Sorasil
Well-Known Member
- 160
- 488
Serio powinieneś jeszcze parę razy przesłuchać dzisiejszego przemówienia i cofnąć się do materiałów z ostatnich lat dotyczących poruszonych kwestii gospodarczych i imigracyjnych w UE.
Eh. Najpierw mnie odesłałeś do google, teraz odsyłasz mnie do niemal godzinnego przemówienia May, i to by przesłuchać je parę razy, a ponadto do materiałów dotyczących (poruszonych) kwestii gospodarczych i imigracyjnych w UE, i to z ostatnich lat.
Ja jasno napisałem, o co mi chodzi wraz z cytatami i podaniem źródeł. Czemu mnie tak traktujesz?
Decentralizacja jest zawsze dobra - zawsze jest lepiej gdy władza jest bliżej obywateli. Jakoś w ostatnich dniach Niemcy kolejny raz proponowały utworzenie armii europejskiej, wcześniej były propozycje unifikacji służb itp. Jeśli UE będzie zmieniało się w dotychczasowym kierunku, to niedługo będzie miało wszystkie wymienione przez ciebie przymioty tylko z faktyczną centralą dalej od ludzi i marionetkowymi ośrodkami lokalnymi pilnującymi porządku. To jest gorsze niż rząd państwowy z podobnymi narzędziami.
To jak wybierać między dżumą, a cholerą.
Ale tego nie wiem. Twoje poglądy w kwestii UE są dla mnie dziwne, a że wszystkie towarzysze świata uwielbiają UE... Gdybym był przekonany to bym się nie wahał, tak jak i z podejrzliwością się nie kryję. Tylko mi nie mów, że trollujesz i mi czas zajmujesz...
Chwila, to chyba Ty mnie tu trollujesz
Czy to jest jakiś rytuał przyjęcia nowych członków do libnetu? Sprawdzacie, czy rzeczywiście będę słuchał przemówienia komuszego polityka przez kilka godzin? Czy nie poddam się presji i w końcu wybiorę tę dżumę albo cholerę? Jaki jest kolejny etap - czy będę musiał napisać peany na cześć Trumpa? Czy ... czy dalsze testy z kolei będą wymagać ścierpienia Schulza i jemu podobnych? To jakaś forma zaprawy?
Bo jeżeli tak, to nie dam rady