pikol
Od humanitarystów nie biorę.
- 1 004
- 1 635
HAHaHA. To tak trochę wygląda jakby PO wprowadziła prawo wyborcze dla kobiet
HAHaHA. To tak trochę wygląda jakby PO wprowadziła prawo wyborcze dla kobiet
http://isip.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19920540254A czy to nie jest jakoś warunkowane ustawowo?
Wiedziałem, że to jest narzucone bo z tego co zauważyłem to te ulgi są jednakowe zarówno u państwowych jak i prywatnych przewoźników.
To chyba coś pomyliłem. Pewnie ulgi są podobne, ale nie ściśle jednakowe.@pikol Przepisy są jak zwykle zagmatwane i ciężko się połapać na szybko komu co przysługuje a co nie. Są np. takie zapisy, które chyba świadczą, że można stosować własny system zniżek i nie można stosować zniżek takich jak ustawowe(?!). Może ktoś spróbuje to rozgryźć i mi wytłumaczy...
Przepisów ustawy nie stosuje się do:
1) osób odbywających podróż na podstawie wykupionych od przewoźnika na
rzecz tych osób legitymacji lub biletów uprawniających do ulgowych prze-
jazdów, z zastrzeżeniem art. 5a;
2) osób, którym przewoźnik przyznał, w ramach własnej strategii handlowej,
ulgi i zniżki taryfowe o charakterze komercyjnym;
...
2. Wielkość ulg i zniżek taryfowych, o których mowa w ust. 1 pkt 2, nie może wy-
nosić 95%, 93%, 78%, 51%, 49%, 37% i 33%, stanowić wielokrotności tych
liczb oraz nie może być przez nie podzielna.
Zawsze się pytam takich, co pierdololą o szansach dla "wybitnych z biednych rodzin", jakim cudem uczyłem się w prywatnej szkole, która nie dostawała żadnych pieniędzy od państwa, całkowicie za darmo.Najśmieszniejsze, że to ze strony Platfusów. Właściwie powinno być w lewackich przypałach.
Ciąg dalszy straszenia Platformy. Zwróćcie uwagę na opisy pod zdjęciami.
Ciąg dalszy straszenia Platformy. Zwróćcie uwagę na opisy pod zdjęciami.
Ja pierdolę. Chazan nawet nie jest politykiem i nigdy nie był. Nie ma też nic wspólnego z PiS. Co za zaślepione pętaki prowadzą PO tę stronę?
Piecha też nim nie był i przeprowadził ze dwa razy więcej aborcji a jest lokomotywą PiSu na Śląsku, już w dwóch wyborach.
Janusz Korwin-Mikke proponuje wprowadzenie w Polsce embarga na usługi prostytutek z Rosji i Ukrainy. „Nie korzystaj z usług Rosjanek. Zrób na złość Putinowi. Zostań z żoną w domu” – apeluje na Facebooku.
„Nie korzystaj z usług Rosjanek. Zrób na złość Putinowi. Zostań z żoną w domu” – apeluje na swoim profilu facebookowym Korwin-Mikke. Obok wpisu zamieszcza demotywator z takim hasłem i zdjęciem przedstawiającym wyzywająco ubrane kobiety.
Po raz kolejny lider Kongresu Nowej Prawicy perfidnie szydzi z kobiet. Jakiś czas temu oświadczył, że lubią jak się je „troszeczkę gwałci”. Twierdzi też, że są statystycznie mniej inteligentne od mężczyzn i nie powinny mieć aktywnego prawa wyborczego.
Zakaz importu polskich warzyw i owoców to dla polskich rolników prawdziwy dramat, ale dla Korwin-Mikkego kolejna okazja do niewybrednych żartów. Według szacunków ministerstwa rolnictwa, konsekwencją nałożenia embarga będą straty w wysokości nawet pół miliarda euro i nie zdołają ich wyrównać żadne rekompensaty.