D
Deleted member 4683
Guest
U nas po tym czasie nie mogliby mu już tej kary wykonać
nie.Antoni Rzodkiewka, jedziemy na Athos?
Lajka nie dam bo to wkurwia, ale samo w sobie niesamowite. Ciekawe jak go złapali (DNA?). W pierwszym momencie pomyślałem że odnaleźli tych z Alcatraz (jeśli żyją są po 80tce).Skazany na Shawshank wrócił do więzienia. Schwytany po 56 latach
Lepiej do Brazylii. Jakby się ochajtał i nabił jakąś pannę, to by go nie wydali. A wtedy mógłby spokojnie wydać jakąś książkę. Takie książki o tym jak się skutecznie wyjebało system, są w USA popularne. Bo wielu ludzi lubi patrzeć na bezsilność systemu.Na jego miejscu próbowałbym sie dostać do Meksyku, już lata temu,
Raczej nie. Pewnie (tak przypuszczam) państwo policyjne robi od lat cichą ewidencję wszelkich indywiduów. Bo jakby się coś rypło, to właśnie tacy są dlań najgroźniejsi.Ciekawe jak go złapali (DNA?)
Widziałem ten filmik już dziesiątki razy i wciąż mam ciarki. Ten grubas nosi jaja ze stali, albo ktoś za nim stoi z giwerą na bawoły, ale umówmy się, gdyby coś poszło nie tak z gestykulacją lub gdyby facet się zawahał i odchylił niechcący do tyłu, strzał stałby się półśrodkiem. Jedno uderzenie łapą albo uchwyt za kark skończyłyby zabawę. Zły strzał mógłby pogorszyć sprawę jeszcze bardziej, choć ten osobnik był mocno niezdecydowany i chyba mało doświadczony. Na pewno jednak najedzony.
W trakcie wojny 1920 roku Wojsko Polskie dwukrotnie mogło zdobyć Moskwę i obalić reżim bolszewików. Wystarczyło tylko zawrzeć przymierze z rosyjskim obozem kontrrewolucji. Najpierw z gen. Antonem Denikinem, potem z gen. Piotrem Wranglem.
Niestety Józef Piłsudski odrzucił tę możliwość i podjął tajne rozmowy z Włodzimierzem Leninem. Uważał bowiem, że Rosja „czerwona” będzie dla Polski mniej groźna niż Rosja „biała”.
Był to błąd katastrofalny. Polacy nie tylko ocalili komunizm, ale zaprzepaścili szansę na odbudowę potężnej Rzeczypospolitej w przedrozbiorowych granicach.
Choć wygraliśmy Bitwę Warszawską cała wojna z bolszewikami skończyła się dla nas klęską. Podpisując w 1921 roku haniebny Traktat Ryski rzuciliśmy na pastwę Sowietów połowę terytorium Rzeczypospolitej i półtora miliona Polaków. Ludzie ci padli ofiarą czerwonego Holokaustu.
Polska zapłaciła za to gorzką cenę 17 września 1939 roku…
Piotr Zychowicz
Pakt Piłsudski-Lenin
Czyli jak Polacy uratowali bolszewizm i zmarnowali szansę na budowę imperium
REBIS 2015
Data premiery: 12 sierpnia 2015
co oni tam porównują w 1913 roku?
ciekawa sprawa z historii wysp, nie pamiętam juz kiedy, ale portugalczycy stwierdzili że na tej wyspie żyją chrześcijanie pod władzą muzułmańską i stwierdzili że ich wyzwolą podejmując inwazje na wyspe...S o c o t r a
O co chodzi z tymi ślimakami? Mam się bać wychodzić do ogródka?