Broń palna: ofensywa amerykańskiej lewicy

military

FNG
1 766
4 727
Keith Ratliff, the manager of FPS Russia, the 3rd most popular youtube channel was found dead yesterday, tied up to a chair and shot in the back of the head. (...) FPS Russia is a driving force in the pro-gun movement concerning youth. (...) From the details, it was not a robbery turned murder. His guns were still left in the house.

http://libertyandsuch.com/manager-of-fpsrussia-found-murdered/

Nawet nie udają, że to samobójstwo.

Interestingly enough...

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 260
"tied up to a chair and shot in the back of the head". Polscy śledczy raczej by nie wykluczyli samobójstwa w tym przypadku. Kurwa, gdzieś tu linkowałem arta, że wyłowiono z morza ciało jakiegoś chłopaczka związanego z kamieniem przywiązanym do nogi i uznano, że to samobójstwo ale nie mogę znaleźć :)

EDYTA: Wujaszek google odsyła do tej historii http://rebelya.pl/forum/watek/50668/

To, że nie ma broni, którą się popełniło samobójstwo będąc przywiązanym do krzesła nic nie oznacza. W przypadku tego chłopaczka co się związał i utopił nie ma statku, którym przypłynął.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Chodzi o niego?

32405_433011413437044_1375128120_n.jpg

Nie róbcie jaj. Kilka dni temu linkowałem jego filmy...

military

FNG
1 766
4 727
Ciekawe, jaka retoryka popłynie z ust zamordystów. Podejrzewam, że coś w ten deseń: cała ta broń nie pomogła ofierze, a wręcz zaszkodziła (nie promowałby jej tylko siedział cicho - nikt by go nie obrał za cel; słowem: broń prowokuje). Jeśli tylko byłby ban na broń palną, zabójcy mieliby ogromne problemy z pozyskaniem pistoletu, którego użyli w morderstwie.

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Nie, o członka jego ekipy. Guns Manager, czyli tego co załatwiał broń itd. "Rusek" żyje.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
military:
Teń gość u morgana to Alex Jones chyba najsłynniejszy gość od teorii konspiracyjnych. Porusza wiele ciekawych tematów ale dodaje do tego też masę bzdur. Sam jest chyba kontytucjonalistą, otworzył wielu ludziom oczy na pewne rzeczy ale pewnie też pomógł przypiąć do nich łatę oszołomów.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Jak lewusy same nic nie mogą zrobić, to banksterem poszczują. Co takiego się przydarzyło właścicielowi American Spirit Arms?
govtslaves.info ➟ Bank Of America Freezes Gun Manufacturers Account “We Believe You Should Not Be Selling Guns On The Internet”
Fb ➟ https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10151384274052790&id=67153142789

All,
My name is Joe Sirochman owner of American Spirit Arms and I wanted to share my recent experience with Bank of America .(which we have been doing business with for over 10 years)…. Everyone is familiar with the latest increase in guns sales , dealers selling out of inventory , Manufacturers back logged for months , large revenue all generated in the last two weeks …. American Spirit Arms is no exception to the overwhelming demand . What we have experienced is that our web site orders have jumped 500 % causing our web site E commerce processing larger Deposits to BANK OF AMERICA ..Well, this through up a huge RED Flag with Bank of America . So they decided to hold the deposits for further review , meaning that the orders/payments that were coming in through the web ,( being paid by the customer and that were shipped out by American Spirit Arms ),the BANK was keeping (UNDER REVIEW )..as you could imagine this made me furious…After countless hours on the phone with BANK OF AMERICA I finally got a Manager in the right department that told me the reason that the deposits were on hold for FURTHER REVIEW …HER EXACT WORDS WERE …
..” WE BELIEVE YOU SHOULD NOT BE SELLING GUNS and PARTS ON THE INTERNET “
…I flipped the F**k Out and told them that they have no right to make up their own new rules and regs..that we are a firearms Manufacturer with all the proper licensing FFL (Federal Firearm license ), SOT and that we follow all Federal and All
States’ rules and regulations on shipping Firearms and parts ..and that we are also Audited by ATF and Homeland
Security on a regular basis … She said that she understands that but that the deposits will be released After they have a
Chance to review and clear them …I told her that This was unacceptable and the those deposits (that were a week old by now ) needed to be released ASAP, that we are a small business and rely on the revenue to run and stay operational.
After that being said another Manager got involved and released one of the deposits (to help out )… So far to date after
Two weeks of sales only 1/3 of collected internet sales have been released ..I am still pissed and looking for another
Bank and options …
I just thought the public should know ..

