Zapodaj coś ciekawego

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Trudno powiedzieć, jak się ma naprawdę. Kłamią albo lewacy albo McSracz. W każdym razie, breja z MOM-u na focie wygląda odstraszająco. Zresztą co widzę lewaka, to wpierdala w McSraczu. Wejdź se do Maca i zapytaj żrących burgery o socjal i podatki, to Ci wynik statystycznie nie przypasi do założenia :) Idę o gruby zakład.

Prawda jest taka, że fast-foody nie znają żadnej polaryzacji politycznej. Wielu je, bo dobrze smakują. Koniec tematu.
Szkoda, że klientela nie jest wybredna, by dopominać się u "Araba" o kebab z jagnięciny, a nie ze zjełczałego, zleżałego, zlepionego jakimś syfem kloca śmierdzącego knurem.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 4476

Guest
To nie są te nowe, blade, mdłe, rozmiękkłe nuggetsy w obrzydliwej miękkiej panierce, które rzeczywiście w niczym nie przypominają mięsa ani tym bardziej dawnych, aromatycznych, chrupiących nuggetsów (które swoją drogą też pewnie nawet koło mięsa nie leżały)?
Nie wiem w którym roku je zmienili, ale jak ostatnio miałem nieprzyjemność ich spróbować, spotkała mnie niemiła niespodzianka. Może Gazda pracował tam przed tą zmianą? Albo miał z nimi styczność jeszcze przed mieleniem?

Zdjęcie krąży po internecie od dawna, więc to nie wymysł Gazety Polskiej.
Nawet jeśli to prawda, to nie wiem czemu Was to rusza (od lat przechodzę na wegetarianizm "ze względów etycznych" i nie widzę niczego szczególnie rażącego), jak Wy sobie poradzicie w AKAPie? Oczy to tak samo dobre mięso jak każde inne, przecież już się nie patrzą, są drobno zmielone na jednolitą masę.
Jak takie z Was francuskie pieski to polecam pasztet Firmowy Z DROBIEM, co prawda też z MOM ale jest go tylko 14 procent :)

tomislav

4 777
13 003
Od razu francuskie pieski, chodzi o to, by nie dać satysfakcji ZUS-owi i nie zemrzeć przedwcześnie.
jak Wy sobie poradzicie w AKAPie?
W akapie będzie można zapolować.

tomislav

4 777
13 003
Chyba chodziło ci o Dvoraka :)
No tak, dzięki za poprawkę. Wiesz, ja się nie znam na klasyce, straszna wtopa, choć kocham znane motywy w filmach - u Kubricka itd, więc jak coś z klasyki słyszę, kojarzę raczej z filmem. Gdybyś zapytał, nie powiem kto kurde jest autorem.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
To dajcie jakiś filmik czy fotę jak wrzucają do maszyny tego kurczaka z flakami, łbem i pewnie jeszcze z piórami.

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
Z tego co wiem, tak się uśmierca młode pisklęta - samców. Nie ma to nic wspólnego z MON, po prostu nikt nie potrzebuje wielu kogutów, które w przeciwieństwie do kur, nie składają jajek.
Niby po co zarzynaliby je zaraz po wykluciu, skoro mogliby je jeszcze podtuczyć niewielkim kosztem, jak wszystkie inne zwierzęta hodowlane, jeżeli miałyby być do jedzenia?

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Uwielbiam MOM. W samym mięsie nie ma tylu składników odżywczych. W zmielonych kościach jest mnóstwo peptydów i białek budujących mięśnie. Co do tego barwnika to nie wierzę, bo każde różowe mięso po usmażeniu jest białe. Najgorsze tylko to smażenie...
Ciekawe jest to, że ci sami ludzie, którzy się zżymają na to, że do pasztetu trafiają koguty zmielone razem z grzebieniami, potem zachwycają się dzikimi, którzy jedzą krokodyle razem z oczami, co by się nic nie zmarnowało i jakie to mądre, ekologiczne i skromne.

Co do MOM, o ile wiem, problem nie tkwi w tym, że jemy zmielone kości, tylko w tym, że taka papka jest bardzo podatna na zepsucie, więc trzeba ją na bogato wyfaszerować konserwantami.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448

Cholera, właśnie doszedłem do wniosku, że gdyby nie wieki ciemiężenia, to ruskie mają taki potencjał, że w akapie by rozjebali. Jak mają jaja, żeby łazić ponad pół kilometra nad ziemią bez zabezpieczeń i robić inne popieprzone rzeczy, to gdyby ukierunkować taką brawurę w bardziej wartościowe dla cywilizacji sprawy...

Do góry Bottom