Cyberius napisał:Ktoś robił jakieś badania parę lat temu i wyszło na to że największą grupę wśród pogan polskich stanowią socjalni anarchiści, narodowcy lokują się dopiero dalej. Więc jednak są lewicowi poganie, po prostu większość z nich nie jest aktywna politycznie.
Nie wiem jaki jest jego poganizm -czy na poziomie kulturowym, filozoficznym czy może wierzy w jakiś kościół neopogański wzorowany na kościele rzymskim jakie teraz powstają. Kilka razy próbowałem go zagadać na forum ale ignorował mnie Patrz wpis A.Wiecha
Nie widziałem badań, opieram się wyłącznie na własnych obserwacjach, prawie zawsze się spotykam że jak poganin to : konserwatysta, prawicowiec, narodowiec etc.
Cyberius napisał:A cóż ma jedno z drugim wspólnego. Niby dlaczego ateiści mieli by być z marszu przeciwni aborcji? Co ma współnego ateizm z propagowaniem homozwiązków i eutanazji. Przypomnę że zabiegom aborcji poddawały się w polsce w większści katoliczki mające katolickich mężów/partnerów
Ateista w jednym zdaniu to człowiek który zakłada że nie istnieje Bóg
Piszę jedynie, jakiego typu ateiści występują w UPR, ateiści o konserwatywnych poglądach.
[/quote]
kawador napisał:A co do KelThuza i Korwina, to ten pierwszy wypowiedział się w temacie dość jasno - tak jasno, że nie muszę nawet tego komentować: http://vimeo.com/20242811
Tylko, że Korwin nie jest nawet liberałem, a co dopiero minarchistą.
KhelThuz wychodzi z założenia, że ktoś nie głosuje na korwina bo jest anarchistą i odrzuca metody polityczne. Jest w tym szczypta prawdy, tylko że zapomina o drugim powodzie, wielu libertarian a nawet liberałów nie głosuje na niego przez jego konserwatyzm. Ja bym np. zagłosował na Rona Paula jakbyśmy mieli takiego w Polsce, ale JKM to człowiek z innej bajki.