Blog KelThuza

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.

crack

Active Member
784
110
Cyberius napisał:
Ktoś robił jakieś badania parę lat temu i wyszło na to że największą grupę wśród pogan polskich stanowią socjalni anarchiści, narodowcy lokują się dopiero dalej. Więc jednak są lewicowi poganie, po prostu większość z nich nie jest aktywna politycznie.
Nie wiem jaki jest jego poganizm -czy na poziomie kulturowym, filozoficznym czy może wierzy w jakiś kościół neopogański wzorowany na kościele rzymskim jakie teraz powstają. Kilka razy próbowałem go zagadać na forum ale ignorował mnie:) Patrz wpis A.Wiecha

Nie widziałem badań, opieram się wyłącznie na własnych obserwacjach, prawie zawsze się spotykam że jak poganin to : konserwatysta, prawicowiec, narodowiec etc.

Cyberius napisał:
A cóż ma jedno z drugim wspólnego. Niby dlaczego ateiści mieli by być z marszu przeciwni aborcji? Co ma współnego ateizm z propagowaniem homozwiązków i eutanazji. Przypomnę że zabiegom aborcji poddawały się w polsce w większści katoliczki mające katolickich mężów/partnerów

Ateista w jednym zdaniu to człowiek który zakłada że nie istnieje Bóg

Piszę jedynie, jakiego typu ateiści występują w UPR, ateiści o konserwatywnych poglądach.

[/quote]

kawador napisał:
A co do KelThuza i Korwina, to ten pierwszy wypowiedział się w temacie dość jasno - tak jasno, że nie muszę nawet tego komentować: http://vimeo.com/20242811

Tylko, że Korwin nie jest nawet liberałem, a co dopiero minarchistą.
KhelThuz wychodzi z założenia, że ktoś nie głosuje na korwina bo jest anarchistą i odrzuca metody polityczne. Jest w tym szczypta prawdy, tylko że zapomina o drugim powodzie, wielu libertarian a nawet liberałów nie głosuje na niego przez jego konserwatyzm. Ja bym np. zagłosował na Rona Paula jakbyśmy mieli takiego w Polsce, ale JKM to człowiek z innej bajki.

A

Antoni Wiech

Guest
kawador napisał:
Antoni Wiech napisał:
debil nieumiejący racjonalnie dyskutować. Nie zgadzasz się, to wg niego jesteś lewakiem i masz umrzeć, albo co najmniej wypierdalać.

Fragment wywiadu z KelThuzem (ze mną jeszcze nikt nie zrobił wywiadu:))

pytanie: Wielu twierdzi że na forach prezentuje Pan zbyt obraźliwy ton dyskusji. Co Pan odpowie tym, którzy twierdzą, że rozmowa z Panem to strata czasu, a obrażanie świadczy o braku argumentów z Pana strony?

KelThuz: Nigdy nie obrażam pierwszy, zawsze usiłuję dyskutować merytorycznie. Jednak gdy widzę, iż mój oponent nie jest w stanie sformułować od biedy nawet jednego poprawnego logicznie zdania, i generalnie bełkocze - wówczas miażdżę go bezlitośnie.
Bzdura. Kiedyś skomentowałem merytorycznie jego śmieszny filmik wychwalający Pinosia. Dałem mu dane, które wskazywały, że tzw. cud, wcale cudem nie był i koleś wpadł w furię.
Mnie nie jara pierdolenie w necie o pogromie lewaków z fałszującym i wyjącym wokalem z połączeniem czołobitności dla dyktatorów, ale spoko.. Jeśli koleś chce się tak realizować i znajduje słuchaczy to nic mi do tego, póki nie nazywa tego libertarianizmem.. Bo litości.. to nie jest libertarianizm.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
crack napisał:
Ja bym np. zagłosował na Rona Paula jakbyśmy mieli takiego w Polsce, ale JKM to człowiek z innej bajki.

No wiadomo.

A Korwin jak najbardziej jest liberałem, ale nie liberałem-minarchistą. To po prostu koleś w typie Reagana.

KelThuz napisał:
pierdolenie w necie o pogromie lewaków z fałszującym i wyjącym wokalem z połączeniem czołobitności dla dyktatorów

Kurde, KelThuz musiał odbić ci kobiete, że tak go nie lubisz :)

crack

Active Member
784
110
kawador napisał:
A Korwin jak najbardziej jest liberałem, ale nie liberałem-minarchistą. To po prostu koleś w typie Reagana.

