Zapodaj coś ciekawego

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Ja pierdolę - z Wikipedii dowiedziałem się że Michnik jest spowinowacony z Kaczyńskim!!!! - wywód ten jest bardzo trudny do ogarnięcia na pierwszy rzut oka, trzeba to przetrawić żeby zrozumieć...
https://pl.wikipedia.org/wiki/Helena_Michnik
Przypis numer 1 z tego arta -
http://minakowski.pl/cud-purimowy-mamy-genealogie-michnikow/
Prapradziadek Adama Michnika, Hilel Schmeidler, był bratem Sary, której mąż Symche Wachtel miał brata Berla, męża Eidel Mendelsohn, której siostra Chawa była teściową Julii Bergson, której pierwszy mąż, znany malarz Aleksander Lesser to brat hrabiego Zygmunta Lessera, żonatego z Laurą hr. Krasicką, wdową po Edwardzie hr. Dunin-Borkowskim, bracie ciotecznym Heleny z Wolskich, żony generała Jana Krukowieckiego. Synową generałostwa Krukowieckich była Bronisława Olszewska, siostra Julii, której praprawnukami są Lech i Jarosław Kaczyńscy

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
O co chodzi z tymi ślimakami? Mam się bać wychodzić do ogródka?
Domyślam się, że chodzi o motylicę wątrobową.
BTW: grafika trochę dziwaczna. Lew, hipopotam (ja tam widzę nosorożca, patrzcie na barki), krokodyl czy pies atakują bezpośrednio, a na grafice obok nich umieszczono zwierzęta-nosiciele drobnoustrojów chorobotwórczych.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382

Zajebiste badanie... wzieli białą lalkę o białych kształtach i czarną lalkę o białych kształtach, a potem się dziwili, że dzieci dostawały dysonansu i nawet czarne mówiły, że ta czarna jest brzydka... Nie dziwota, że jeśli następne pytanie było o inteligencję czy inne cechy, to skoro już dzieci dokonały klasyfikacji to będą się jej trzymać.

Zresztą sami spójżcie jak przez chwilę pokazują tę czarną lalkę od przodu... to tak jakby wziąć psa, ogolić go do skóry i pytać czy normalny z sierścią jest ładniejszy... Lewacka tendencyjność, dla udowodnienia tezy...

T

Tralalala

Guest
Faktycznie w porównaniu do tych jebanych czarnuchów jestem jak olbrzym. Tylko ci z NBA jakieś kurwa tyczki mają czy coś.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Taka prawda ...

daily_gifdump_852_20.gif

tolep

five miles out
8 579
15 476
Historyczna ciekawostka:

Potyczka żołnierzy polskich i radzieckich w Lesznie w 1947 – starcie zbrojne pomiędzy oddziałem Ludowego Wojska Polskiego i żołnierzami Armii Radzieckiej, do którego doszło na dworcu kolejowym w Lesznie w nocy z 27 na 28 maja 1947. Przyczyną potyczki była próba uwolnienia kobiety, rzekomo porwanej przez żołnierzy radzieckich. W starciu zginęło trzech żołnierzy radzieckich. W wyniku rozprawy sądowej, przeprowadzonej z pogwałceniem zasad uczciwego procesu, trzech polskich żołnierzy, którzy wzięli udział w starciu, rozstrzelano, a sześć innych osób skazano na kary więzienia.

17 września 2014 roku po prawej stronie od głównego wejścia zamontowana została tablica upamiętniająca pięciu Polaków skazanych przez stalinowski sąd za udział w potyczce z żołnierzami Armii Czerwonej w 1947 roku. Stanęli oni w obronie uprowadzonej przez Sowietów kobiety.

Spis treści

Do góry Bottom