Wybory w Grecji 2015

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Wszyscy jesteście naiwni, że istnieje coś jak państwo polskie.
chuja mnie interesuje jak to zwiecie dla mnie organizacja będąca lub zwiąca sie polskim państwem ze znakami biało czerwonej szmaty i biołego ptoka jest moim wrogiem...

ale chuj koniec offtopa bo tu o grecji gdzie greckei komuchy i nieroby narobiły długów i teroz jak polactwo straszą niemcami...

kowaI

Well-Known Member
422
562
chuja mnie interesuje jak to zwiecie dla mnie organizacja będąca lub zwiąca sie polskim państwem ze znakami biało czerwonej szmaty i biołego ptoka jest moim wrogiem...

ale chuj koniec offtopa bo tu o grecji gdzie greckei komuchy i nieroby narobiły długów i teroz jak polactwo straszą niemcami...

co za pizda i jebany kolaborant komuszy..

tolep

five miles out
8 587
15 491
Wszyscy jesteście naiwni, że istnieje coś jak państwo polskie. Przecież już żyjemy w Generalnym Gubernatorstwie na dopingu, tylko de iure nazwaną Polską. A współczesny Hans Frank siedzi teraz w nagrodę na ciepłej posadce w Brukseli, i to jest ich człowiek. Tak samo jak Kopacz, Sikorski, Niesiołowski i wiele innych.

Wszyscy czy nie - sytuacja jest o wiele bardziej złożona.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
co za pizda i jebany kolaborant komuszy..
a z kim niby kolaboruje i komu coś komusze? coś jakieś urojenia abo jak zwykle z narodowymi komunistami za dużo trudnych słówek i znowu nie rozumiejo...

wróg wypowiada mi wojne ja odpowiednio reaguje...
co mam jak chrześcijańska ciota nastawić drugi policzek?

normalna reakcja normalnego wolnego człowieka to odzyskać utracone, otrzymać odszkodowanie, satysfakcjonująca kara...
mnie satysfakcjonuje ino zniknięcie polskiego państwa...

Ostatnia edycja:

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
@Król Julian po pierwsze nie gadaj mi co i gdzie mam robić jebany komuchu
to zdanie spierdalaj do swych ukochanych niemiec ino pokazuje jakim ograniczonym umysłowo zjebem jesteś

po drugie nie pisałem że to oaza wolnosci ino ze generalnie życie tam jest lepsze niż w zawsze pojebanej rzeczpospolitej co widać po tym ile polaków tam wyjechało robić biznes pracować i żyć...
polskie państwo wypowiedziało mi wojne i dlatego chce by przestało istnieć, a społeczeństwo polskie to głównie komuchy i nawet tzw wolnościowcy są komuchami co widac po tobie na przykład więc nie bede tam od nowa zycia zaczynał bo i tak po odzyskaniu wolnosci narzucą zaś wszystkim komune więc wali mnie to co bedzie po tym...
2rp to była zjebana komuna i obecna 3rp jak najbardziej idzie z tradycjami... jest tu wątek o tym jak bardzo była zjebana...
a to że niemcy powiedzieli innym coby zlikwidowali swój jakże wspaniały przemysł gdzie produkowali najwyższej jakości syrenki i meleksy i oni to zrobili potwierdza ino że inni w porównaniu z nimi są po prostu debilami...

dobrym przykłądem to straszenie niemcami... myslałem ze ino zjebi od pisów itd tak mają...
ojejej przyjdą niemcy wprowadza niższy vat mniej regulacji ułatwią prowadzenie biznesu itd... stach sie bać kurwa... ja pierdole autostrady zbudują ratuj sie kto może...
nie żyje chuj dupa i kamieni kupa ale polska

@Staszek Alcatraz co sie kurwa śmiejesz? faktem jest ze se moge piwo wypić i zapalić na ławce na dworcu i nie przypierdoli sie żadne policja czy straż, faktem jest że tot am masowo emigrują ludzie, faktem jest że moge se wykupić prywatna polise ubezpieczeniowa zdrowotną zamiast tej ustawowej i nie musze płacić jakichś enefzetów które i tak chuja dają, prowadziłem też działalność gospodarczą w obu krajach więc widziałem różnice w porównaniu z niemcami polskie państwo to głęboka komuna afrykańska kurwa...