Właśnie że dla mnie konserwatywny liberał to nie liberał, tak samo jak tzw. amerykańscy liberałowie to dla mnie nie liberałowie.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
A dla mnie to jak najbardziej liberał. Dla mnie liberałem jest każdy, kto chce mi dać broń. Reszta to ścierwa do odstrzału (KelThuz mi się udziela :))

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Filmiku nie oglądałem, bo reklamy mnie wkurzają, ale rozumiem, że "liberałowie z NOP" postulują wolny i powszechny dostęp do broni palnej dla każdego dorosłego obywatela? No jak dla mnie zajebioza - rzeczywiste zagrożenie dla polskiej demokracji ;)

crack

Active Member
784
110
kawador napisał:
Filmiku nie oglądałem, bo reklamy mnie wkurzają, ale rozumiem, że "liberałowie z NOP" postulują wolny i powszechny dostęp do broni palnej dla każdego obywatela? No jak dla mnie zajebioza - rzeczywiste zagrożenie dla demokracji ;)

Tak, ale chyba tylko na swojej własności, broń palna dla każdej POLSKIEJ rodziny, nie wiem po co podkreślają, że polskiej, przecież ludzi o innym pochodzeniu by wysiedlili albo rozjechali czołgami, może dlatego, iż mówią, że kto nie jest z nami jest przeciwko polsce, czyli jakbyś się Kawador nie zgadzał z nimi w jakimś punkcie, np. narkotyków to mam wątpliwości czy byłbys uznany za polaka i czy dostałbyś pozwolenie na broń, o ile byś nie został wysiedlony albo rozjechany czołgiem wcześniej czy nawet z broni ;)

crack

Active Member
784
110
Inn Ventur napisał:
Wiem że jest wolnorynkowym poganinem, poganie są przeważnie prawicowi.
Chwila moment. Kel'Thuz w żadnym razie poganinem nie jest (czemu wyraz dał m. in. tutaj - http://kelthuz.blogspot.com/2010/07/o-d ... rstwa.html). Jest za to randystą i ateuszem, zaś w kwestiach ekonomicznych i społecznych austrolibertarianinem oraz akapem.

Masz rację, nie jest poganinem, Cyberius tak napisał a ja uległem jego sugestii, bo często KelThuz śpiewa o jakichś pogańskich bóstwach.
Tak dokładnie to jest on agnostykiem z tego co mówił w wywiadzie. Faktycznie nawet ma piosenkę "obiektywizm jest wojną" w której śpiewa "obiektywizm jest moją religią jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało".

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
crack napisał:
Inn Ventur napisał:
Wiem że jest wolnorynkowym poganinem, poganie są przeważnie prawicowi.
Chwila moment. Kel'Thuz w żadnym razie poganinem nie jest (czemu wyraz dał m. in. tutaj - http://kelthuz.blogspot.com/2010/07/o-d ... rstwa.html). Jest za to randystą i ateuszem, zaś w kwestiach ekonomicznych i społecznych austrolibertarianinem oraz akapem.

Masz rację, nie jest poganinem, Cyberius tak napisał a ja uległem jego sugestii, bo często KelThuz śpiewa o jakichś pogańskich bóstwach.
Tak dokładnie to jest on agnostykiem z tego co mówił w wywiadzie. Faktycznie nawet ma piosenkę "obiektywizm jest wojną" w której śpiewa "obiektywizm jest moją religią jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało".

Wiadomości o K'Thuzie mam sprzed kilku lat -w jednym z wywiadów tak sugerował. Generalnie to co pisze i śpewa sugerował bym traktować jako artystyczną kreację:)
Jest artystą i szuka środków wyrazu.

Właśnie na blogu wyrzekł się pogańskiej wiary: :)
http://kelthuz.blogspot.com/2010/07/o-d ... rstwa.html

A

Antoni Wiech

Guest
kawador napisał:

A Tobie zrobił dobrze, że tak go lubisz? :D

Zdanie o tym przygłupie już wypowiedziałem, nie będę się powtarzał, wkleję tylko przykład jego sposobu dyskutowania na koniec:

http://vimeo.com/20242811

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Ciekawe czy jestem "niedzielnym libertarianinem", czy też może "internetowym anarchistą"? Takie pytanie mi się narzuca po wysłuchaniu kelthuzowego podcastu.

crack

Active Member
784
110
Antoni Wiech napisał:
kawador napisał:

A Tobie zrobił dobrze, że tak go lubisz? :D

Zdanie o tym przygłupie już wypowiedziałem, nie będę się powtarzał, wkleję tylko przykład jego sposobu dyskutowania na koniec:

http://vimeo.com/20242811

"RAAAADIOOO ŻEEELAAAZAAAA" jak słyszę jego mrroczny wokal, to od razu mi się humor poprawia :) Jego arogancja też jest zabawna :)

tosiabunio napisał:
Ciekawe czy jestem "niedzielnym libertarianinem", czy też może "internetowym anarchistą"? Takie pytanie mi się narzuca po wysłuchaniu kelthuzowego podcastu.

Albo trzecia możliwość, "tzw. libertarian".

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Macie kija w dupie :) KelThuz wymiata :)

crack napisał:
"RAAAADIOOO ŻEEELAAAZAAAA" jak słyszę jego mrroczny wokal, to od razu mi się humor poprawia Smile

Anarchokapitalizm jest mroczny z definicji. Nigdy nie wiadomo, kto wybuduje jaki dom w okolicy i na jaki kolor go pomaluje. A jak wiadomo, ludzie będą budować mroczne gargamele i w efekcie całe społeczeństwo stoczy się do epoki średniowiecza albo nawet do paleolitu!

Shemyazz

New Member
500
38
Koleżanka postanowiła ulepszyć wizerunek KelThuza :D
motnalewactwo.jpg

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom