Wybory w Grecji 2015

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
W sumie, jeżeli miałbym szukać analogii w historii do obecnej sytuacji to nasuwa mi się porównanie z "dyplomacją kanonierek" stosowaną sto lat temu wobec krajów południowo-amerykańskich. Taki kryzys wenezuelski 1902/3 jest toczka w toczkę podobny do sytuacji greckiej. Tylko zamiast kanonierek używa się Banku Europejskiego. Idąc dalej tym tropem, przyszłość krajów południa strefy euro wygląda nieciekawie. Czeka je uzależnienie ekonomiczne i polityczne od centrum decyzyjnego znajdującego się na północy, czyli de facto utrata suwerenności. Staną się na zawsze dostarczycielem taniej siły roboczej, rynkiem zbytu, odbiorcą jałmużny w postaci różnych subwencji w celu uzależnienia jeszcze większego miejscowej elity, która będzie tę pomoc rozdzielać, od północy Europy, czytaj: Niemiec.
Jak będą grzeczni to dostaną trochę więcej jak będą podskakiwać to im się kurek z pomocą przykręci. A establishment RFN i zblatowana z nim eurobiurokracja na pewno łatwo nie wyrzekną się korzyści jakie daje im ta sytuacja. Także dlatego że ewentualny Grexit może się skończyć finansowym krachem i kolapsem całej strefy euro a nawet rozpadem EU, a oni zbyt wiele zainwestowali w ten projekt, więc będą go bronić ze wszystkich sił.

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
No i proszę, uderz w stół a nożyce się odezwą! Naczelny komuch Francji, Hollande jest za utworzeniem "rządu strefy euro":

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=...7c18AY5wqL02Vr7qIHD_aVA&bvm=bv.98197061,d.bGQ

Bo problemem nie jest zbyt wiele "Europy" a zbyt wiele egoizmów narodowych.;) Mam nadzieję że już nikt nie ma wątpliwości do czego zmierzają lewaki z Brukseli, Berlina i Paryża? Smutne jest w tym wszystkim to że lemingi które skomentowały ten artykuł nie mają nic przeciw a jeśli banda czworga utrzyma się u władzy to przystąpienie Polski do tego molocha (czytaj: jej likwidacja) jest kwestią czasu. Z PO i lewizną nastąpi to prędzej, z PiS trochę wolniej, no ale wszyscy przecież zgodnie twierdzą że "Polska się zobowiązała". Acha, czyli jak podpisałem z pracodawcą umowę a po paru latach pracodawca zmienił jej zapisy tak że teraz wynika z niej że mam zostać jego niewolnikiem, to umowa nadal jest ważna?

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 387
No i proszę, uderz w stół a nożyce się odezwą! Naczelny komuch Francji, Hollande jest za utworzeniem "rządu strefy euro":

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCMQqQIwAGoVChMIr9qHi8vpxgIVZnByCh2_dAEK&url=http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/hollande-chce-europejskiego-rzadu-ma-odnowic-wiare-we-wspolna-europe,561417.html&ei=89isVe8U5uDJA7_phVA&usg=AFQjCNE4TtW7c18AY5wqL02Vr7qIHD_aVA&bvm=bv.98197061,d.bGQ

Bo problemem nie jest zbyt wiele "Europy" a zbyt wiele egoizmów narodowych.;) Mam nadzieję że już nikt nie ma wątpliwości do czego zmierzają lewaki z Brukseli, Berlina i Paryża? Smutne jest w tym wszystkim to że lemingi które skomentowały ten artykuł nie mają nic przeciw a jeśli banda czworga utrzyma się u władzy to przystąpienie Polski do tego molocha (czytaj: jej likwidacja) jest kwestią czasu. Z PO i lewizną nastąpi to prędzej, z PiS trochę wolniej, no ale wszyscy przecież zgodnie twierdzą że "Polska się zobowiązała". Acha, czyli jak podpisałem z pracodawcą umowę a po paru latach pracodawca zmienił jej zapisy tak że teraz wynika z niej że mam zostać jego niewolnikiem, to umowa nadal jest ważna?
Najpierw byśmy do strefy euro musieli wejść, a chyba przykład Grecji nam może przeszkodzić.

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Najpierw byśmy do strefy euro musieli wejść, a chyba przykład Grecji nam może przeszkodzić.

Chłopie, gdzie ty żyjesz? Przykład Grecji skłonił do refleksji polityków Litwy i Łotwy, które ostatnio przyjęły eurośmiecia? A w kolejce są kolejne kraje. PO czyli stronnictwo pruskie razem z pomniejszym lewactwem już dawno by to zrobiło, gdyby nie opór PiS, które się waha. Ale oficjalnie też jest za, ale dopiero jak "sytuacja się ustabilizuje", nie słyszałeś co mówił Duda podczas kampanii? Obecnie Polska już jest całkowicie zależna ekonomicznie do Niemiec, a jak wejdzie euro to będzie koniec, po ptokach.

tomky

Well-Known Member
790
2 039
Od kilku lat nawet część komuchów typu rostowski wykazuje resztki zdrowego rozsądku i opóźniają wejście do strefy euro, ale propaganda za wejściem do strefy euro w mediach trwa nieustannie. W tym momencie decydująca będzie decyzja Merkel. Po chwilowym zagaszeniu pożaru w Grecji, może pójść za ciosem i zdecydować, że czas na wchłonięcie Polski przez strefę euro. tusk się podporządkuje i podpowie kopacz co ma robić.
Gazda, czy przekazanie więcej władzy do centrali w Berlinie/Brukseli naprawdę jest takim świetnym pomysłem?!