Ja pierdole, co za czerwona gnida! Chuj mnie obchodzi gdzie byłeś, co robiłeś i komu obciągałeś. Chuj mnie obchodzi cała zjebana Unia Europejska. Sram na to że w Niemczech trochę łatwiej prowadzić biznes w zamian za co lewiatan bardziej wpierdala się ludziom w życiu. Obchodzi mnie żeby tu był prawdziwy kapitalizm, tak jak w Singapurze albo Hongkongu nie żaden NEP, a jeśli ty wolisz status białego murzyna w niemieckiej kolonii to sam jesteś komuszym skurwysynem!

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
prawdziwy kapitalizm, tak jak w Singapurze albo Hongkongu
czyli jesteś za ograniczonym kapitalizmem... bo tam państwo wpierdala sie w chuj rzeczy...
jesteś zwykłym nierdorozwojem... koniec tematu jeśli chodzi o ciebie...
jesteś typowym nacjo pojebem, straszysz białymi murzynami w niemczech a jak jesteś białym murzynem w polsce to juz ok...

tomky

Well-Known Member
790
2 039
A może jakieś merytoryczne posty w temacie Grecji?! Waiting ................................................................

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
no ja już pisałem że koniec offtopa ale nacjokomunizm niestety szkodzi rozumowi i nie kumają...

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
czyli jesteś za ograniczonym kapitalizmem... bo tam państwo wpierdala sie w chuj rzeczy...
jesteś zwykłym nierdorozwojem... koniec tematu jeśli chodzi o ciebie...
jesteś typowym nacjo pojebem, straszysz białymi murzynami w niemczech a jak jesteś białym murzynem w polsce to juz ok...

A ty jesteś głupim, niedojebanym lewakiem. W rankingu wolności gospodarczej Hongkong i Singapur zajmują zawsze pierwsze i drugie miejsce. W porównaniu z nimi Niemcy i cała reszta zjebanej UE to głęboka komuna, więc nie wypowiadaj się o rzeczach o których gówno wiesz, czerwona kurwo. Won do więzienia w Kuala Lumpur, do celi z niewyżytymi murzynami z wielkimi pałami, tam jest twoje miejsce, śmieciu!

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
A ty jesteś głupim, niedojebanym lewakiem. W rankingu wolności gospodarczej Hongkong i Singapur zajmują zawsze pierwsze i drugie miejsce.
no i co że zajmują pierwsze miejsce, jak nigdzie nimo 100% kapitalizmu to 75% kapitalizm bedzie na 1 miejscu przed 74% kapitalizmem...
to nic nie znaczy... ale by to pojąć trza mieć zdrowy rozum a nie zakażony nacjokomuszyzmem...
W porównaniu z nimi Niemcy i cała reszta zjebanej UE to głęboka komuna, więc nie wypowiadaj się o rzeczach o których gówno wiesz, czerwona kurwo.
w porównaniu z singapurem jak i niemcami polska to głęboka komuna...
ile ty masz lat bo albo jesteś niedorozwinięty jakiś abo jakimś młodym gimbokucem...
Won do więzienia w Kuala Lumpur, do celi z niewyżytymi murzynami z wielkimi pałami, tam jest twoje miejsce, śmieciu!
jeszcze raz jebany komuchu, nie gadaj mi co i gdzie mam robic...
typowy pierdolony komuch, ktoś sie nie chce bawić w jego jebany kolektyw to w zależności od tego czy jest prawicowym abo lewicowym komuchem bedzie wyzywał od tej konkurencyjnej komuszej grupy...
komuchy nie kapują ze istnieją też ludzie...

sorry za offtop, daje pojeba do ignorowanych gdzie jego miejsce, nie bede już odpisywał w tym temacie, abo niech jakiś mod przeniesie wypowiedzi tych pojebów z ostatniego wysypu komuszych trolli do odpowiedniego tematu abo coś...

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
wiem ze trollują, ale nie można w sumie na wolnościowym forum pozostawić takich komuszych wypociń bez odpowiedzi...