I will keep everyone posted on new developments ..

Sincerely

Joseph P Sirochman
American Spirit Arms

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 124

JEBŁEM :D Konkretnie chodzi mi o fragment 4.19-4.29. Ktoś jest w stanie to zweryfikować? Widziałem tu kiedyś statystyki, z których wynikało, że w związkach homo wskaźnik przemocy kilkukrotnie przekracza normę dla związków hetero. Może założymy nowy wątek- homo przestępczość? Byłby komplet.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
Alex Jones miażdży i powala :) Totalny świr :D
Ale poza tym, co military wkleił orkę z FOX NEWS, to sam znalazłem kilka kłamstw i nieścisłości u tego nadętego Brytola. Po pierwsze, "Aurora shooting" to nie była największa masowa odjebka w historii USA - to 12 trupów, a już sama strzelanina w Columbine to 13 zgonów (15 wliczając samobójstwo sprawców ). Rekordzistą Stanów w OWzP jest Seung-Hui Cho odpowiedzialny za śmierć 32 ludzi w Virginia Tech w 2007 r.

Dodatkowo, w strzelaninie w Aurorze sprawca miał co prawda AR-15 z bębnowym, 100-nabojowym magazynkiem, ale ten magazynek mu się zaciął po wystrzeleniu niecałych 30 nabojów. Jimmy Holmes kontynuował swoje dzieło przy pomocy strzelby Remington 870 i pistoletu Glock 22.

Pamiętajcie proszę, że lewactwo chce zabronić "dużych" magazynków i tzw. "assault weapons" czyli broni wyglądającej jak wojskowa, nie ważne czy może strzelać ogniem ciągłym, czy nie. Broń dostępna na rynku cywilnym ( czyli np. AR-15 ) nie posiada takiego trybu.

W związku z tym naprawdę ciekawie robi się, jak porównamy to z uzbrojeniem innych amerykańskich masowych morderców. Już napisałem o problemach Holmesa z magazynkiem. ale dalej:

w Virginia Tech w 2007 cichy azjata był uzbrojony w dwa pistolety: Glock 19 i Walther P22, plus dziewiętnaście (!) magazynków 10- i 15-to nabojowych i 400 sztuk amunicji typu hollow point. Plus młotek, łańcuchy i nóż.

W Columbine w 1999 duet Harris & Klebold mieli następujący arsenał: strzelba Savage-Springfield 67H (wystrzelona 25 razy ), karabinek Hi-Point 995 9mm z 13 10-nabojowymi magazynkami - 96 naboi wystrzelonych, samopowtarzalny pistolet Intratec TEC-9 z magazynkami 52- 32- i 28-nabojowym ( 55 naboi wystrzelonych ), oraz dwururka - obrzyn Stevens 311D. Plus dwie 9kg bomy, które zrobili wg schematów znalezionych w necie i które ostatecznie nie wypaliły.

2011 Tucson, Arizona: Jared Lee Loughner uzbrojony w Glock 19 z 33-nabojowym magazynkiem zabił 6 i postrzelił 12 osób, w tym kongresmankę Gabrielle Giffords wystrzeliwując ok. 20 strzałów.

Trochę starsza historia, W Killeen w Teksasie w 1991 roku w kawiarni Luby's: 23 zgony+20 rannych - sprawca miał 2 pistolety: Glock 17 ( już był wcześniej na liście ) oraz Ruger P89. W tej strzelanie zginęli rodzice późniejszej członkini kongresu stanowego Suzanny Hupp, zagorzałej aktywistki pro-gun.

2012 świątynia Sikhów w Oak Creek, Wisconsin: napastnik uzbrojony w pistolet Springfield XD(M) plus 3x 19-nabojowy magazynki zastrzelił 6 osób. Niewiele, ale może to dlatego, że nie miał Glocka?

