Zapodaj coś ciekawego

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Zajebista zabawka. Dziś coś takiego kupuje się chyba na czarnym rynku, bo dzieciaki mogłyby sobie drutem przedziurawić oczy, sznurek zacisnąć na szyi, a klamerką zatkać nos i umrzeć na ulicy. Muszę to zrobić ze swoimi dzieciakami. Co by nie mówić o PRLu, to tamtejsze biedystyczne zabawki pobudzały wyobraźnią, a człowiek jak se coś tam z drutu i drewienek porobił za młodu, to była mniejsza szansa na syndrom wyuczonej bezradności w dorosłym życiu.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
Hehe, też to miałem. Skorzystałeś chociaż raz, czy tylko oglądałeś obrazki?
Głównie oglądałem obrazki, ale też parę prostszych zabawek zrobiłem albo próbowałem zrobić. Niestety działały dużo gorzej niż sobie wyobrażałem i szybko się rozpadły :(

Co by nie mówić o PRLu, to tamtejsze biedystyczne zabawki pobudzały wyobraźnią
To prawda, ja miałem cały zeszyt zapełniony różnymi dziwnymi pomysłami. W ogóle już sam zeszyt i długopis to była zajebista zabawka :p

Ostatnia edycja:

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Książka Adama Słodowego była fajna. Tego misia robiłem z dziesięć razy :
yogip.jpg

Swoją drogą ta książka ciągle może sięprzydać ;)
71405_m.jpg

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
ZMIANYnaZIEMI.pl » Ludzie na świecie ciągle głupieją i jest to już stały trend
Naukowcy zaobserwowali stały spadek ilorazu inteligencji IQ u ludzi. Wygląda na to, że futuryści wieszczący konsekwentny wzrost inteligencji ludzi mylili się. Wręcz przeciwnie z badań wynika, że stają się oni coraz głupsi. Przewidywanego wraz z teorią ewolucji zwiększenia pojemności czaszki, a więc i mózgu jeszcze nie zaobserwowano. Zamiast tego kolejne badania wskazują na to, że świat ogarnia globalne ogłupienie.
Jeśli globalne ogłupienie będzie trwało nadal do 2110 roku średni iloraz inteligencji człowieka na świecie wyniesie 84 punkty, a jest to delikatni mówiąc bardzo przeciętny wynik.
A w Brukseli na dodatek zaobserwowano spadek refleksu.
specjaliści z Uniwersytetu w Brukseli przeprowadzili podobne badanie, w którym sprawdzano czas reakcji, innymi słowy refleks i okazało się, że sto lat temu ludzie po zobaczeniu światła naciskali specjalny przycisk w średnim czasie 194 milisekundy a w 2014 275 milisekund.
I celny komentarz.
Władza po prostu próbuje na wszelkie sposoby wychować swoich poddanych na tępe bio-roboty, które zajmują się konsumpcją i zarabianiem pieniędzy na swoich panów z kasty rządzącej i urzędniczej. Głupie społeczeństwo to sposób na petryfikację neoniewolnictwa fiskalnego, bo głupole i tak nic nie rozumieją i są łatwiej wodzeni za nos sprytną propagandą.
IMO - potrzebna jak najszybsza korekta. ;)

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
Jeśli globalne ogłupienie będzie trwało nadal do 2110 roku średni iloraz inteligencji człowieka na świecie wyniesie 84 punkty, a jest to delikatni mówiąc bardzo przeciętny wynik.
Według starej klasyfikacji 75-85 punktów to ociężałość umysłowa. Haha, a niżej jest już debilizm. A ludzie tak wyśmiewali Korwina, gdy mówił o szachach dla debili.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Walka z globalnym ociepleniem wchodzi na wyższy poziom: za kwestionowanie GO, więzienie lub kara śmierci.

Climate “Deniers” Must Be Jailed or Killed
“Man-made climate change happens . Man-made climate change kills a lot of people. It’s going to kill a lot more. We have laws on the books to punish anyone whose lies contribute to people’s deaths. It’s time to punish the climate-change liars.”

“I don’t think that mass murderers of the usual kind, such Breivik, should face the death penalty. Nor do I think tobacco denialists are guilty enough to warrant the death penalty, in spite of the enormous number of deaths that resulted more or less directly from tobacco denialism. GW is different. With high probability it will cause hundreds of millions of deaths. For this reason I propose that the death penalty is appropriate for influential GW deniers.”
http://www.acting-man.com/?p=33302

T

Tralalala

Guest
Za pierdolenie takich głupot powinno się obdzierać żywcem ze skóry. Typ chce karać tych którzy stawiają przeciwną tezę apropo zjawiska które wcale nie jest wystarczająco potwierdzone badaniamia.
Chcą najzwyczajniej w świecie więcej hajsu a więc wymyślają sobie kolejny wiatrak.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Według starej klasyfikacji 75-85 punktów to ociężałość umysłowa. Haha, a niżej jest już debilizm.
Za generała Franco nie przyjmowano do armii osobników z IQ < 90. Zakładano, że szkolenie takich osobników to strata pieniędzy i czasu. Jak tylko socjaliści dorwali się do koryta, to natychmiast zniesiono to "nie-demokratyczne" ograniczenie.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Takie wiadomości to miód na serce wrednej strony mej natury. Dzięki nim mogę od czasu do czasu mogę dać do wiwatu i dokarmić kiełkującą na spodzie mizoginię, pytając: "Czy ludzie naprawdę są tacy głupi?" Dotychczas odpowiedzią było "Nie, są jeszcze głupsi.", a teraz można do tego dodać: "... a zobaczysz dopiero co będzie za dwadzieścia lat!".

