T
Tralalala
Guest
Cena na giełdzie opiera się na ofertach kupna i sprzedaży.I o co opierają się te wykresy? Zapewne o przeliczone usd.
Wciąż są to coiny.Nie. Mogę mieć dogecoiny, litecoiny i sto innych koinów.
Łatwiej podrobić banknoty do monopoly niż złoto. Skolei złote monety łatwiej podrobić niż btc. Z dupy strzelam bo nigdy nie podrabiałem złotych monet, a atak 51% na btc istnieje teoretycznie. Ale tak samo łatwo jest podrobić banknoty w porównaniu do złotych monet jak złote monety do btc.Dobrze, to równie dobrze możemy nadać wartość banknotom z gry "monopol", ograniczyć ich ilość do skończonej liczby i wierzyć że mają jakąś wartość. Tylko co praktycznego zrobię za pomocą takich banknocików? co praktycznego zrobię za pomocą btc?
Serio? Co praktycznego w btc? No nie wiem jest to pieniądz. Takie coś co wymieniasz za jakieś dobro.
Już istnieją, problem w tym, że te rzeczy w większości można wprowadzić w btc. Btc jest rozpoznawalne, najsilniejsza sieć POW, najwięcej devów oraz jest ośrodkiem wymiany pomiędzy altami.Aha, i o czym to świadczy? Wiele rzeczy było "pierwszych". Był myspace. Zdechł. Teraz jest facebook. Czy zdechnie i jego miejsce zajmie znowu coś innego? Może w przyszłości się okaże że btc jest niedoskonały pod jakimś względem, może powstaną koiny o lepszych właściwościach, who the fuck knows?
Popyt na btc związany z darknetem to bujda która dawno została obnażona przez brak ruchu kursu w trakcie upadku SR.udzie kupują bitcoina tylko po to żeby wymienić go na fiaty. W dużej mierze popyt na btc wiąże się z kryminalizacją narkotyków. W akapie nikt by się nie pierdolił w kupowanie dragów za btc. Jeżeli diluję koksem i potrzebuję paliwa do fury, to zamiast btc wolę żeby kupcy zapłacili mi paliwem. Gdybym dostał btc to musiałbym się bawić w zamianę bitcoinów na paliwo i jeszcze byłym na tym stratny zapewne (spready)
No skoro wolisz barter, który jest mniej efektywny od wymiany opartej na pieniądzach to twoja sprawa. Chociaż pewnie używasz pieniędzy co?
Z dupy tekst. Przypomnę, że była to odpowiedź na założenie, że ludzie nie będą kupowali broni czy ćpania za btc, gdy broń i ćpanie staną się legalne. Co oczywiście w przypadku legalnej broni czy ćpania miejsce ma. Nawet na wcześniejszych stronach masz właściciela sklepu z bronią który akceptuje btc. Co do ćpania to nie poszukaj sklepów z RC, ostatnio jeden widziałem nie pamiętam czy z Czech czy z Polski.Za fiaty też. Niektórzy nawet płacą w naturze.
@pLT
Jak masz jakieś pytania apropo tego xapo to jeden trader ma i używa to mogę przesłać pytania. Inni oczywiście też mogą śmiało zadawać pytania;d