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Gazda, czy przekazanie więcej władzy do centrali w Berlinie/Brukseli naprawdę jest takim świetnym pomysłem?!
co za róznica czy jakąś władze mają jakieś komuchy z warszawy czy brukseli? władza jest zła... a polskie państwo musi przestać istnieć!!!!!

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
co za róznica czy jakąś władze mają jakieś komuchy z warszawy czy brukseli? władza jest zła... a polskie państwo musi przestać istnieć!!!!!

Gazda, ty to jakiś głupi jesteś. Rusz głową, łatwiej jest libowi walczyć z małym i słabym państwem, czy z gigantycznym molochem który ma X razy więcej środków i narzędzi żeby go udupić? Po takiej "integracji" jaką nam planują Hollande Merkel, Schulz i reszta czerwonego skurwysyństwa żadna zmiana na lepsze nie będzie możliwa, choćby nawet sam Korwin wygrał wybory bo będzie miał zwyczajnie gówno do gadania. Kompetencje parlamentów krajowych zejdą na poziom sejmiku wojewódzkiego albo niżej. O tym co ma być prywatne a co nie, jakie mają być podatki, kto gdzie ma się osiedlać, czego mają uczyć w szkole itd, o wszystkim istotnym praktycznie, będą decydować biurokraci i banksterzy z Berlina, Frankfurtu i Brukseli. Jak będą traktować podskakujące kraje i społeczeństwa, można zobaczyć juz teraz na przykładzie Grecji.

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
łatwiej jest libowi walczyć z małym i słabym państwem, czy z gigantycznym molochem który ma X razy więcej środków i narzędzi żeby go udupić?
Zależy.
Czasem ten wielki, co ma dużo środków, ma dużą inercję. Najlepiej libowi walczyć, gdy obaj wrogowie są skłóceni.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Gazda, ty to jakiś głupi jesteś.
sam jesteś głupi...
moim wrogiem jest polskie państwo... a to co bedzie tu po nim mnie nie interesuje ponieważ nie wiąze swej przyszłości z tymi okolicami ze względu na komusze społeczeństwo które długo jeszcze sie nie zmieni...
O tym co ma być prywatne a co nie, jakie mają być podatki, kto gdzie ma się osiedlać, czego mają uczyć w szkole itd, o wszystkim istotnym praktycznie, będą decydować biurokraci i banksterzy z Berlina, Frankfurtu i Brukseli.
no to czyli bedzie troche lepiej niż teroz hehe

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
sam jesteś głupi...
moim wrogiem jest polskie państwo... a to co bedzie tu po nim mnie nie interesuje ponieważ nie wiąze swej przyszłości z tymi okolicami ze względu na komusze społeczeństwo które długo jeszcze sie nie zmieni...

Jak nie wiążesz z nimi przyszłości, to co cię obchodzi co tu będzie?

no to czyli bedzie troche lepiej niż teroz hehe

Czyli nie jesteś libertarianinem tylko kolejnym tępym lemingiem, co myśli że "Niemcy zrobią tu porządek". A ja w dupie mam porządek, chce mieć więcej wolności osobistej i gospodarczej, a tak się składa że jak ostatnio tu byli, to wpierdalali się w życie przeciętnych ludków o wiele, wiele bardziej niż rodzime władze.

Nie, no to żałosne że myślicie że tutejszą "elytę" da się skłócić z Brukselą. Część z tych ludzi szczerze wierzy w "państwo europejskie" a resztę się po prostu kupi.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
to co cię obchodzi co tu będzie?
no nie obchodzi właśnie

Czyli nie jesteś libertarianinem tylko kolejnym tępym lemingiem, co myśli że "Niemcy zrobią tu porządek". A ja w dupie mam porządek, chce mieć więcej wolności osobistej i gospodarczej, a tak się składa że jak ostatnio tu byli, to wpierdalali się w życie przeciętnych ludków o wiele, wiele bardziej niż rodzime władze.
ale przecie w niemczech masz więcej wolności, możesz se pifko na ławce na dworcu wypić cygara zakurzyć mniejszy vat, auto rejestrujesz w kilka minut, firme rejestrujesz w kilka minut, nie musisz jak pojebany co mieisąc deklaracji do uesu wysyłać i płacić vat i inne...
jakos polacy przenoszą tam swoje biznesy, ludzie jadą tam zyć i pracowac bo jest lepiej niz w rzeczpojebanej...
za zaborów też lepiej było niż jak potem polacy własne państwo zrobili, podatki w chuj do góry, cukier trza było z niemiec przemycać a za przemyt sacharyny w 2 rp była czapa...
było w chuj gorzej niz w niemczech... zawsze... ponieważ od samogeo poczatku polskie pańśtwo było ino niemiecką strefą buforową do rusi...

