tolep
five miles out
- 8 585
- 15 483
W praktyce nikt, kto używa domyślnych ustawień od swojego dostawcy sieci w Polsce, nie wejdzie na stronę nczas.com
Testowane przed chwilą ale teraz myśle, że mój dostawca może ma DNS ustawiony pod siebie, mimo że szkielet ma z Orange (DNS nie ma nazwy z Orange, tylko własną) . Nie wiem, może tak możnaDziała na vectra, na UPC nie.
I dziwne że Ci na orange działa, bo nie powinno, pytałem kilka osób co mają orange, może nie używasz DNS od ISP
Nie wchodzę:Działa na vectra,
U mnie komunikat: "strona tymczasowo niedostępna lub została na stałe przeniesiona pod nowy adres internetowy". Internet z UPC. Ale na komórce z internetem z Play'a też ten sam komunikat.Nczas twierdzi, że padł ofiarą cenzury DNS na zlecenie służb. U mnie (dostawca na infrastrukturze Orange) wszystko działa normalnie, niezależnie jakiego DNSa bym użył. Możecie sprawdzić u siebie i dac znać?
Mocne komentarze w sieci. "Jesteśmy gdzieś na etapie Chińskiej Partii Komunistycznej" - NCZAS.COM
W sieci pojawiło się wiele komentarzy po ocenzurowaniu portalu nczas.com. Tym z Państwa, którzy czytają ten artykuł strona działa prawidłowo, jednak zdecydowana większość użytkowników nie ma do niej dostępu. Jak to możliwe i dlaczego tak się dzieje wyjaśniamy poniżej. W nocy z 09.02.2023 na...nczas.com
czyli jednak zmienił DNS. W każdym razie się potwierdza że na DNSach dostarczanych przez ISP nie można działać.Nie wchodzę:
"Nie udało się połączyć z serwerem pod adresem „nczas.com”."