Zapodaj coś ciekawego

D

Deleted member 427

Guest
Trigger, wykres jest brzydko ścięty w 1998 roku. Jak dla mnie brakuje danych z przynajmniej 10 lat w tył.

D

Deleted member 427

Guest
Epokowa chwila - islandzka policja po raz pierwszy w historii tego kraju zastrzeliła uzbrojonego typa. Sąsiedzi zgłosili, że słyszeli odgłosy wystrzałów dobiegające z mieszkania na przedmieściach Reykjavíku. Kiedy przyjechała policja, facet zaczął strzelać z okna. Wcześniej groził sąsiadom.

http://www.euronews.com/2013/12/02/icelands-first-ever-casualty-of-a-police-shooting/

Jak udało mi się dowiedzieć od wróżki Teofili, to przełomowy moment, od którego zacznie się powolne staczanie Islandii w otchłań bezprecedensowej przemocy.

Gie

Libnetarianin
219
492
http://nieskonczona-opowiesc.gadzet...jackiem-dukajem-czesc-i-wygraj-htc-desire-300

Jacek Dukaj napisał:
Szanowni współpisarze,

przystępujemy oto do zabawy w zbiorowe nowelotwórstwo, niech Bóg ma w opiece literaturę polską.

Będzie tak: ja coś napiszę, Państwo coś dopiszecie, ja znowu dopiszę, i tak przez trzy obroty koła fortuny, a na Nowy Rok objawi się nam tu zatrważające arcydzieło (albo gniot wiekopomny).

Wyszła już pierwsza część, wygląda ciekawie.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Szwecja 1890r. Tak kiedyś dostarczano prąd do domostw.
tumblr_mrg6viOYXm1sulipco2_1280.jpg

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
To kable telefoniczne.
Z początku też mi się tak wydawało ale zobaczyłem, że w pobliskie miejsce lecą trzy, więc uznałem to za prąd. Zdjęcie wpadło mi klika dni temu, bez źródła a jedynie z miejscem i datą. Tak czy siak, fajna konstrukcja i fajne zdjęcie.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Zdaniem niektórych duchownych KRzK, grzechy są dziedziczone przez 15 pokoleń! Empirycy to potwierdzają, podczas modlitw dochodzi do omdleń, a modlący się działają jak media, przez które przemawiają dawni grzesznicy.

Tak pozbędziesz się grzechów przodków. Nowa moda w kościele

Modlitwa o uwolnienie od grzechów przodków oczyszcza Polaków z występków uczynionych w czasach... króla Stefana Batorego - donosi "Tygodnik Powszechny".
W całej Polsce w kościołach odprawiane są modlitwy błagalne o przywrócenie zdrowia. Nowością są tzw. uzdrowienia międzypokoleniowe.
Duchowni nauczają, że na nasze życie wpływają grzechy przodków do piętnastego pokolenia.
To kult zaczerpnięty z Bożego objawienia, potem przemyślany w postaci litanii, procesji i adoracji, ale wymyślony. Skłonności genetyczne nie przekazują nam skutków czynów człowieka - uważa biskup.
Jednak w czasie seansów w kościołach ludzie wiją się na ziemi, mdleją i przeżywają "spoczynek w Duchu Świętym" - pisze wyborcza.pl.
Objawia się w wyłączeniu władz psychicznych i fizycznych człowieka, który w czasie modlitwy nagle osuwa się, opada - tłumaczy ksiądz Jan Reczek.
Podaje przykład młodej dziewczyny, wijącą się na podłodze, przez którą przemawiał przeklinający księdza starzec. Twierdzi, że ”dwóch dorosłych mężczyzn nie mogło jej utrzymać”.

Czy to nie jest wynikiem ekumenicznej współpracy z mormonami, którzy modlą się za przodków?
Czyżby to w przyszłości oznaczało przyzwolenie, na odjebkę wraz z potomstwem? ;)

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Trochę seksizmu z rana. Naukowcy z Uniwersytetu w Południowej Kalifornii wykonali badania połączeń pomiędzy poszczególnymi częściami mózgu u obu płci. Według naukowców ludzie rodzą się z bardzo podobną mapą połączeń, jednak w trakcie swojego życia mężczyźni i kobiety tracą połączenia w różny sposób według pewnej zasady - u mężczyzn zanikają połączenia pomiędzy półkulami, u kobiet - połączenia wewnątrz poszczególnych półkul. Można więc przypuszczać, że mężczyźni mają większą zdolność koncentracji na pojedynczym problemie, podczas gdy kobiety potrafią się szybciej przełączać pomiędzy zadaniami. Różnice w połączeniach wewnątrzmózgowych tłumaczą też częstsze występowanie autyzmu u mężczyzn i sklerozy u kobiet.

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304744304579248151866594232

Ostatnia edycja:
A

Antoni Wiech

Guest
Może powinienem stworzyć wątek "Oczywiste-Nieoczywiste", ale póki co wrzucam tu:

Nie wiem czy wiecie, bo mi na przykład umknęło, ale największe agencje prasowe, które przesyłają informacje do mediów, czyli PAP Polska Agencja Prasowa oraz IAR Informacyjna Agencja Radiowa, to są agencje państwowe.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Wiadomo. Są one finansowane z haraczu i "prywatne" media korzystają z nich, bo skoro dają niusy za darmo, to czemu nie.. PAP itd. to powinny być dosłownie pierwsze instytucje do likwidacji po objęciu władzy przez wolnościową partię.

Ostatnia edycja:
A

Antoni Wiech

Guest
Wiadomo. Są one finansowane z haraczu i "prywatne" media korzystają z nich, bo skoro dają niusy za darmo, to czemu nie.. PAP itd. to powinny być dosłownie pierwsze instytucje do likwidacji po objęciu władzy przez wolnościową partię.
Newsów chyba za darmo nie dają. Co nie zmienia faktu, że są to najprawdopodobniej główne źródła informacyjne w Polsce jeśli chodzi o informacje zewnętrzne. Czyli.. jeśli nie ufasz państwu polskiemu to najlepiej przestać czytać polskie portale informacyjne.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Nie chodzi mi o same newsy, że kłamią i nie ufam, bo to nieprawda, tylko o ich dobór.

Do góry Bottom