Bezlitosna masakra kuców na Wykopie

niohnioh

Kucolibertarianin
77
168
Bo to zwyczajni bandyci. Ich miejsce jest w więzieniu.
Czyli rozumiem, że według ciebie osoby biorące narkotyki należy odstrzeliwać albo trzymać w zamknięciu? Wiesz o tym, że około 1mln polaków zażywa regularnie narkotyki, a około 3mln sporadycznie? Wiesz o tym, że 1/3 młodych ludzi przynajmniej raz w życiu spróbowała narkotyków? Uważasz, że wszystkich tych ludzi należy odstrzelić?

I bardzo dobrze, bandzior kończy w więzieniu albo w grobie. Jakby to wszystko było legalne to bandzior byłby bezkarny, teraz kryminaliści muszą się chować przed urzędami skarbowymi, przed policją, itp. Muszą siedzieć w podziemiu, dzięki czemu na dobre wychodzą zwykli normalni ludzie bo nie muszą się martwić tym że bandziory zainfekują ich sferę życiową.
Czy ty wogle wiesz o czym piszesz? Gdyby narkotyki byłyby legalne, to sprzedażą i hodowlą zajmowaliby się zwykli ludzie a nie bandyci. Teraz zajmują się tym przestępcy, ponieważ oni nie boją się używać przemocy przeciwko innym. Przed prohibicją alkoholową sprzedażą wódy zajmowali się zwykli ludzie. Po wprowadzeniu prohibicji ich pracę przejęła mafia. Tak samo jest z narkotykami. Popierając narkotyki wspierasz mafię. Narkotyki są głównym źródłem finansowania działalności przestępczej.

Och tak, przypadkowe osoby których mam żałować. Zwyczajny element kryminogenny który i tak dążyłby do samounicestwienia. Jak nie dillerka to zapewne włamania i rozboje albo kradzież aut. Na 20 śmierci związanych z prohibicją zaledwie jedna to ofiara w żaden sposób nie powiązana z przestępstwem.
Skąd niby wziąłeś dane, że na 20 osób zabitych w wojnie narkotykowej tylko jedna jest niewinna? Rozumiem, że jeśli jakiś turysta zostanie porwany przez mafię i odmówi on współpracy z nią i zostanie zabity, to jest elementem kryminogennym? Co z masowymi grobami w meksyku? To też uważasz za neoliberalne brednie? Większość ludzi którzy giną w tej wojnie to ludzie niewinni:
http://www.washingtonpost.com/world...ls-of-savagery/2011/04/23/AFPoasbE_story.html

Lancaster

Kapłan Pustki
1 170
1 115
I bardzo dobrze, bandzior kończy w więzieniu albo w grobie. Jakby to wszystko było legalne to bandzior byłby bezkarny, teraz kryminaliści muszą się chować przed urzędami skarbowymi, przed policją, itp. Muszą siedzieć w podziemiu, dzięki czemu na dobre wychodzą zwykli normalni ludzie bo nie muszą się martwić tym że bandziory zainfekują ich sferę życiową.

Zaczynasz teraz mówić jakieś "konkrety" i wchodzisz w kwestie deontologiczne więc odpowiem. "Handel narkotykami to przestępstwo", dlaczego? Bo jacyś durnie sobie tak napisali na karteczce, bo ty tak uważasz, jakiś inny powód? Normalnie rozjebuje mnie taka moralność "podatek to nie kradzież, a handel narkotykami to zbrodnia przeciwko ludzkości". Czy jesteś legalistą, wyznajesz prawo silniejszego, czy na czymś innym opierasz swoją "moralność"? Czy jakiś handlarz dragami coś ci zrobił? Czemu tak bardzo nienawidzisz tych ludzi? Co złego jest w handlu narkotykami? Na razie to co powiedziałeś brzmi jak "narkotyki to zło, bo tak i chuj" więc mógłbyś to rozwinąć.

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Czyli rozumiem, że według ciebie osoby biorące narkotyki należy odstrzeliwać albo trzymać w zamknięciu? Wiesz o tym, że około 1mln polaków zażywa regularnie narkotyki, a około 3mln sporadycznie? Wiesz o tym, że 1/3 młodych ludzi przynajmniej raz w życiu spróbowała narkotyków?

Słuchaj, tak poważnie zapytam, skąd masz takie dane, że 3mln w Polsce sporadycznie to zażywa? Jak można to w ogóle policzyć? Wychodzi, że co czwarta osoba. Ja nie mam pojęcia ile bo niby skąd. Z tv? Osobiście znam tylko jedną osobę, która to robi a nie unikam kontaktu z ludźmi. Jest mi wszystko jedno ile i co bo to ich prywatna sprawa.

koroluk, czy domagając się zniesienia prohibicji alkoholowej w 1928 roku, też popierałbym mafie? Gdyby w 1928 roku istniał Wykop, to też byś napisał, że ci, którzy domagają się wolnego obrotu alkoholem to mafia, która należy odizolować od zdrowej tkanki społecznej?

Tak, to przecież chyba oczywiste.

Czyli rozumiem, że według ciebie osoby biorące narkotyki należy odstrzeliwać albo trzymać w zamknięciu?

Według mnie ćpunów trzeba trzymać z dala od siebie i swoich bliskich.

Uważasz, że wszystkich tych ludzi należy odstrzelić?

Odstrzelić należy bandytów którzy sprzedają narkotyki małym dzieciom i dosypują do narkotyków jakiś dodatkowych trucizn. Wasz guru Korwin też tak mówi.

Czy ty wogle wiesz o czym piszesz? Gdyby narkotyki byłyby legalne, to sprzedażą i hodowlą zajmowaliby się zwykli ludzie a nie bandyci.

Zajmowaliby się tym nadal bandyci bo oni są już "na miejscu". Normalni ludzie (nie bandyci) nie mają z nimi szans bo bandziory których tu chwalicie nie mają sumienia. Zastraszali by tych normalnych, zlecali morderstwa konkurencji i tym podobne rzeczy.

Popierając narkotyki wspierasz mafię.

Przecież ja nie popieram narkotyków. Gdzie tak napisałem? Dla mnie to trucizna i to wy ją popieracie. A prohibicja została zakończona dlatego że społeczeństwo wymusiło to na rządzie. Gangi zostały rozbite na długo przed zakończeniem prohibicji. I to dlatego że kiedyś nie cackano się z bandziorami tak jak teraz.

Rozumiem, że jeśli jakiś turysta zostanie porwany przez mafię i odmówi on współpracy z nią i zostanie zabity, to jest elementem kryminogennym?

Jeszcze nie słyszałem o tym żeby mafia brudziła sobie ręce zabijając jakiś bogu ducha winnych turystów.

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
koroluk W ostatnim poście piszesz same głupoty. Tak sobie przeczytałem. Ale spokojnie pomyślisz trochę i dojdziesz do właściwych wniosków z biegiem czasu.

niohnioh

Kucolibertarianin
77
168
Słuchaj, tak poważnie zapytam, skąd masz takie dane, że 3mln w Polsce sporadycznie to zażywa? Jak można to w ogóle policzyć? Wychodzi, że co czwarta osoba. Ja nie mam pojęcia ile bo niby skąd. Z tv? Osobiście znam tylko jedną osobę, która to robi a nie unikam kontaktu z ludźmi. Jest mi wszystko jedno ile i co bo to ich prywatna sprawa.
Słyszałem w TV z ust etatystów chcących większej prohibicji. Myślę że to wiarygodne dane. Nie wiem też dlaczego uważasz że co czwarta osoba zażywa narkotyki. Polaków jest ponad 35 mln. 1 ml to jakieś 3 % a 3mln to 9%. Daje to 11-12% społeczeństwa. Tutaj masz parę linków:
http://niezalezna.pl/46176-polske-zalewa-fala-narkotykow
http://janstola.natemat.pl/62969,europa-i-narkotyki-raport-2013
Oraz dla UK:
http://www.drugscope.org.uk/resources/faqs/faqpages/how-many-people-use-drugs
Ludzie się tym po prostu nie chwalą bo się boją. Tak samo nikt nie chwali się tym, że chodzi na dziwki, a burdeli jest sporo.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 812
koroluk W ostatnim poście piszesz same głupoty. Tak sobie przeczytałem. Ale spokojnie pomyślisz trochę i dojdziesz do właściwych wniosków z biegiem czasu.
Albo nie dojdzie. Niestety, nigdy nie wiadomo czy komuś będzie przeznaczony progres czy regres intelektualny. Natomiast owszem, trzymając się adpersonamizmu poznawczego (pkt.3), można zaobserwować jaki jest dziś światopoglądowy szczyt koroluka - wygąda raczej na lemingozowy płaskowyż i powtarzanie zasłyszanych prawd powszechnych niż sięganie za kulisy wydarzeń i instytucji.

