kompowiec
freetard
- 2 587
- 2 650
Obawiam się że nie przyznasz się do błędu nawet jakbyś z robił z siebie totalnego idiotę:Obawiam się, że nie uwierzyłbyś nawet gdybym podał pełne wyliczenia.
Obawiam się że nie przyznasz się do błędu nawet jakbyś z robił z siebie totalnego idiotę:Obawiam się, że nie uwierzyłbyś nawet gdybym podał pełne wyliczenia.
Byłoby lepiej gdybyś odniósł się rzeczowo punkt po punkcie.
1. Wierzysz w to co chcesz.
2. Wg moich obliczeń obecnie jest około 1/3 lepiej niż w w szczytowym punkcie PRL(co oznacza, ze współczesny wzrost jest raczej marny).
3. W PRL było gorzej niż w ZSRR.
4. Mylisz zakumulowaną konsumpcję z bieżącą.
Możesz pewnie wskazać, które elementy są fantastyką. Na pewno fantastyką są idealistyczne dane Zachodu. W dodatku słynny Maddison przyznał się do zaniżania metodologicznego. Poprawiłem dane metodologicznie, zakresowo i czasowo(z 1937 roku do 1939). Nastepnie przekszatłcilem z postaci idealistycznej do w pełni materialistycznej. Stosując metodę semi-klasyczną otrzymujemy PKB per capita równe 54% USA w 1939 roku.(przy 10% rocznym wzroście w latach 1929-1939). Metoda w pełni materialistyczna daje 147% poziomu USA, czyli 22% rocznego wzrostu, co jest wynikiem, do którego żadne państwo choć częściowo kapitalistyczne się nie zbliżyło. Zwłaszcza biorąc od uwagę europejski udział inwestycji w PKB(do 25%) dla ZSRR vs azjatycki dla Japonii (do 35%)Nie recenzuję fantastyki.
I powiesz z ręką na sercu, że wykonałeś takie obliczenia? Nawet wg liberałów (Maddison) realne PKB per capita Polski z uwzględnieniem nierówności w latach 1988-2018 wzrosło 2,5 raza. Nie masz więc oficjalnego stanowiska władz w tej sprawie. Tym bardziej nie możesz zaprzeczyć moim danym na temat ZSRR. Wg liberalnego World Banku po uwzględnianiu nierówności Rosja nie uczyniła żadnego postępu. Po takim starcie twoje dalsze informacje są mało wiarygodne. Dalej nie znalazłeś danych pośrednich negujących moje. Napisz jeszcze, dlaczego nie chcesz ujawnić swoich źródeł, ja napisałem o swoich.1. Jak ty.
2. Wg. moich (których nie mogę ujawnić), to nie jest prawdą. Jest 30x lepiej niż w PRL.
"Archipelag GUŁag", "Czarna księga komunizmu" i "Stalin: dwór czerwonego cara"?3. Jakie są obowiązkowe lektury dla libertarianina w wieku 12, 15 i 18 lat?
Dobra odpowiedź."Archipelag GUŁag", "Czarna księga komunizmu" i "Stalin: dwór czerwonego cara"?
no, zrobił to samo co ty. Zabawne, prawda?Podsumowując: mam testy nuklearne i mam oficjalne stanowisko władz. Nie dopuściłem inspektorów strony przeciwnej do dokładnego policzenia głowic. Tymczasem strona przeciwna oświadczyła, że ma 30 razy więcej głowic XD.
Jaką metodą ten poziom życia wyliczyłeś?Z moich wyliczen wynika, że to nie była wielka różnica, a jednak radziecka klasa robotnicza żyła na poziomie amerykańskiej klasy średniej.
Poczytaj dyskusję, to znajdziesz. Policzyłem to np. centymetrami wzrostu kobiet w ZSRR ponad USA.Jaką metodą ten poziom życia wyliczyłeś?
Metrami nad poziomem morza?
Dla normalnego człowieka jest oczywiste, ze ZSRR było supermocarstwem, a carska Rosja zwykłym mocarstwem. Dla korwinistów: co prawda Stalin nie dotarł do Paryża, jednak car kontrolował znacznie mniejsze terytorium, czego nie zmienia fakt, że bezpośrednia powierzchnia carskiej Rosji była nieco większa. Przede wszystkim ZSRR był największą potęgą militarno przemysłową świata, zdolną w konwencjonalnej wojnie pokonać drugie supermocarstwo, czyli USA. Tymczasem carska Rosja była balansowana przez zwykłe państwa europejskie.1. Dlaczego Korwin zaorał się twierdząc, że carska Rosja była potężniejsza od ZSRR(uczestniczyła w okupacji Paryża)?
Np. Meksyk, Argentyna, Indie. Nie znaczy to, że wyniki były zawsze złe. Ale skuteczność nawet się nie zbliżyła do poziomu ZSRR.2. Które kraje nieudolnie naśladowały radzieckie planowanie gospodarcze?
W wieku 12 lat: "Folwark zwierzęcy", 15 "Atlas zbuntowany", 18 "Ludzkie działanie".3. Jakie są obowiązkowe lektury dla libertarianina w wieku 12, 15 i 18 lat?
nawet jebane boty wiedzą że nie macie odpowiedzi na moje pytanie. Jedynie stwierdził propagandowe "oni to zło".Dla normalnego człowieka jest oczywiste, ze ZSRR było supermocarstwem, a carska Rosja zwykłym mocarstwem
Naprawdę sądzisz, że udzieliłbym takich informacji?I na czym polegały te błędy?