Co sądzicie o "PIZZAGATE" ?

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 794
Czemu od razu najlepszych? Wystarczyłoby, gdyby wysłali przynajmniej kompetentnych. Mów co chcesz, ale w tym przypadku Seaman stawia bardzo dobry argument o podziale dziennikarstwa. Nawet do recenzowania bardzo słabej sztuki nie wysyła się ludzi, którzy nie siedzą w temacie krytyki artystycznej, podobnie jak do opisu słabych meczów nie wysyła się ludzi, którzy nie znają się w ogóle na sporcie.

Jasne, że dziennikarz może się chcieć przekwalifikować i zająć działką spoza swoich dotychczasowych kompetencji, ale w tym wypadku jakoś tego nie kupuję. Wygląda to raczej na nerwową reakcję i poświęcenie mało cenionej dziennikarki, żeby firmowała swoim nazwiskiem wysraną z dupy obronę niepewnej sprawy.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Mów co chcesz, ale w tym przypadku Seaman stawia bardzo dobry argument o podziale dziennikarstwa.

Facet się skompromitował próbując łączyć Kang z Podestą ("She is on Podesta's radar").
Czemu to masz wyżej.
Dla mnie ten koleś jest spalony jako nierzetelny pajac i/lub manipulator.

Dlatego nie będę się odnosił do jego oceny, że Kang nie jest dość kompetentna do opisania sprawy, bo sam musiałbym sobie wyrobić o niej opinię, na pewno nie na podstawie jego filmiku. Nie będę na to tracił czasu.

Tym bardziej, że nie uważam, że jest to temat dla dziennikarza śledczego.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 794
Informacja sprzed roku:

NYTimes Hires Cecilia Kang as Tech Reporter
October 6, 2015/0 Comments/in Media Updates, Technology /by Cision Staff
Cecilia Kang
will join The New York Times in November as a technology regulation reporter, covering the intersection of tech, media and communications. Kang is currently senior technology correspondent at The Washington Post, a position she has held since 2008. She joined WaPo in 2006 covering local and business economics. Prior to her move to WaPo, she was a reporter for the San Jose Mercury News, covering race, demographics, and high tech industries during her 7 year tenure there. Before that, she covered Wall Street and South Korean politics and economics for Dow Jones Newswires. Follow The New York Times on Twitter and Facebook for all the news that’s fit to print.

Honored to have spent the last decade at @WashingtonPost and thrilled to say I'll be joining @Nytimes BizDay to cover tech policy
— ceciliakang (@ceciliakang) October 2, 2015

Czyli co, sądzisz, że dostała temat, bo związany z internetem i chanami?

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Sądzę, że nie potrzeba żadnych specjalnych kwalifikacji, żeby pisać o pizzagate i temat mógł opisać każdy średnio rozgarnięty dziennikarz. Inna sprawa, że wielu dziennikarzy mogło po prostu nie chcieć mieć z tym nic do czynienia bo każdy kto broni Podesty zaraz się staje członkiem siatki pedofilów-satanistów.

Ps. Skąd wiesz, że "dostała temat" a nie sama go sobie wzięła? Bo David Seaman tak powiedział?

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 427

Guest
Wpisałem trzy losowe nazwiska pismaków NYT do wyszukiwarki Wikilekas. Wyskakują między 10 a 40 razy. Pewnie są też trafienia pojawiające się więcej razy - im głośniejsze nazwisko/dłuższy staż, tym więcej trafień. Tak zakładam.

648
1 212
Cecilia Kang nie występuje 134 razy w dokumentach WikiLiks, ale żeby to wiedzieć trzeba umieć korzystać z wyszukiwarek. :) 134 razy występuje "Cecilia" lub "Kang", np. David Kang albo jakaś droga w Chinach czy coś. Cecilia Kang występuje w 25 artykułach na WikiLeaks. Nie sprawdziłem wszystkich, ale zapewne w każdym występuje w jako autorka artykułu, który ktoś wkleił do maila or smth. Inni dziennikarze też mają mniej lub więcej tyle trafień.

