Zapodaj coś ciekawego

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Te oślepianie to gorsze niż by kogoś postrzelić albo nawet zastrzelić. Mówię o ewentualnej reakcji opinii publicznej. Nawet mnie ta broń wydaje się jakaś nieludzka.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Te oślepianie to gorsze niż by kogoś postrzelić albo nawet zastrzelić.
Ale nie trzeba brać poprawki na wiatr i ruch celu. Lasery pod tym względem są fajne.
Mówię o ewentualnej reakcji opinii publicznej. Nawet mnie ta broń wydaje się jakaś nieludzka.
Do pacyfikowania szerokich mas chyba lepszy jest hałas. Z tego co słyszałem, to jakiś rząd kupował taki sprzęt. Jeżeli chcą nas ogłuszać, niech się pożegnają z oczkami. Fair deal.

W sumie bardzo fajny pomysł - ludzie zdają się ogólnie najwyżej ze wszystkich zmysłów cenić wzrok, więc niech się etatystyczna swołocz dobrze zastanowi, czy warto tłumić demonstracje narażając się na ryzyko, że nie zobaczy już nigdy świata. Wyobrażam sobie widok ślepych, rządowych myszek w pełnym ekwipunku, z wszelkim wybajerowanym osprzętem, pełzających na czworaka, prowadzących jedna drugą bezradnie na dotyk, wzdłuż jakichś kamienic.

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
Pierwsza lepsza akcja z laserami i rach-ciach zakażą ich. Szybko się skończy zabawa. A późniejsze użycie będzie traktowane na równi z otwarciem ognia do policji.

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Pierwsza lepsza akcja z laserami i rach-ciach zakażą ich.
Przecież strzelanie ludziom po oczach laserem i tak jest nielegalne. To tak jakbyś napisał "pierwsza akcja z kałachami i ich zakażą". Trudno, trzeba mieć nielegalne kałachy :).

Szybko się skończy zabawa. A późniejsze użycie będzie traktowane na równi z otwarciem ognia do policji.
Oczywiście, taki atak chyba nawet spełnia definicje "otwarcia ognia".

W tym aspekcie chyba bliżej mi do Fata. Wyobrażenie przedstawicieli współczesnego ekwiwalentu ZOMO, których duch jest złamany, zanim jeszcze wyjdą z bazy, świadomością że może po raz ostatni widzą światło, napawa mnie pewnym poczuciem harmonii.

To oczywiście nie przejdzie nawet przy dobrej kampanii informacyjnej (pod hasłem "Nasze Uszy wasze Oczy" :)). I tak zdaniem większości opinii publicznej "atakując funkcjonariusza atakujemy ich". Tylko patrzeć jak ludzie dobrowolnie zbierają i dają datki na oślepionych, a następnym razem w ramach jakiejś chorej akcji za kordonem policji ustawią się matki z dziećmi. Oślep to, a następnie próbuj wytłumaczyć ludziom którzy nie potrafią dodać dwa do dwóch, gdzie kończy się czyja pięść, a gdzie nos.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
O czym tu gadać? I tak w takie laserki jako pierwsi zaopatrzą się ludzie pokroju: "nic nie umiem, więc rząd powinien mi dać robotę i zapewnić godne życie, a tymczasem spalę parę samochodów i zdemoluję parę sklepów dla burżujów" :) .

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Norweski komik robi poważny dokument o Gender equality. Bardzo polecam, wielu ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. W sumie cała seria jego dokumentów ma 7 odcinków, ja na razie kończę ten o gender.

Kod:
http://www.dailymotion.com/video/xp0tg8_hjernevask-brainwashing-english-part-1-the-gender-equality-paradox_news

Dodam tylko, że ludzie zajmujący się teorią gender są tutaj mocno zmasakrowani przez prawdziwych naukowców.

PS Dokument nie jest najnowszy, więc mogło się już gdzieś pojawić na forum.

Ostatnia edycja:

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Co do filmu od Szynki to Kawador kiedyś pisał o eksperymencie dotyczącym płci w żydowskich kibucach. Dzieci były wychowywane w grupach bez rodziców, tak samo bez względu na płeć. Mimo takiego wychowanie dziewczynki wolały kobiece zajęcia a chłopcy męskie.