2009 Fort Hood shooting: Po raz kolejny masakra z użyciem broni krótkiej: Nidal Malik Hasan użył Pistoletu FN 5-7 i taszczył ze sobą aż szesnaście 30 -nabojowych magazynków, z czego wystrzelał nieco ponad połowę. 13 ofiar śmiertelnych, 30 rannych.

Z innej części globu: Idol wszystkich libertarian ;) Anders Behring Breivik w 2011r. wpierw użył bomby zrobionej z mieszanki nawozu azotowego i benzyny do zrobienia eksplozji zabijającej 8 osób i raniącej ponad 200 ( ciągle jednak daleko do Tima McVeigna, który zabił 168 osób i zranił ponad 800 tym samym sposobem ) Na wysepce Utoya strzelał z karabinka Ruger Mini 14 na którego miał pozwolenie myśliwskie z 10 30-nabojowymi magazynkami i pistolet marki Glock (znowuż! ) z 6 10-nabojowymi magazynkami . Używał amunicji typu hollow-point ( grzybkującej ). Akcję na wyspie zamknął z godnym pozazdroszczenia wynikiem 68 fragów ( +8 od bomby )

Starałem się wybrać te najgłośniejsze strzelaniny, jako mające największy wpływ na opinię publiczną

No dobra to jakie są z tego wnioski:
- najpopularniejszymi narzędziami zbrodni masowych morderców są pistolety, a nie karabiny
- nawet jeżeli używają karabinów, to i tak jest to broń samopowtarzalna, nie samoczynna (brak opcji ognia ciągłego )
- nawet jeżeli ktoś użył zwiększonego magazynka, to i tak broń się zacięła ( jest jakiś powód, dlaczego wojacy amerykańscy nie biegają na wojnach z bębnowymi magazynkami do swoich M-16 ;-) )
- ... oczywiście, jeśli się broń zatnie, warto mieć jakąś broń boczną, najlepiej Glocka :)
- i warto dokupić mnóstwo magazynków i amunicji
- najlepiej hollow point
- nie warto się spinać na 30-nabojowe magazynki, bo i tak wszystkich nie wystrzelasz
- ale jak naprawdę, naprawdę masz ochotę skrzywdzić masę osób , to wyguglaj jak się robi bomby ANFO

Co do ludzi chcących wprowadzić jakieś regulacje co do broni:
- nie należy zakazywać broni długiej, lecz krótką (!)
- nie należy zakazywać dużych magazynków, lecz bardziej ich ilość zakupionych.
- ewentualnie wręcz nakazać kupowanie i sprzedawanie tylko takich magazynków, pod warunkiem, że będą kiepsko wykonaną chińszczyzną ;-)
- to i tak oczywiście nie zmniejszy ilości strzelanin, ale i tak to ma większy sens niż to, co chcą zaproponować lewacy

T

Tandor92

Guest
Ja bym nie wyciągał wniosków z kilku strzelanin, gdzie dzieciaki mogły użyć broni którą miały pod ręką, niekomicznie najlepszą. Choć miło, że wziąłeś wszystkie głośniejsze strzelaniny i sprawdziłeś uzbrojenie.

Full-auto nie daje jakiejś mega przewagi ale lepiej go mieć niż nie. A nuż się przyda na jakieś wielkie skupisko ludzi. Masakry zwykle dzieją się na bardzo krótkich dystansach i ogień ciągły bardziej się przyda szkolnemu mordercy niż żołnierzowi. Oczywiście nikt nie mówi o trzymaniu spustu. Ale, jak ktoś bardzo chce to nie problem przerobić broń na samoczynną, jaki morderca przejmuje się legalnością?

Im większy magazynek tym lepiej, ja jednak wolałbym mieć 2 magazynki 30 nabojowe niż 6 10. Jak ktoś ma czas przeładowywać to tym bardziej będzie miał czas wystrzelić magazynek o dużej pojemności. Drumy czyli bębenkowe są rzeczywiście dość niepraktyczne jednak sama kwestia zacięć chyba taka częsta nie jest a nie jesteśmy na wojnie gdzie waga i czas ładowania broni ma takie duże znaczenie. Jednak, przecież ustawa nie zabierze magazynków o dużej pojemności a zakaże ich sprzedawać. Obecni użytkownicy dalej będą je posiadać, więc nie problem dla mordercy kupić magazynek z drugiej ręki za nieco większe pieniądze. Natomiast uderzy to w portfele zwykłych obywateli.