D

Deleted member 427

Guest
Faktycznie, wpisałem z cudzysłowiem "Cecilia Kang" i wyskakuje 25x. Ten trop jest ślepy ;)

D

Deleted member 427

Guest
Masz rację, szacun za krytyczne podejście. Mi już chyba odpierdala i przedawkowałem tę sprawę, bo od dwóch dni słucham i czytam na ten temat.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Czemu od razu najlepszych? Wystarczyłoby, gdyby wysłali przynajmniej kompetentnych. Mów co chcesz, ale w tym przypadku Seaman stawia bardzo dobry argument o podziale dziennikarstwa. Nawet do recenzowania bardzo słabej sztuki nie wysyła się ludzi, którzy nie siedzą w temacie krytyki artystycznej, podobnie jak do opisu słabych meczów nie wysyła się ludzi, którzy nie znają się w ogóle na sporcie.

Jasne, że dziennikarz może się chcieć przekwalifikować i zająć działką spoza swoich dotychczasowych kompetencji, ale w tym wypadku jakoś tego nie kupuję. Wygląda to raczej na nerwową reakcję i poświęcenie mało cenionej dziennikarki, żeby firmowała swoim nazwiskiem wysraną z dupy obronę niepewnej sprawy.
Kompetencje Kang to rzecz IMO drugorzędna. #Pizzagate to jest grubymi nićmi szyta konspira, ale w artykule NYT najdziwniejsza wydaje sie jego jednoznaczność, nieściłości i brak drążenia. Żadnych niewygodnych pytań do Alefantisa (naprawde tak wyglada toaleta w jego restauracji, jak mowia dwa ostatnie filmiki od kawadora czy to jakiś bulszit?), żadnego kontekstu o znanych zlapanych pedofilach wsrod ludzi władzy.

Przyjrzenie się dziennikarskim okiem tej sprawie ma potencjał (bo może rozwiac wątpliwości, albo dać mocniejsze dowody), a tego nie zrobiono tylko wszystko odrzucono przekręcając przy okazji pare rzeczy, inne pomijając (choc byłyby przeciez "dowody", które łatwo zdementować). Dlatego tekst z NYT wyglada jak pisany na zamówienie. A przecież rozgryzienie takiej sprawy dla dziennikarza to może być sprawa życia, jeżeli jednak jest prawdziwa - nie jest to tez zarzut o czwartowymiarowy reptilianizm, żeby można byłoby to od razu jednoznacznie wywalic przez okno.

D

Deleted member 427

Guest
A ja dzisiaj wchodzę na tvn24 i co pacze?

Gwałty na własnych dzieciach, seks ze zwierzętami. Szokujące ustalenia policji.

Niżej:

"W łóżku leżało dwóch, trzech chłopców". Skandal pedofilski w angielskiej piłce.

I odnośnik obok:

Gwałcone, bite, zastraszane. Skrzywdzono 1,5 tys. dzieci. Porażający raport.

Wszystkie te sprawy cechuje jedno i to samo: tuszowanie, milczenie, zastraszanie świadków.

Mówię wam: jak administracja Trumpa przejmie oficjalnie stery w Waszyngtonie, pizzagate wraca z impetem.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
To daje jako ciekawostke raczej, ale udalo mi sie w google wyszukiwac wg dat i rzeczywiscie "chicken lover" (także: "chicken fancier", "chicken hawk", "chicken thief" - https://www.google.pl/search?q=www.definition-of.com/chicken+lover&hl=pl&biw=1920&bih=955&source=lnt&tbs=cdr:1,cd_min:2000,cd_max:2016&tbm=) to okreslenia na pedofila, które wg google istnieją w necie przynajmniej od 2004 roku. Nie, żeby to był jakiś dowód, niemniej dziwne jest wrzucanie zdjecia dorosłego z dzieckiem oznaczonego tym hasztagiem.

Zdjęcie:

chickenlover.jpg

Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Tak, może to pedofile.
Może to niesmaczny żart.
A może po prostu dzieciak lubi kurczaka.

1.jpg 3.jpg 4.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 2.png 5.png 6.jpg

Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Przeciwnie, za każdym jak tu zaglądam mam nadzieję, że w końcu pojawił się jakiś rzetelny dowód na pedofilię lewaków. I za każdym razem sprawiacie mi zawód wklejając jakieś niepoważne wysrywy trumpospiskologów, co zmusza mnie do bronienia moich wrogów ideologicznych.

Do góry Bottom