tolep
five miles out
- 8 594
- 15 495
Kup nowy lepszy.Kabel był jedną z pierwszych rzeczy, które sprawdziłem. W teorii powinien być ok jako kategoria 5E, w praktyce nie wiem jak go sprawdzić.
Gdzie najtaniej kupić modem do laptopa może być jakiś zwykły, żebym mógł sobie kupić internet na karte .
Ja bym nie podłączał żadnego modemu USB bezpośrednio do laptopa. Lepiej zrobić tak, by był za NAT-em. Czyli np. router NEXX za $14, wgrać do niego OpenWRT lub Gargoyle i do niego włożyć modem, a zasilać to z power banku. Lub tani smartfon w roli modemu/routera. Raz że za NAT-em bezpieczniej, a dwa że w przypadku Windows nie instalują się żadne szpiegujące sterowniki.Gdzie najtaniej kupić modem do laptopa może być jakiś zwykły, żebym mógł sobie kupić internet na karte i podlaczyć do swojego laptopa...
nie mam i muszę płacić w kafejkach za internet
można w pokoju w hotelu sobie leżeć odpoczywać po robocie i używać neta ile się chce
Może w dużych miastach. Przejeżdzałem kiedyś przez jakieś pięciotysięczne miasteczko i postanowiłem sie przespać bo droga była przede mną daleka a czułem się zmęczony. Był jeden hotel ale nie było wolnych miejsc.Skierowali mnie na prywatne noclegi. Pojechalem tam, dostałem wolny pokój za 120 zł. Ale potrzebowałem zrobić przelew koledze na konto.Pytam o możliwość skorzystania z internetu a oni mi mówią, że mogę tylko u nich w recepcji.Godzina kosztuje 24 zł.Zrobiłem przelew chyba z 2-3 minuty mi to zajęło.Policzyli 2 zł za 5 minutHm... dziwne. Teraz porządne WiFi jest w pokojach nawet w hostelach po 25 zł łóżko (co nie jest regułą w hotelach typu Sheraton...), a co do kawiarenek... darmowy internet jest w każdym maku, w każdym pubie,
Na notebookcheck znalazłem reckę tego modelu - http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-Ideapad-510S-13.177744.0.html. Wszystko wygląda tip-top, tylko martwi mnie to info o migoczącycm ekranie. Dostrzegłeś coś takiego u siebie?To był Ideapad 510s. W x-komie. Ale jeszcze nie dotarłem do domu. Ale zaraz... W nazwie widać wszystko
View attachment 2708 .
A, no dolar był tańszy.