez to napisalem na szaucie i zostalem zrugany, bo "kazdy wie", ze muzulmanin jest terrorysta z natury i ino atomowe bombardowanie calego Bliskiego Wschodu moze tu pomoc.

Ano jest kompleksowy ale 3 powody sa najwazniejsze:

1) mieszanie sie USA na Bliskim Wschodzie i wspieranie Izraela
2) (w przypadku Francji) anty-muzumanskie prawa zakazujace burek, budowy meczetow, kontrola organizacji muzumanskich przez panstwo (lacznie z wbieraniem im imamow, etc.) (ktos tu o tym pisal na forum, wczesniej sam o tym nie wiedzialem)
3) nuda spododowana bezrobociem (place minimalne, ktorych nikt nie mowiacemu w "normalnym" jezyku Arabowi w Europie nie zaplaci) i zasilkami

Te dwa ostatnie powody sprawiają, że chce mi się śmiać. Czytałeś "Why we Hate You & Why we Fight You"? Polecam.

http://www.occidentaldissent.com/2016/07/31/isis-why-we-hate-you-why-we-fight-you/

Sam Harris analizuje ten tekst:

OP
OP
libertarianin.tom

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113

vast

Well-Known Member
2 745
5 808

I to ma być dowód niby na co? No i w końcu ci terroryści są szekularyzowani czy radykałowie?

Rudzielce dołączające do ISIS byli kiedyś niewiernymi, do momentu kiedy przyjęli allaha, zradykalizowali się i wyjebali w powietrze na targu. Przyczyną oczywiście były szykany w szkole za rudy kolor włosów, mam rację?

Przyjmując twoją optykę każdą zbrodnię można wytłumaczyć bezrobociem, biedą i wykluczeniem społecznym.

OP
OP
libertarianin.tom

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
I to ma być dowód niby na co? No i w końcu ci terroryści są szekularyzowani czy radykałowie?

Rudzielce dołączające do ISIS byli kiedyś niewiernymi, do momentu kiedy przyjęli allaha, zradykalizowali się i wyjebali w powietrze na targu. Przyczyną oczywiście były szykany w szkole za rudy kolor włosów, mam rację?

Przyjmując twoją optykę każdą zbrodnię można wytłumaczyć bezrobociem, biedą i wykluczeniem społecznym.

Ja ich nie tlumacze. Pisze tylko, ze ci terrorysci od lat mieli w dupie religie, cpali, ruchali i walili alkohol, a meczetu od lat nie widzieli. Zyli na zasilkach etc. Psychole z ISIS podrzucili im a reason to live i tyle.

Idle hands are a devil's playground.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Ja ich nie tlumacze. Pisze tylko, ze ci terrorysci od lat mieli w dupie religie, cpali, ruchali i walili alkohol, a meczetu od lat nie widzieli.

Po pierwsze - skąd niby takie przekonanie? Masz jakieś dane o których ja nie wiem? Po drugie - ćpali, ruchali, chlali - to wszystko na bezrobociu?

Zyli na zasilkach

Zasiłki ich zradykalizowały?

Psychole z ISIS podrzucili im a reason to live i tyle.

Czyli winny islam, ok. Skoro ich życie dopiero nabrało sensu po zradykalizowaniu się i dołączeniu do isis...

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Ano jest kompleksowy ale 3 powody sa najwazniejsze:

1) mieszanie sie USA na Bliskim Wschodzie i wspieranie Izraela
2) (w przypadku Francji) anty-muzumanskie prawa zakazujace burek, budowy meczetow, kontrola organizacji muzumanskich przez panstwo (lacznie z wbieraniem im imamow, etc.) (ktos tu o tym pisal na forum, wczesniej sam o tym nie wiedzialem)
3) nuda spododowana bezrobociem (place minimalne, ktorych nikt nie mowiacemu w "normalnym" jezyku Arabowi w Europie nie zaplaci) i zasilkami
2 i 3 to troszku bym Francję usprawiedliwił, bo o ile może pierwsza fala z Algierii jecchała po pracę to reszta po zasiłki... zamordyzm tam był zawsze, więc wiedziały araby co biorą... a późniejsze branie ich za ryj to odpowiedź na ich rozbestwienie...

Chodzi mi o to, że nie można mieć pretensji do zasad komuny, do której dobrowolnie się przyłączyliśmy... co innego autochtoni...

rawpra

Well-Known Member
2 741
5 410
Trump calls Angela Merkel his favorite world leader

After months of bashing the German chancellor on the campaign trail, Donald Trump declared that Angela Merkel was his favorite world leader.

In an interview with a local reporter in New Hampshire, the Republican presidential nominee proclaimed: “I think Merkel is a really great world leader.” Though, he added, “I was very disappointed that, when she, this move with the whole thing on immigration, I think it’s a big problem and really, you know, to look at what she’s done in the last year and a half. I was always a Merkel person. I thought really fantastic. But I think she made a very tragic mistake a year and a half ago.”

Trump was criticizing the German chancellor’s openness to taking refugees from Syria. Despite the ongoing civil war and humanitarian crisis in that country, Trump has long warned of the danger of taking in refugees, whom he has compared to the Trojan Horse.