niohnioh

Kucolibertarianin
77
168
Według mnie ćpunów trzeba trzymać z dala od siebie i swoich bliskich.
Ale dlaczego chcesz rozdzielać rodziny siłą? Nie możesz pozwolić zdecydować bliskim danej osoby, czy chcą się z nią zadawać?

Odstrzelić należy bandytów którzy sprzedają narkotyki małym dzieciom i dosypują do narkotyków jakiś dodatkowych trucizn. Wasz guru Korwin też tak mówi.
Dosypują, ponieważ działają nielegalnie i poszkodowany klient nie pójdzie do sądu domagając się rekompensaty za oszustwo. Rozumiem, że uważasz że w więzieniach należy trzymać parę milionów ludzi?

Zajmowaliby się tym nadal bandyci bo oni są już "na miejscu". Normalni ludzie (nie bandyci) nie mają z nimi szans bo bandziory których tu chwalicie nie mają sumienia. Zastraszali by tych normalnych, zlecali morderstwa konkurencji i tym podobne rzeczy.
Kto tu niby chwali mafie narkotykowe? Ci bandyci stracili by znaczną część dochodu. Nie masz pojęcia jak działa wolna konkurencja i wolny rynek. Dlaczego duża liczba państwowych firm została wyparta przez nowe firmy powstałe po transformacji? Przecież te państwowe molochy też były na miejscu. Dlaczego np. piekarze nie zlecają morderstw konkurencji?

Przecież ja nie popieram narkotyków. Gdzie tak napisałem? Dla mnie to trucizna i to wy ją popieracie. A prohibicja została zakończona dlatego że społeczeństwo wymusiło to na rządzie. Gangi zostały rozbite na długo przed zakończeniem prohibicji. I to dlatego że kiedyś nie cackano się z bandziorami tak jak teraz.
Zgubiłem słowo prohibicja. To, że uważam, że każdy ma prawo się truć, nie znaczy że popieram zażywanie trucizn. Oczywiście że społeczeństwo wymusiło to na rządzie, bo te prawo było absurdalne. Kiedy niby gangi zostały rozbite? Nie wiem czy wiesz, ale zlikwidowanie nawet wszystkich gangów nic nie da. W takiej działalności są po prostu kilkukrotnie większe zarobki i każdego w tym sektorze można bardzo szybko zastąpić.

Jeszcze nie słyszałem o tym żeby mafia brudziła sobie ręce zabijając jakiś bogu ducha winnych turystów.
No to zacznij słuchać i poczytaj sobie o tym, jak wygląda wojna narkotykowa w meksyku. Mafie porywają tam masowo ludzi, ponieważ chcą ich zmusić do przemytu narkotyków. A jak ktoś się nie zgadza to kula w łeb i szuka się kolejnego. Prawie wszyscy z zabitych ludzi w meksyku to albo cywile zabici przez mafię, albo ludzie zmuszeni(bo np, mają ich rodzinę) do współpracy.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 938
Gangi zostały rozbite na długo przed zakończeniem prohibicji.
To byłby ewenement w historii, bo póki coś jest nielegalne to zawsze przyciąga przestępców. Podaj źródło.