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
jeszcze raz jebany komuchu, nie gadaj mi co i gdzie mam robic...
typowy pierdolony komuch, ktoś sie nie chce bawić w jego jebany kolektyw to w zależności od tego czy jest prawicowym abo lewicowym komuchem bedzie wyzywał od tej konkurencyjnej komuszej grupy...
komuchy nie kapują ze istnieją też ludzie....

Typowy skurwiały unijny lizodup, któremu wkręciło się że jak Polska zostanie niemiecką kolonią to będzie wielki dobrobyt i kapitalizm. Tak się składa że Szwajcaria, Norwegia i Islandia jakoś się bez was obywają. Szwajcaria jest pierwsza w Europie pod względem wolności gospodarczej w Europie a ludzie mają tam powszechny dostęp do broni. Islandia miała w 2008 r. podobne kłopoty jak Grecja a dziś po kryzysie nie ma tam śladu. Bo nikt jej nie "pomagał". Ale po co myśleć, lepiej walczyć o rozszerzenie eurokomuny, ja wohl! Ile ci za to płacą, kurwo? Módl się żebym się nigdy nie dowiedział coś za jeden, bo eurocwele są na samym początku na mojej długiej liście ludzi do odjebki.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 470
Typowy skurwiały unijny lizodup, któremu wkręciło się że jak Polska zostanie niemiecką kolonią to będzie wielki dobrobyt i kapitalizm. Tak się składa że Szwajcaria, Norwegia i Islandia jakoś się bez was obywają. Szwajcaria jest pierwsza w Europie pod względem wolności gospodarczej w Europie a ludzie mają tam powszechny dostęp do broni. Islandia miała w 2008 r. podobne kłopoty jak Grecja a dziś po kryzysie nie ma tam śladu. Bo nikt jej nie "pomagał". Ale po co myśleć, lepiej walczyć o rozszerzenie eurokomuny, ja wohl! Ile ci za to płacą, kurwo? Módl się żebym się nigdy nie dowiedział coś za jeden, bo eurocwele są na samym początku na mojej długiej liście ludzi do odjebki.
Masz, GAZDA :)

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Spotkałem się z taką teoria: Cipras Brukseli nie miał wyjścia. Ponieważ lewacka SYRIZA przyjęła jednowariantowy plan działania przez ostatnie miesiące, nie przygotowała żadnego planu B, żadnej alternatywnej ścieżki, Cipras musiał się zgodzić na wszystko. Plan SYRIZY był taki, że UE zgodzi się dalej dostarczać kasę Grecji ponieważ panicznie boi się opuszczenia strefy EURO przez ten kraj. Wystarczy zagrozić „Wychodzimy” i nowe miliardy € popłyną. Tylko, że Niemcy powiedzieli : sprawdzam a nawet sami zaproponowali żeby wykopać Grecję. Kiedy Cipras zrozumiał, że to nie żarty, wpadł w panikę. I słusznie, bo miał powody. Grecja absolutnie nie jest technicznie gotowa na wprowadzenie drachmy, na to potrzeba wielu miesięcy przygotowań. Zakończenie zasilania greckich bankomatów w gotówkę z EBC w ciągu paru godzin skutkowałoby zamieszkami na ulicach. Trzeba by podstawowe produkty żywnościowe rozdawać z samochodów jak w obozach uchodźców w Afryce. W ciągu kilku dni skończyłyby się pieniądze na najpilniejsze zakupy rządowe. Paliwo skończyłoby się po paru tygodniach i w tym momencie gospodarka ostatecznie by się zatrzymała. Cipras w Brukseli został na własne życzenie postawiony pod ścianą i nie miał wyjścia bo za kilka godzin w jego kraju mogła się zacząć prawdziwa apokalipsa. Jest tutaj sporo analogii z ultimatum przed, którym stanął Emil Hacha w nocy z 14 na 15 marca 1939 w Berlinie. Tyle, że Cipras znalazł się w takiej sytuacji na własne życzenie. Przez pół roku SYRIZA nie była w stanie przygotować się do wariantu przejścia na drachmę. W Brukseli Cipras nie mógł powiedzieć że wystarczy jeden jego telefon żeby w bankach i bankomatach w całej Grecji zaczęto ładować drachmy. wszyscy doskonale wiedzieli, że rząd grecki nie jest w stanie tego zrealizować a Grecja nie jest w stanie żyć na własny rachunek.