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
no nie obchodzi właśnie

ale przecie w niemczech masz więcej wolności, możesz se pifko na ławce na dworcu wypić cygara zakurzyć mniejszy vat, auto rejestrujesz w kilka minut, firme rejestrujesz w kilka minut, nie musisz jak pojebany co mieisąc deklaracji do uesu wysyłać i płacić vat i inne...
jakos polacy przenoszą tam swoje biznesy, ludzie jadą tam zyć i pracowac bo jest lepiej niz w rzeczpojebanej...
za zaborów też lepiej było niż jak potem polacy własne państwo zrobili, podatki w chuj do góry, cukier trza było z niemiec przemycać a za przemyt sacharyny w 2 rp była czapa...
było w chuj gorzej niz w niemczech... zawsze... ponieważ od samogeo poczatku polskie pańśtwo było ino niemiecką strefą buforową do rusi...

No to spierdalaj to tych swoich kochanych Niemiec. Nie raczyłeś oczywiście wspomnieć o takiej przyjaznej rodzinie instytucji jak Jugendamty, o socjalu na poziomie nieporównywalnym do polskiego, o protekcjoniźmie, o tym że masz obowiązek posyłać dzieci na zajęcia z gendero-bzdur, bo jak nie, to idziesz do paki i o tym że cały ten niemiecki dobrobyt bazuje na eksploatacji reszty krajów UE. Po prostu wmówili innym że przemysł to przeżytek i mają go zlikwidować, a sami do swojego w tym czasie dopłacali dopłacali. No i teraz są czołowym eksporterem samochodów, statków itd. Te brednie o tym jak to źle się żyło w II RP trudno w ogóle komentować...Dla twojej wiadomości bambetlu, to kryzysy okresu międzywojennego były pokłosiem wojny i utraty wschodnich rynków. W tym czasie w Republice Weimarskiej wcale nie było lepiej, wracaj do szkoły i poczytaj sobie ile wyniosła tam hiperinflacja w 1923. Kurwa, jakim trzeba być pojebanym żeby wychwalać niemiecko-unijną komunę zamiast walczyć o to żeby tu chociaż drugi Hong-Kong był.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
@Król Julian po pierwsze nie gadaj mi co i gdzie mam robić jebany komuchu
to zdanie spierdalaj do swych ukochanych niemiec ino pokazuje jakim ograniczonym umysłowo zjebem jesteś

po drugie nie pisałem że to oaza wolnosci ino ze generalnie życie tam jest lepsze niż w zawsze pojebanej rzeczpospolitej co widać po tym ile polaków tam wyjechało robić biznes pracować i żyć...
polskie państwo wypowiedziało mi wojne i dlatego chce by przestało istnieć, a społeczeństwo polskie to głównie komuchy i nawet tzw wolnościowcy są komuchami co widac po tobie na przykład więc nie bede tam od nowa zycia zaczynał bo i tak po odzyskaniu wolnosci narzucą zaś wszystkim komune więc wali mnie to co bedzie po tym...
2rp to była zjebana komuna i obecna 3rp jak najbardziej idzie z tradycjami... jest tu wątek o tym jak bardzo była zjebana...
a to że niemcy powiedzieli innym coby zlikwidowali swój jakże wspaniały przemysł gdzie produkowali najwyższej jakości syrenki i meleksy i oni to zrobili potwierdza ino że inni w porównaniu z nimi są po prostu debilami...

dobrym przykłądem to straszenie niemcami... myslałem ze ino zjebi od pisów itd tak mają...
ojejej przyjdą niemcy wprowadza niższy vat mniej regulacji ułatwią prowadzenie biznesu itd... stach sie bać kurwa... ja pierdole autostrady zbudują ratuj sie kto może...
nie żyje chuj dupa i kamieni kupa ale polska

@Staszek Alcatraz co sie kurwa śmiejesz? faktem jest ze se moge piwo wypić i zapalić na ławce na dworcu i nie przypierdoli sie żadne policja czy straż, faktem jest że tot am masowo emigrują ludzie, faktem jest że moge se wykupić prywatna polise ubezpieczeniowa zdrowotną zamiast tej ustawowej i nie musze płacić jakichś enefzetów które i tak chuja dają, prowadziłem też działalność gospodarczą w obu krajach więc widziałem różnice w porównaniu z niemcami polskie państwo to głęboka komuna afrykańska kurwa...

Ostatnia edycja:

Imperator

Generalissimus
1 569
3 557
Wszyscy jesteście naiwni, że istnieje coś jak państwo polskie. Przecież już żyjemy w Generalnym Gubernatorstwie na dopingu, tylko de iure nazwaną Polską. A współczesny Hans Frank siedzi teraz w nagrodę na ciepłej posadce w Brukseli, i to jest ich człowiek. Tak samo jak Kopacz, Sikorski, Niesiołowski i wiele innych.

Do góry Bottom