- Moderator
- 3 591
- 1 503
kawador napisał:Ja w ogóle nie rozumiem, po co miksować takie blubry z libertarianizmem. Prawa gejów w kontekście libertarianizmu to brzmi tak kuriozalnie jak prawa katolików albo albinosów. Na takich jak Long trzeba uważać, bo genialne teksty potrafią przeplatać lewackim gadaniem na poziomie naszej rodzimej Pani Etyk.
Ja też tego nie rozumiem, stąd ten wątek. Marks, Konkin, Conger, Spangler itd. itp. jeden za wszystkich, każdy za siebie
Trikster, Twój awatar widnieje pod hasłem "agoryzm"na polskiej Wiki. Naprawdę nie masz ochoty trochę tego hasła poprawić? Widzisz - tam Long wymieniony jest jako jeden z pięciu przedstawicieli dzisiejszego agoryzmu - wbrew temu co piszesz. Również wbrew temu co piszesz - agoryści nazwani są "miękkimi własnościowcami."
Czemu nie poprawisz tego, żeby taki debil jak ja mógł się trochę lepiej zorientować w delikatnych dystynkcjach wśród lewicy "libertariańskiej"? Nie chcesz, żeby pospólstwo potrafiło to wszystko poodróżniać?
Może Long popiera prawa gejów a jakiś inny teoretyk lewicy - prawa transwestytów. Naprawdę musimy czytać tomiszcza lewicowych wypocin, żeby się w tym połapać?