The statement marks a change in tone from Trump, who has repeatedly attacked Merkel on the campaign trail.

Trump has praised Merkel in the past. In August 2015 he called her “probably the greatest leader in the world today” and, in 2013, he tweeted “Angela Merkel is doing a fantastic job as the Chancellor of Germany. Youth unemployment is at a record low & she has a budget surplus.”

http://archive.is/fm6rC#selection-1199.9-1207.137

Eli-minator

zdrajca świętych dogmatów
698
1 673
Trumpowi (i każdemu kolejnemu republikaninowi) będzie ciężko wygrać wybory prezydenckie nawet nie z powodu medialnej nagonki. Wśród białych wygrywa, ale coraz więcej wyborców w USA to Murzyni i Latynosi - a oni w ciemno głosują za Demokratami w zamian za benefity i różne przywileje. Są po prostu w swej masie za głupi żeby zrozumieć, że kontynuacja lewackiej polityki w gospodarce uderzy także i w nich, a islamski terroryzm to produkt uboczny polityki Waszyngtonu wobec krajów muzułmańskich. Z całej tej kampanii niemiennie bawi mnie i zarazem zdumiewa postawa GazWybu, TWN-u, Newsweeka i pokrewnych mediów. Wiem że nie nienawidzą każdego, kto w jakikolwiek sposób odstaje od ich lewackiego światopoglądu, ale poziom ich zaangażowania propagandowego w tą kampanię jest już wręcz intensywniejszy niż w zeszłorocznych wyborach krajowych.:D A przecież Polacy tu w kraju i tak nie głosują, a Polonia amerykańska jest tak betonowo-prawicowa, że ma kompletnie gdzieś to co głoszą czerwone media. Oni tego nie wiedzą?

Po co republikanie mają wygrywać wybory? Ostatni republikańscy prezydenci Bush senior i Bush junior byli zaledwie nikłą odrobinę lepsi od demokratycznych, niespecjalnie (oględnie mówiąc) imponują mi też republikańscy kandydaci, którzy polegli w ostatnich starciach (McCain i Romney). Skoro Ron Paul i Ted Cruz nie mogą (a powtarza to się w wielu cyklach) być kandydatami tej partii, to pies ją jebał, może czas najwyższy dać sobie z nią siana.

Nie odczłowieczałbym latynokolorowych. Wiadomo, że w swojej masie głosują gorzej, ale to suma jednostek, wśród których są też rzesze wyborców, o których się zabiega (a nie tylko skończone łajzy) i to zabieganie jest jedynym wyjściem na dziś.

Islamski terroryzm jest twarzą człowieka w ogóle (to znaczy jedną z oczywiście wielu twarzy, akurat tą najbrzydszą) - głupota i zło w człowieku nie zna granic. Taka a nie inna polityka USA wobec krajów muzułmańskich czy buddyjskich jest tu kwestią zupełnie trzeciorzędną i nie zdaje mi się, by była to polityka jakoś skrajnie rażąca.

"Pokrewne media" zachowują się bardzo racjonalnie. Nie starają się wpłynąć na sam wynik wyborczy. Oni robią w ten sposób to, co jest istotną cechą ich zwykłej aktywności: ćwiczą Polaków we właściwym myśleniu. Trudno o lepsza okazję - rywalizacja w USA samoistnie rozpala zainteresowanie na całym świecie. Nie sposób tego nie wykorzystywać do modelowania głów, nie sposób zaniedbać takiej okazji. Ludzie, którzy wykonują te zadania propagandowe, sami niekiedy są podnieconymi pasjonatami, nie zawsze sa zblazowanymi cynikami. Aktywizują się nawet emocjonalnie, bo w narracji Trumpa drażnią ich pewne antylewackie elementy wskazujące na kontakt z rozumem.

• Like
Reactions: Gie
D

Deleted member 427

Guest
Tłumy na wiecach Trumpa - tak wygląda dosłownie każdy event z jego udziałem:

Hillarzyca często nie może zapełnić sali gimnastycznej. Ciekawe, jak to się przełoży na realne wyniki:

OP
OP
libertarianin.tom

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
“I said if the independents who don’t know what to do and who should they pick, I say if you tend to lead progressivism and liberalism and you are interested in expressing yourself — you can vote for the Green Party,” Ron Paul said.

No coz, Ron Paul nie jest jak wino... im starszy tym...

OP
OP
libertarianin.tom

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Ale to co napisał jest 100% logiczne. Jak jesteś "progesywistą" - głosuj na Partię Zieloną zamiast na Demokratów. Odbierasz w ten sposób Hillary głosy.

Tylko, ze w tym samym wywiadzie obsztorcowal Johnsona, wiec wyglada to jakby propsowal Zielonych. Zreszta Johnson ma podobne wady jak kandydatka Zielonych (wiara w globcio, nakaz pieczenie ciasta, etc.), ale jednak ma wiecej zalet niz Zieloni, wiec w sumie Paul mogl wskazac na Johnsona jako kandydata dla postepowcow.

Do góry Bottom