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 124
Norweski komik robi poważny dokument o Gender equality. Bardzo polecam, wielu ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. W sumie cała seria jego dokumentów ma 7 odcinków, ja na razie kończę ten o gender.

Dodam tylko, że ludzie zajmujący się teorią gender są tutaj mocno zmasakrowani przez prawdziwych naukowców.

I ta reakcja genderowców na wypowiedzi topowych biologów masakrujących ich ideologiczny dorobek: "Aaaaale dlaaaaczego oni się tym zaaaajmują! To nieeeistoootne!". Cudowne :)

EDIT: Dokument jest epicki. Są nawet osobne odcinki poruszające kwestie rasowe i etniczne. Norweski Kawador jeździ po kraju i wkurwia postępowców konfrontując ich z uznanymi przedstawicielami głównego nurtu w naukach nie-społecznych. Zaczynam właśnie oglądać czwartą część. Jak na razie, ignorancja, niewiedza oraz ideologiczne zacietrzewienie postępowców momentami po prostu zdumiewa. Przyparci do muru sprawiają wrażenie małych, wystraszonych dzieci.

Ostatnia edycja:

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
I ta reakcja genderowców na wypowiedzi topowych biologów masakrujących ich ideologiczny dorobek: "Aaaaale dlaaaaczego oni się tym zaaaajmują! To nieeeistoootne!". Cudowne :)
Pamiętam, że zanim byłem libem jeszcze, zastanawiało mnie, jakie jest w zasadzie stanowisko tych oświeconych humanistów w jednej sprawie. Bo z jednej strony - "homoseksualizm jest wrodzony". Z drugiej strony - "płeć nie jest wrodzona, jest wyborem". I zapytałem o to na jednej imprezie, na której była grupka humanoidów. W odpowiedzi "wsiedli na mnie", że w ogóle fakt, że się nad tym zastanawiam, świadczy o mnie - że mnie to tak bardzo interesuje, a więc muszę być homofobem i szowinistą. Że żadnego normalnego tolerancyjnego człowieka takie tematy nie ekscytują. Naprawdę tak było!

Na szczęście, od kiedy zostałem libem, nie wstydzę się już swojej szowinistycznej natury i nie mam oporów, żeby z satysfakcją godną Korwina opowiadającego o Hitlerze, oświadczać, że nigdy nie zatrudniłbym kobiety w wieku rozrodczym na umowę o pracę. ;)

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855

Kod:
http://www.dailymotion.com/video/xp0tg8_hjernevask-brainwashing-english-part-1-the-gender-equality-paradox_news

PS Dokument nie jest najnowszy, więc mogło się już gdzieś pojawić na forum.

To jest absolutnie cudowne i wspaniałe! Świetnie zrealizowany dokument, polecam wszystkim! Można sobie przyrządzić popcorn i oglądać jak dobre kino (ja akurat oglądałem przy zupie rybnej).

military

FNG
1 766
4 727
510px-POL_D%C4%99blin_COA.svg.png

To jest herb Dęblina. Co w nim ciekawego? To, że nikt nie wie, co oznacza kula z piorunami.

Nie przesadzam - dzwoniłem do Urzędu Miasta w Dęblinie, żeby o to zapytać, bo w necie nie ma o tym ani słowa. Byłem odsyłany od osoby do osoby, aż w końcu odczytano mi uchwałę ustanawiającą herb. W uchwale też nie ma ani słowa. Jest tylko o tym, że to orzeł Zeusa, że jest dzierżycielem boskiej broni - ale czemu kula z czterema piorunami? We wszystkich herbach, którym przyjrzałem się bliżej (czy też o których więcej poczytałem) każdy element ma znaczenie. Nie ma fragmentów tak niesprecyzowanych. W Dęblinie nie wiadomo, czym jest ta kula z piorunami - wiadomo tylko, dlaczego tam jest (żeby kojarzyć się z Zeusem). Wierzcie albo nie, ale jestem zaskoczony, zdumiony i zszokowany.:) Z jakiegoś powodu ten symbol nie daje mi spokoju. On musi coś znaczyć.

Do góry Bottom