Zapodaj coś ciekawego

dcac

New Member
15
15
Przecież pisze to w kontekście późniejszego rozkradania majątku państwowego. Jeśli jesteś tak dobrze poinformowany to przypomnij kim jest i co robił takiego złego.

tolep

five miles out
8 579
15 476
Wieloletnim kapusiem, obecnie mitomanem. Szczegóły życiorysu znajdziesz gdzie sobie chcesz. To zresztą nieistotne.

Natomiast co do poglądów ekonomicznych - plasuje się gdzieś miedzy Gierkiem a Kaczyńskim.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
To nie jest aż takie proste.
Wspomnienia faceta który uchodzi (chce uchodzić, uważany jest, whatever, niepotrzebne skreślić) za rozgrywającego:

http://www.pte.pl/pliki/2/12/20100407_HF_tekst_glowny.pdf
Dobrze że takie coś podlinkowałeś.
Znałem dobrze ustalenia ekonomiczne Okragłego Stołu (OS) i miałem o nich złe
zdanie. Były wewnetrznie sprzeczne
To co napisał potwierdza moje spostrzeżenia. Te tępe buce zaczęły "walkę z inflacją" od dodatkowego okradania ludności (no bo ci i tak zostali okradzeni przez inflację), wprowadzania regulacji, a nie od zaprzestania rozdawnictwa swoim i postkomuszym mendom. Zaczęli wprowadzać swe idiotyzmy w życie.
Tym okrągłostołowym pokurwom nie należało dawać żadnej władzy.

tolep

five miles out
8 579
15 476
Oni w większości po prostu nie mieli bladego pojęcia o ekonomii ani - w szczególności - co robić w takiej konkretnej sytuacji (pad komuny po kilkudziesięciu latach). Nikt nie miał. Na świecie. W ogóle. (Poza takimi wariatami jak JKM)

Byli - naprawdę - pionierami i to ich moim zdaniem, z perspektywy 25 lat, mocno usprawiedliwia. Chętnie bym takiemu Kuczyńskiemu zadał na spokojnie kilka pytań.

Biorąc zwłaszcza pod uwagę na przykład 21 postulatów Solidurności albo korzenie KOR-u który w drugiej połowie lat 80-tych całkowicie dominował w Solidurnosci. Nikt nie próbował robić jakichś wariactw Kuronia i Modzelewskiego którzy roili sobie samorządy robotnicze.

dcac

New Member
15
15
Jak widać ci pionierzy to skuteczne narzedzia w rękach służb innych państw, które gnebią i dezinformują ludzi na terenie Polski.
Pad prlu był kontrolowany od przejecia władzy w pzpr przez ekipe jaruzelskiego, której działania były i są nadal odzwierciedleniem wpływów różnych agentur zachodnich i wschodnich.

tolep

five miles out
8 579
15 476
Dopiero mnie wyrzucili z nieoficjalnego forum sympatyków KNP na fejsie, prawdopodobnie za mocne masakrowanie gimbazy ze skrzywieniem pisowskim, a teraz dopada mnie takowa tutaj :confused::confused:

A

Antoni Wiech

Guest
Z dedykacją dla @Gekon i innych od literek.

ISFP (z tego co mówi). Niby fajna, ale jak widzę taki styl ociekający wrażliwością księżniczki na ziarnku grochu to mam ochotę ją jebnąć w łeb:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Byli - naprawdę - pionierami i to ich moim zdaniem, z perspektywy 25 lat, mocno usprawiedliwia.
Nic nie usprawiedliwia realizowania ustaleń okrągłego stołu. Oni mieli inną funkcję celu. Dla mnie to zwykli kryminaliści do odjebki.

Ostatnia edycja:

MartinX

Well-Known Member
345
1 184
Szwedzka Minister Kultury zapowiada, że w odpowiedzi na ostatnie akty przemocy wobec meczetów, jej rząd wprowadzi narodowy program zwalczania islamofobii. "Chodzi o to, aby edukować ludzi na temat islamu i ograniczyć uprzedzenia" - powiedziała minister Alice Bah Kuhnke.

Swedish anti-racism campaigners have staged a big rally in central Stockholm after three arson attacks on mosques.
Demonstrators held leaflets saying "Don't touch my mosque" at the 1,000-strong rally outside parliament.
In Stockholm Sweden's Culture Minister Alice Bah Kuhnke said the government would launch a national strategy to counter Islamophobia. The idea is to educate people about Islam and curb prejudice, she said.

The government has pledged to step up security at places of worship.
Culture Minister Bah Kuhnke told the Stockholm rally that the attacks were "aimed at intimidating and diminishing" people.
"That's why one of the most important things we can do is to not let ourselves be intimidated," AFP news agency quoted her as saying.
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-30658482

... Sweden, Yes

tolep

five miles out
8 579
15 476
Na deser dość niesamowita historia o bocie (pół autonomicznym programie wykonującym pewne czynności w sieci), który łamie prawo. Para artystów ze Szwajcarii zaprogramowała bota, by dysponując 100 Bitcoinami tygodniowo kupował w ukrytej sieci (Deep Web), to co chce. Zakupy wystawiono w galerii w Zurichu. Powstał jednak pewien problem, gdy po zakupach do pomysłodawców nadszedł pocztą sfałszowany paszport węgierski i 10 pigułek ecstasy, wyraźnie wskazujących, że bot porusza się w strefie nielegalnego rynku.

O tak, przyjście red. Aleksandrowicza bardzo wzmocniło Obserwator Finansowy.

tolep

five miles out
8 579
15 476
Brytyjski, krótki, niemy, kolorowy dokument. Kilka minut głowiłem się nad tym, gdzie to może być - doszedłem tylko do wniosku że jest to na nizinie, jest dosyć bogato i prawie na pewno nie jest to moja Wlkp. ani w ogóle zabór niemiecki.

PS. Kupa innych filmików w powiązanych.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Pierwszy od lewej - Bruce Willis.

cringeworthy_prom_photos_of_some_top_stars_640_14.jpg

Do góry Bottom