Otwieracz_do_piwa
Active Member
- 50
- 97
Nie do końca. Założę się, że większość złodziei usprawiedliwia sobie swoje poczynania, a to tym że są biedni, że mają dzieci do wykarmienia, a to że pracodawca ich wyzyskuje bo nie daje im tyle pensji ile by chcieli i go okradają, oszukują. Z drugiej strony większość ludzi jest za zakazem narkotyków, czy prostytucji.Tymczasem z moją wersją już na wstępie zgadza się duża część populacji (prawie każdy uważa, że nie powinno się kraść i niewolić innych, ludzie mają jedynie problem z przeniesieniem tej etyki na państwo).
3. Pedofilia niemoralna - istnieją podstawy, by myśleć, że rozpoczynanie współżycia przed okresem dojrzałości płciowej źle wpływa na rozwój dziecka, a więc jest to forma agresji (tak jak dawanie dzieciom papierosów).
Istnieją podstawy, że palenie papierosów powoduje raka płuc, zakazać papierosów dla wszystkich!
Ja odkąd sięgam pamięcią byłem traktowany przez rodziców tak jakbym miał wolną wolę i nie spowodowało to, że zostałem alkoholikiem czy narkomanem. Rozmowa była prosta: nie posprzątałeś pokoju - nie dostaniesz obiadu, coś się nie podoba - tam są drzwi. Jak czasem mi coś odjebało i uciekłem z domu, rodzice mnie nie zatrzymywali, mówili, że jak zgłodnieje to wrócę. To dziecko jest zależne od rodziców i w interesie dziecka jest się słuchać rodziców żeby go z domu nie wywalili. Jak rodzic chce wykorzystać dziecko seksualnie to dziecko zawsze może poszukać innej rodziny, zwrócić się o przyjęcie do dziadków, sąsiadów czy wujka. Jeżeli masz kota i będziesz go bił to kot w końcu przestanie przychodzić. Jeżeli nadal przychodzi to znaczy że go karmisz, a on w okolicy nie może znaleźć pożywienia, czyli bardziej opłaci mu się być bitym i przeżyć niż zdechnąć z głodu.