Hollow Pointy z tego co wiem są najczęściej używane do obrony, bo mają dużą siłę obalającą gdyż przekazują swoją energie pierwszemu celowi aby nie zrobić nikomu krzywdy na linii strzału. W sumie nie wiem czy na masowe strzelaniny lepsza będzie większa szansa na śmierć pierwszego celu, czy możliwość postrzelania kilku ludzi po drodze z FMJ.

Co do pomysłów na regulacje, to są one znacznie głupsze niż pomysły lewicy:
-Broń krótka służy do samoobrony, zezwalając tylko na długą odbierzemy ludziom narzędzie obrony, nie tylko w GFZ ale także na ulicy;
-Magazynki są nierejestrowane więc nie można kontrolować ich ilości. Rejestracja kawałka plastiku za 15$ jest tak głupia, że nawet nie słyszałem o tym nigdy propozycji;
Liczę, że propozycje były kiepskim żartem na co wskazuje 3 punkt.

Jedynym problemem jaki występuje w tych wszystkich strzelaninach jest Gun Free Zone. Co to za różnica z czym wchodzi agresor, ile ma magazynków i jakiej pojemności, jak ofiary są bezbronne? Mordercy nie zrobi różnicy czy weźmie 5 magazynków czy 10 oraz czy będą miały one pojemność 10 czy 100 naboi jeżeli po wystrzeleniu kilku-kilkunastu strzałów dostanie kulkę.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Drumy czyli bębenkowe są rzeczywiście dość niepraktyczne jednak sama kwestia zacięć chyba taka częsta nie jest
Spora część nieoryginalnych magazynków to tandeta i chłam. Nawet jak się to potrzyma w ręku i pomaca, to odnosi się wrażenie, że coś z tym "nie tak".

Hollow Pointy z tego co wiem są najczęściej używane do obrony, bo mają dużą siłę obalającą gdyż przekazują swoją energie pierwszemu celowi aby nie zrobić nikomu krzywdy na linii strzału.
Ja na ludzi prawie zawsze wybrałbym hollow-point.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
Następnym razem może będę umieszczał taga [sarkazm] żeby uniknąć nieporozumień...
To co zrobiłem, to posunąłem argumenty "gun control" ad absurdum - skoro kierujemy się tym, jak rodzaj broni wybierają masowi zabójcy, to powinniśmy zabronić pistoletów marki Glock. Co więcej, ani rodzaj broni, ani rozmiar magazynka nie wpływa znacząco na ilość ofiar - najbardziej morderczy okazał się studencina polibudy z dwoma pistoletami z torbą standardowych magazynków. Breivik udało się zamordować prawie 0 osób, bo świetnie zaplanował całą akcję - przebrał się w mundur policyjny powodując zamieszanie, wybrał cel na morskiej wysepce, żeby ofiary nie mogły uciekać. Rodzaj broni (w tym przypadku akurat karabinek ), śmiem twierdzić, miał drugorzędne znaczenie, bo i tak nikt nie próbował stawić mu aktywnego oporu

Mad Dog

New Member
2
0
Jaki piękny socjalistyczny odruch ludzki, typowy swego czasu dla PRL-u – wykupić towar, którego wkrótce może zabraknąć. Aż się łezka w oku kręci.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 260
Jaki piękny socjalistyczny odruch ludzki, typowy swego czasu dla PRL-u – wykupić towar, którego wkrótce może zabraknąć. Aż się łezka w oku kręci.
To jest, kolego, odruch indywidualistyczny i zdroworozsądkowy, a nie socjalistyczny. Socjalistyczne to jest wyłącznie to, że towaru może zabraknąć. Mnie się też łezka w oku nie kręci na skutek skojarzeń z PRLem tylko nóż otwiera w kieszeni, no, ale to też widać indywidualna sprawa ;)

Do góry Bottom