Dla mnie Cipras jest bardziej nieudolnym błaznem niż zdrajcą. To wiecowy krzykacz, który sam nie traktuje poważnie tego o czym krzyczy. Zresztą czego można się spodziewać po lewaku? Cechą lewactwa jest żebranina, wyłudzenia i złodziejstwo a potem bohaterskie rozdawanie tego co się wyżebrało lub ukradło. Oczywiście dla rozdających należy się dużo więcej w nagrodę za ich troskę społeczną.

tolep

five miles out
8 587
15 491
Cipras tydzień wcześniej odniósł oszałamiający sukces w referendum. A "upokarzające" warunki na które się zgodził "podstawiony pod ścianą" Cipras, polegały na tym że zamiast 50 miliardów których zażądał przyjeżdżając na szczyt, dostanie 80.

I oczywiście nikt nie wierzy w to, że te wszystkie "bolesne" reformy zostaną przeprowadzone na serio.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Typowy skurwiały unijny lizodup, któremu wkręciło się że jak Polska zostanie niemiecką kolonią to będzie wielki dobrobyt i kapitalizm. Tak się składa że Szwajcaria, Norwegia i Islandia jakoś się bez was obywają.
o widze ze ten komuch zareagował dokładnie tak jak pisałem o zachowaniach komuszych zjebów hehe
nie bawisz sie w mój kolektyw abo go krytykujesz, abo stwierdzasz fakty ze gdzieś są mniejsze podatki, mniej regulacji itd to znaczy ze jesteś komuchem z konkurencyjnej strony i chwalisz jakiś kolektyw bo przecie nie można żyć bez chwalenia jakiegoś kolektywu...

ok sorry...
niepotrzebnie odsłoniłem ignorowaną treść...

a co do grecji to pisałem że przez to ze dostana mniej dostaną więcej...

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Trzeba by podstawowe produkty żywnościowe rozdawać z samochodów jak w obozach uchodźców w Afryce. W ciągu kilku dni skończyłyby się pieniądze na najpilniejsze zakupy rządowe. Paliwo skończyłoby się po paru tygodniach i w tym momencie gospodarka ostatecznie by się zatrzymała
Dla libertarian brak kasy na "pilne zakupy rządowe" to żaden problem - najpilniejsze to wypłata kasy policjantom i wojsku, na nich by się znalazło chociażby się waliło i paliło, więc nic by się nie zmieniło, dalej w kolejce są urzędasy, jakby ci przestali pracować, to każdemu byłoby tylko lepiej.
Zastanawiam się jak byłoby naprawdę - przecież żeby ludność obracała jakąś walutą, to nie koniecznie musi być to waluta drukowana przez władców tej ludności, jest sporo państw, które używają USD nie biorąc kasy z FEDu (albo EUR nie biorąc nic od EBC) - po prostu załatwiają sobie dolce/euro na własną rękę i ich używają, więc tak samo w Grecji przez jakiś czas mogłoby funkcjonować EUR pomimo wyjścia ze strefy Euro - przecież ludzie mają gotówkę, turyści i partnerzy handlowi przywoziliby EUR. Największy problem to byłyby banki, chyba wszystkie by musiały ogłosić bankructwo, bo bez dopływu gotówki z EBC nie miałyby czego wypłacać, ale to byłby kłopot tylko tych, którzy jeszcze coś zostawili w bankach, a nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby nie wyciągnąć całych oszczędności przez całe pierwsze półrocze - limity wypłat wprowadzono niecały miesiąc temu, a przecież każdy widział trzy, czy dwa miesiące temu, że szykuje się mega pierdolnik, więc mógł kasę wyciągać.
Według mnie przez parę tygodni byłby sajgon, ale możliwy do przeżycia, a potem weszłaby Drahma.

Do góry Bottom