Dzięki Libnecie, że jesteś. :)

Szkoda tylko, że trend implikuje rosnące poparcie dla idei lewicowych w przyszłości.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
A ja czytałem ostatnio wyniki dokładnie przeciwnych badań - że iloraz inteligencji nieprzerwanie rośnie od początku XX wieku. Hmm... Musiałbym je wyszukać.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Po prostu teraz jest więcej ludzi z wyższym humanistycznym wykształceniem.
Nie, to były badania "ścisłej" inteligencji. I kiedy rozmawiamy ze starszymi ludźmi, zwalamy wiele na podeszły wiek i lekką demencję, podczas gdy, według artykułu, który czytałem, oni myśleli z grubsza w ten sam sposób przez całe życie.

ERRATA: Bzdury gadam. Zdolności arytmetyczne maleją od ćwierć wieku.

Flynn_effect.png

Szczegółowe analizy wyników testów na inteligencję pokazały, że wzrost następuje prawie wyłącznie w tych obszarach, gdzie zadania wymagają abstrakcyjnego myślenia, gdy należy znaleźć podobieństwa łączące wiele obiektów ze zbioru lub odnaleźć powiązania figur geometrycznych.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Flynna

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Artykuł jaki zapodał Krzysio ma rację.
Będzie jeszcze gorzej, a to za sprawą skurwieli typu Kurzweil i innych globalistycznych technokratów rozsiewających wizję świata, w którym samochody jeżdżą same, dom podpowiada ci kiedy i co masz robić, w którym pieprzysz się z wirtualnym obiektem, a wiedza - pewnie na podstawie licencji - zostanie załadowana do jakiegoś biochipa w ludzkim łbie. Myśli przestaną być prywatne, prywatność w ogóle zniknie z powodu technokratycznego postępactwa, nie będzie kasy tylko wirtualne gówno. Uczucia znikną, bo się je wykasuje, podobnie jak niewygodne emocje. Ludzie będą kontrolowani przez własne lodówki, pralki i smart meters.

Jasne, są i plusy: wymiana organów itd, sztuczne giry, ale powiedzmy sobie szczerze - pospólstwo nie dostanie nic, klasa średnia też, bo jej nie będzie. Nastąpi polaryzacja jakiej świat nie widział. Garstka elity i ludzkie odmóżdżone gówno pozbawione woli, myśli i intencji. Podpięci 24h do wifi, uzależnieni od elektronicznych rytuałów, wykastrowani z uczuć, będą sterowani przez system poprzez rynek el-gadżetów kontrolujących ich na każdym kroku. A jak pojawi się choćby cień wichrzyciela, to się mu chipa wyłączy wraz z funkcjami życiowymi, wszak od urodzenia każdy zostanie zaimplantowany.

Wolna energia? Wolne kurwa żarty! Nie będzie żadnej wolnej energii, tak jak nie będzie zimnej fuzji. Będzie nowy wspaniały, kolorowy świat kretynów pozbawionych nie tylko emocji, ale też intelektu. Ludzkie manekiny bez istotnego kapitału.

Aż do momentu, gdy słońce wypluje więcej niż zwykle. Wtedy jebnie cały el-cyrk i się zacznie napierdalanie maczugami.

he he ... to se pofantazjowałem, no nie? Przecież wszystko będzie ok, nadejdzie Dzień Sznura, a potem akap. A inteligencja ludzi rośnie, nie widać?!

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
Cytat z artykułu na wiki o "efekcie Flynna":
Większość naukowców jest zgodna z tym, że za efekt Flynna odpowiada rozwój technologiczny i rewolucja przemysłowa oraz w dużym stopniu zmiany w systemie edukacji, zwłaszcza jej rozpowszechnienie.
To że ktoś wymyśli jakąś bzdurę i opatrzy ją zagranicznym nazwiskiem nie robi na mnie żadnego wrażenia. Jest to kolejna bzdura, zapewne wymyślona na zamówienie.
A tak nawiasem mówiąc, ten artykuł z wiki pisał chyba idiota:
Ponieważ standardy mierzenia IQ zmieniają się z czasem, nie jest pewnym, że efekt Flynna wyznacza ogólny trend wzrostu inteligencji, z całą pewnością oznacza on, że w ciągu XX wieku umysły ludzi się zmieniły.

tomky

Well-Known Member
790
2 038

Pod artem był ciekawy komentarz:

"Wyjaśnienie tego "fenomenu" jest proste choć niepoprawne politycznie. W latach 50 te społeczeństwa składały się w zdecydowanej większości z białych ludzi. Przez ostatnie 60 lat zmieniła się struktura etniczna i przybyło ludzi z grup, którym myślenie najlepiej nie wychodzi - głównie murzynów i arabów, to i średnia się obniżyła."

Do góry Bottom