- Staff
- 2 946
- 957
Przepraszam, zapomniałem dodać słowiańskie stopy:
Wyszło mi Roman - co ma sens - w podstawówce mnie przezywali "rzymianin" bo nosiłem sandały latem.Określ swoje pochodzenie za pomocą stóp:
W kontekście "modnych pościeranych" spodni i "irokezów" na żel wyśmiewanie się z ludzi chodzących w skarpetach do sandałów budzi co najmniej zażenowanie u mnie.Z skarpetami czy bez?
Bo ja chodzę z skarpetami, bo czemu nie.
WŁOCHY - Władze wojskowe francuzkie w Państwie Kościelnem, wzięły się nareszcie z całą gorliwością do zapobieżenia rozbójnictwu. Dokonane już kroki dowodzą, jak usprawiedliwionemi były zażalenia rządu włoskiego. Niezbyt dawno tak w Rzymie jak i w Civita Vecchia przedsięwzięto ważne aresztowania, w skutku których skompromitowanych jest kilka osób znakomitych z stronnictwa legitymistów francuzkich.
Prawo o podatku dochodowym, mimo wielkiego oporu jaki ten projekt wywołał, ostatecznie zapewne przyjętem będzie. Zarzut, że we Włoszech nikt nie będzie podawał ściśle swego dochodu, jest bezzasadnym. We wszystkich krajach w których ten podatek wprowadzono, z początku niezbywało na fałszywych podaniach; powoli jednak publiczność oswaja się z tą koniecznością, a moralizujący wpływ podobnego podatku, słusznie jest wynoszony przez obrońców projektu.
(KURJER WARSZAWSKI, nr 153, 1863)
Nikt więcej nie jest "Jedynką"?