P.S. Miałem nadzieję, że podyskutujemy z kimś na poziomie, ale widzę, że to znowu nieporozumienie.
Mam tylko sugestię do adminów aby osoby o takich skrajnie agresywnych i niemoralnych poglądach ograniczyć do jednego wątku.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 387
Masz racje. W końcu produkcja i dystrybucja alkocholu w USA od czasów prohibicji cały czas leży w rękach mafii. Dziwi mnie, że amerykanie zupełnie tego nie widzą...

Ps. Ty nie byłeś kucem... ty jesteś kucem. Stosujesz tą samą prywmitywną retorykę i przekładasz rzucanie epitetami nad argumentację. Więc zmykaj kucyku na swoją polankę :*

Więc zmykaj kucyku na swoją polankę :* <---poczuj swój styl na własnych plecach

Ostatnia edycja:

Kelsi

Well-Known Member
1 040
20 023
Ty jesteś kucem.
images

:)

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 987
15 158
Wasz guru Korwin też tak mówi.

Dostajesz ostrzeżenie od właściciela forum - guru nie jest tu Korwinem, więc używanie tego zabiegu retorycznego pozbawi cię wkrótce możliwości uprawiania "orki" na tym forum. Mylisz to forum z wykopem, za co może być wykop.

Czekam na merytoryczną orkę, bo wciąż się nie zaczęła. Zabrakło danych statystycznych?

Kompowiec2

Satatnistyczny libertarianin
459
168
>zarzucaj innym brak argumentow na sciany tekstu
> odpowiadaj w stylu
>kuc kuc ku,, wypierdalaj do nikad, kuc kuc kuc,
To tylko świadczy o tym że do was to trafia.
co ty, lewak jestes? Nikt nie ma za zle ze nas nazywasz kucami w swojej glowce, mozesz nas nazywac jak chcesz, no przynajmniej ja mam wyjebane na etykietki jestesmy wkurwieni bo nie odpowiadasz na fakty. xzyste, suche fakty. I faktami nie sa te twoje pierdolone statystyki, tylko proste, krotkie stwierdzenia na dany temat jesli jeszcze nie wiesz. Wojna z narkotykami ktora wyniszcza jest faktem. Panstwo cokolwiek przylozy lape to niszczy, jest faktem. chocby tego slynnego czleka ktory spedzil 8 lat w psychiatrryku co byl w meinstremie. Dowody? Masz je codziennie, gdy media wrzeszcza ze panstwowy socjalizm ktory sie nie sprawdza to wredny 'kapitalizm'

Ale jak poczytalem o twojej postawie wobec ludzi,.... Nie pomyslales o tym ze ci cpuny to samowyniszczajaca kasta, ktora moze zginac w wyniku selekcji naturalnej (tj. glupoty/przedawkowania) a panstwa jeszcze sie dokladaja i utrzymuja ich za swoje zjebanie? Po chuj? W anarchii morderce by odstrzelano, zlodziejowi reke urwano, gwalcicielowi wpadowali druty w dupe. Wszystkie te czyny moga zostac wykonane, bo zlamali innym prawo wlasnosci, a zemsta reszty spoleczenstwa na takich marginesow jest tylko jego bilansem..

Skopiuje swoj wlasny post z watku innego komucha:
"Wolnosc polega na tym, ze robisz co chcesz a ty komuchu masz zamknac na to morde, dopoki ktos nie wejdzie butami w twoje zycie, to masz prawo sie obronic, najlepiej strzelba. Tak trudne do zrozumienia?"

Mysle ze to powinno byc przyklejone na kazdej czerwonej mordzie, zanim ktos wejdzie z nami w polemike. Jesli ingorujesz ten prosty fakt, to powinienes sie leczyc na glowe.

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
pomine tu fakt że nadal czekam na tą orke co miała być.
@koroluk jaka jest twoja definicja słowa kuc? czy wszystko co nie jest tobą jest kuc?
a no i po raz któryś tam juz z kolei: z jakiego komuszego kolektywu jesteś? dla kogo robisz? za kase czy za friko jak zwykły pożyteczny idiota?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom