Co ostatnio czytaliście?

ckl78

Well-Known Member
1 881
2 036
Poradnik przetrwania w życiu autorstwa Grylls Bear. Książka ciekawa - polecam szczególnie młodym osobom.

noniewiem

Well-Known Member
620
979
Czytam "50 idei które powinieneś znać - Genetyka". Jak ktoś nie siedzi w biologii to zrozumie i dowie się wielu ciekawych rzeczy. Polecam.

ckl78

Well-Known Member
1 881
2 036
Każdy dzień nieletniego wroga narodu musi zaczynać się wspólnym, wesołym okrzykiem: – Dziękujemy, towarzyszu Stalinie, za nasze szczęśliwe dzieciństwo!

" Dzieci w sowieckich łagrach przechodziły twardą szkołę życia – trzy lata w przyłagiernym żłobku, cztery w domu dziecka dla przedszkolaków, siedem w sierocińcu dla uczniów, a po 14. urodzinach – praca w kołchozie lub sowchozie. O ile oczywiście zdołały przeżyć tak długo. Odebrane matkom, pozbawione opieki, były dziesiątkowane przez głód i choroby zakaźne. Często umierały w męczarniach"

959839-352x500.jpg

hrab

Well-Known Member
246
443
Dagome iudex. Trzytomowa powieść napisana przez Zbigniewa Nienackiego. Dla fanów gatunku fantasy w najlepszym wydaniu.
Postać Dago to ostatni żyjący potomek olbrzymów, wybitna jednostka. Z pełną świadomością dzielnie zmierza do swego celu.
Dla mnie znakomite arcydzieło. Polecam!

Autora znałem tylko z serii o Panu Samochodziku.

dunajec1

Active Member
231
74
Aaron Mahnke - Niegodziwi śmiertelnicy.

Galeria zbrodniarzy.

Zwyczajnie lubiłem zabijać. Chciałem zabijać. Chcę być panem życia i śmierci. Ted Bundy

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Powieść polskiego Philipa K. Dicka, czyli... Adama Snerga-Wiśniewskiego "Nagi cel".

Jest seksistowska akcja a la Agent 007, jest Kafka, no i jest Matrix na pełnej kurtyzanie. Polecam! Uwaga! Książka nie nadaje się do czytania przez gimbazę i innych idiotów!

Attachments

• nagi-cel.jpg
    nagi-cel.jpg
    6,3 KB · Wyś: 2

Madmar318

Well-Known Member
307
1 089
Raport dot. zielonego ładu
Potencjalne wprowadzenie wielu nowych podatków od 2027 roku. Polecam przeczytać.

Pamięć nieulotna - Edward Snowden
Tego chyba nie muszę przedstawiać.

Tajne działania wywiadu USA w nazistowskich niemczech. Joseph E. Persico
Początek jest ciekawy, opisuje sposoby werbowania szpiegów, logistykę, pozyskiwanie fałszerzy dokumentów. Późniejsze opisy są nieco monotonne, powtarzalne.

dunajec1

Active Member
231
74
Siergiej Lebiediew „Granica zapomnienia”. Jedna z najlepszych książek jakie czytałem.

Lebiediew żyje i pisze w Rosji a tacy poeci są dla władzy bardzo niebezpieczni.

Do góry Bottom