- Moderator
- 8 902
- 25 799
A niech banuje, kiedyś i tak należy się mu w końcu przeciwstawić.
Beztożsamościowy, bezideowy kapitalizm bez poparcia w kulturze okazuje się być bezjajeczny i bardzo łatwy do zaszantażowania przez taką swołocz.
Zależy jak to rozumiesz - bo może Fath ma rację, może MasterCard zrobil tp ze względu na rachunek ekonomiczny wlaśnie. Może ten rachunek, gdy jest bezideowy to nie uniknie ugody z dominującą ideologiąMoim zdaniem bezideowy kapitalizm to idealny kapitalizm. Problemy zaczynają się właśnie wtedy gdy kapitalizm zaczyna być "ideowy", kiedy rachunek ekonomiczny jako jedyna i naczelna zasada działania idzie na układy z ideologiami.
Idealny, to on może być o ile funkcjonuje w społeczności wyznającej inne wolnościowe wartości.Moim zdaniem bezideowy kapitalizm to idealny kapitalizm. Problemy zaczynają się właśnie wtedy gdy kapitalizm zaczyna być "ideowy", kiedy rachunek ekonomiczny jako jedyna i naczelna zasada działania idzie na układy z ideologiami.
aha czyli rzucasz twierdzenia bez dowodów a jak proszę o dowody to mam je sam sobie poszukaćPierdol się. Mówił to wielokrotnie podczas kampanii wyborczej. To informacja publiczna.
Sam se poszukaj w żydowskich mediach.
Co to jest??? :
' YouTube (własność Google) nie pozwala oglądać filmów bez logowania. Oglądanie tutaj będzie śledzone przez YouTube/Google.'
faktycznie przy tych punktach powinna świecić się czerwona lampa morska
no jasne, jeszcze rozumiem jakby to byli jacys nie wiem, zwykly userzy internetu ktorzy moga nie ogarniac archaizmów, ale devowie ktorzy nie potrafia ogarnąć eggdrop? To żenada.Nie, nie powinna. Powody są całkowicie jasne. Wynikają z wcześniejszych słów. IRC jest trudny w administracji i samo to generuje problemy prawne. Łatwo na nim obrażać feministki na przykład.
I wcale nie musi, istnieje dość rozwiązań. Przenieśli się zdaje na slack, z tego co widzialem, nie rozni sie absolutnie od discord badz riot.im który jest open source i którego po banie na discord aktualnie używam najczesciej do irca. (w normalnym kliencie irc sa dwie drogi: albo stawiasz u siebie bouncera albo bota na kanale ktory rozdaje kazdemu logi z irca. Mało kto robi opcje 2 z uwagi na prywatność) jaki jest sens i roznica pomiedzy nimi, nie wiem. Wytwarzanie otwartego oprogramowania przy użyciu zamkniętego oprogramowania brzmi jak dawanie złego przykładu, czegoś czego nie warto robić. Na ile wtedy można oficjalnemu projektowi? To nie wszystko:Kompletnie nie rozumiem pierwszego podkreślenia. Po prostu outsourcing. Mozilla najwyraźniej nie ma planów w specjalizowaniu się przy wytwarzaniu oprogramowania typu instant messaging. Zamiast za to skupić się na swoich projektach.
Druga podkreślona linijka to w zasadzie te same powody.
Bez sensu. Wyżej masz linki, nie oglądalem ale zdaje sie to żale, że za Wojewódzkiego z flagą w kupie konto nie poleci@kompowiec plik archiwe-02.zip nie chce mi się otworzyć.