Co ostatnio czytaliście?

ckl78

Well-Known Member
1 881
2 033
Poradnik przetrwania w życiu autorstwa Grylls Bear. Książka ciekawa - polecam szczególnie młodym osobom.

noniewiem

Well-Known Member
617
979
Czytam "50 idei które powinieneś znać - Genetyka". Jak ktoś nie siedzi w biologii to zrozumie i dowie się wielu ciekawych rzeczy. Polecam.

ckl78

Well-Known Member
1 881
2 033
Każdy dzień nieletniego wroga narodu musi zaczynać się wspólnym, wesołym okrzykiem: – Dziękujemy, towarzyszu Stalinie, za nasze szczęśliwe dzieciństwo!

" Dzieci w sowieckich łagrach przechodziły twardą szkołę życia – trzy lata w przyłagiernym żłobku, cztery w domu dziecka dla przedszkolaków, siedem w sierocińcu dla uczniów, a po 14. urodzinach – praca w kołchozie lub sowchozie. O ile oczywiście zdołały przeżyć tak długo. Odebrane matkom, pozbawione opieki, były dziesiątkowane przez głód i choroby zakaźne. Często umierały w męczarniach"

959839-352x500.jpg

hrab

Well-Known Member
246
443
Dagome iudex. Trzytomowa powieść napisana przez Zbigniewa Nienackiego. Dla fanów gatunku fantasy w najlepszym wydaniu.
Postać Dago to ostatni żyjący potomek olbrzymów, wybitna jednostka. Z pełną świadomością dzielnie zmierza do swego celu.
Dla mnie znakomite arcydzieło. Polecam!

Autora znałem tylko z serii o Panu Samochodziku.

dunajec1

Active Member
191
72
Aaron Mahnke - Niegodziwi śmiertelnicy.

Galeria zbrodniarzy.

Zwyczajnie lubiłem zabijać. Chciałem zabijać. Chcę być panem życia i śmierci. Ted Bundy

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Powieść polskiego Philipa K. Dicka, czyli... Adama Snerga-Wiśniewskiego "Nagi cel".

Jest seksistowska akcja a la Agent 007, jest Kafka, no i jest Matrix na pełnej kurtyzanie. Polecam! Uwaga! Książka nie nadaje się do czytania przez gimbazę i innych idiotów!

Attachments

• nagi-cel.jpg
    nagi-cel.jpg
    6,3 KB · Wyś: 1

Madmar318

Well-Known Member
306
1 087
Raport dot. zielonego ładu
Potencjalne wprowadzenie wielu nowych podatków od 2027 roku. Polecam przeczytać.

Pamięć nieulotna - Edward Snowden
Tego chyba nie muszę przedstawiać.

Tajne działania wywiadu USA w nazistowskich niemczech. Joseph E. Persico
Początek jest ciekawy, opisuje sposoby werbowania szpiegów, logistykę, pozyskiwanie fałszerzy dokumentów. Późniejsze opisy są nieco monotonne, powtarzalne.

Do góry Bottom