GAZDA
EL GAZDA
- 7 687
- 11 166
w sensie wierze że są dobre?Jeśli wierzysz w państwowe więzienia, to dlaczego nie wierzysz w państwowy mur na południowej granicy?
w sensie wierze że są dobre?Jeśli wierzysz w państwowe więzienia, to dlaczego nie wierzysz w państwowy mur na południowej granicy?
wydaje ci sie ... nic takiego nie pisałem, miałem na myśli czy preferujesz nie karanie przestępców ino wypuszczenie ich do innego kraju gdzie nie jest pewne że kara będzie kontynuowana, a murek na granicy nie jest gwarantem że nie bedzie dalej gwałcił, zabijał, kradłNie wiem w co wierzysz, ale widocznie korzyść z ich istnienia.
Rozbudowany system więzienny też uderza w zwykłych ludzi. Większość tam siedzi za przestępstwa bez użycia przemocy, np. dragi.wydaje ci sie ... nic takiego nie pisałem, miałem na myśli czy preferujesz nie karanie przestępców ino wypuszczenie ich do innego kraju gdzie nie jest pewne że kara będzie kontynuowana, a murek na granicy nie jest gwarantem że nie bedzie dalej gwałcił, zabijał, kradł
mur uderza w normalnych ludzi
wszystko państwowe uderza w ludziRozbudowany system więzienny też uderza w zwykłych ludzi. Większość tam siedzi za przestępstwa bez użycia przemocy, np. dragi.
przestępców sie karze za przestępstwa, czy przestępstem jest bycie kimś kto nie ma książeczki wydanej przez państwo usa?Jeśli przetrzymywanie przestępców w USA jest lepsze, niż wypuszczanie ich z powrotem do Meksyku np. to czy nie lepsze i tańsze jest nie wpuszczanie ich w ogóle?
na tym powinno sie skończyć, ograniczanie do jakiejś grupki nie jest alternatywą...Żadne głosowanie, które narzuca wolę nie jest sprawiedliwe.
Zgadzam się, że nie powinno się karać za przekraczanie granicy od strony moralnej.
Natomiast od strony praktycznej, w momencie, kiedy takim ludziom nadaje się obywatelstwo i prawo głosu, daje zasiłki i pozwala korzystać z usług, na które i tak kradnie się głównie od białych w klasie średniej, to amnestia jest niczym innym jak kupnem sobie głosów przez sygnalizujących cnotę demokratów, za pieniądze reszty populacji. Więc pieprzę zasadę, takie coś jest zbrodnią przeciw populacji i daje większą władzę państwu.
jeśli buduje park czy droge to dostaje z tego kase...Żyjesz w społeczności, twoją pracą i pracą innych zbudowaliście park, drogi, wodociągi, każdy coś odkłada na czarną godzinę. Do waszej społeczności sprowadza się banda romów, co kradnie, nie pracuje, nie integruje się, i korzysta z waszych wodociągów, parku i dróg. Może dlatego w momencie, kiedy państwo narzuca system głosowania i decydowania na kraj, nie chcesz, aby taka teoretyczna banda miała te same prawa co ty, który brałeś udział w budowaniu tej społeczności.
a po chuj mają sie integrować?PS. sory za stereotypy. Osobiście nic nie mam do Romów bo nic mi nie zrobili. Są jednak znani z tego, że się nie integrują, więcej kradną i korzystają z opieki/nie są skorzy do pracy na siebie.
to równie dobrze takie myslenie mozna doczepic do lewicyAle parafrazujac:
- Zgadzam się, że nie powinno się karać za branie narkotykow od strony moralnej. Ale jesli narkotyki beda dozwolone to w obecnej sytuacji kupa debili-narkomanow bedzie sie musiala leczyc w panstwowych szpitalach na koszt podatnika. Wiec jebac zasady i dalej zakazywac nakotykow.
- Zgadzam się, że nie powinno się karać za seks przed/pozamalzenski od strony moralnej. Przez to, ze jest do dowzwolone to kazdy kazdego rucha i potem dzieci trafiaja do panstwowych domow dziecka albo samotne matki dostaja zasilki. Wiec nalezy jebac zasady i tego typu seks nalezy zabronic.
- Zgadzam sie, ze nie powinno sie karac za hazard. Ale wielu naiwniakow przegrywa wszystko w pokera, zaniedbuje potem rodzine i rodzina idzie na zasilek. Wiec jebac zasady i nalezy hazard zabronic.
- Zgadzam sie, ze nie powinno sie karac za stosowanie kondomow. Ale muzulmanie tak szybko sie mnoza, a Europejczycy praktycznie znikaja wiec jebac zasady i nalezy zakazac kondomow.
itd.....
To sie nazywa KONSERWATYZM i z libertarianizmem nie ma nic wspolnego. Polityczny konserwatyzm nie ma zadnej przyszlosci bo wlasnie pod takimi pretekstami moze on prowadzic do zakazywania absolutnie wszystkiego, bo jakis powod zawsze sie znajdzie.
Dlatego nalezy zawsze trzymac sie zasad chocby nie wiem jak sie w danym momencie te zasady wydawaly anachroniczne i "nie pasujace do obecnej sytuacji". W przeciwnym razie libertarianie skoncza jak Republikanie, ktorzy tez olali prawa wlasnosci i zaakceptowali interwencje rzadowe "bo w tej a tej sytuacji nalezalo to zrobic", "bo common sense", bo sraty pierdaty...
to równie dobrze takie myslenie mozna doczepic do lewicy
-obowiazek szczepien ok bo jak ktos nie zaszczepi i dziecko zachoduje to obciazenia dla nfz
-predkosc 20km na godzine w miastach bo poszkodowani w wypadkach drogowych czesto lecza sie z podatkow tzn sa leczeni
polecam poczytac hoppego