Wolnościowe filmiki, wykłady, propaganda video!

D

Deleted member 427

Guest
Nie wiem, czy wolnościowe, bo główni bohaterowie mają na swoim koncie brutalną przeszłość stojąca pod znakiem łamania NAPu (wymuszenia, pobicia etc), ale teraz prowadzą biznes polegający na odzyskiwaniu długów. Gdzieś tak w połowie pada fajne zdanie, że ludzie wolą się do nich zgłaszać niż iść do państwowego sądu - sądy są drogie i ślamazarne, a oni załatwiają sprawy w 2-3 dni i są tańsi od jakiejkolwiek alternatywy:

Właściciel "firmy" i siłowni to niezły prop :) Dwóch typków handlowało na jego terenie, to opodatkował ich, po czym panowie podali sobie na zgodę i zostali przyjaciółmi. "Mój biznes, płacę za wynajem, ogrzewanie, prąd, więc nikt nie będzie tu sobie żył na mój koszt" :)

D

Deleted member 427

Guest
Joe Rogan przeprowadza wywiad ze Stefanem:

Stefan gada bez przerwy przez prawie 3 godziny! Jak on to robi? ;)

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Joe Rogan przeprowadza wywiad ze Stefanem:

Stefan gada bez przerwy przez prawie 3 godziny! Jak on to robi? ;)

Puściłem sobie "w tle". Ale bzdury. W 2:38:00 Rogan się podnieca, że w Colorado zalegalizowali trawę i że zarobili ponad milion dolarów, i że z tego będzie mnóstwo podatków, które rozkręcą gospodarkę, a Stefan mu wtóruje (a przynajmniej - nie sprzeciwia się). Rany, ale nędza. Tysiące świetnych filmów na YT, a ten nie dość, że długi, to jeszcze beznadziejny. Z całej rozmowy wyłuskałem max jedną ciekawą myśl.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Kapitalny wykład (ale przede wszystkim - rozmowa z salą) mojego ulubionego libertarianina młodszego pokolenia (ma już ponad 40 lat, byłem pewien, że jest młodszy) - Michaela Huemera. Temat - PAO i inne równie niepopularne na libnecie sprawy.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Odkryłem dzisiaj krótkie filmiki założyciela kontrowersyjnego ruchu "Libertarian krwawiącego serca" - Matta Zwolinskiego, które można znaleźć na kanale Learn Liberty. Niektóre są bardzo ciekawą polemiką z tradycyjnymi libertariańskimi przekonaniami - polecam się z nimi skonfrontować. Inne natomiast konfrontują socjaldemokratów z ich przekonaniami i robią to zwięźle, prosto, chwytliwie, miażdżąco, bez zadęcia i aksjomatyzowania. Gorąco polecam. Weźmy poniższy filmik - zegarmistrzowska robota.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
Jeszcze raz Adam Kokesh, też bardzo fajny filmik ale z bardziej bystrą i otwartą panią, świetnie pokazuje jak rozmawiać z ludźmi o libertarianizmie. Właściwie można to uznać za film instruktażowy!

Jakoś dotąd nie przepadałem za Kokeshem ze względu na bezsensowne, histeryczne akcje i zapowiedzi kandydowania na prezydenta, takie filmy wg mnie pokazują jego dużo lepszą stronę.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Jeszcze raz Adam Kokesh, też bardzo fajny filmik ale z bardziej bystrą i otwartą panią, świetnie pokazuje jak rozmawiać z ludźmi o libertarianizmie. Właściwie można to uznać za film instruktażowy!

Jakoś dotąd nie przepadałem za Kokeshem ze względu na bezsensowne, histeryczne akcje i zapowiedzi kandydowania na prezydenta, takie filmy wg mnie pokazują jego dużo lepszą stronę.

Do jasnej cholery, przecież już to wrzucałem. I żadnego lajka nie dostałem. :( Przemoc strukturalna! Jakbyśmy mieli akap, to bym sobie wykupił ubezpieczenie w PAO na takie sytuacje.

military

FNG
1 766
4 727

Piękne! Wilk powinien być twarzą KNP zamiast Korwina. Zgniótł gościa do tego stopnia, że pozostała mu tylko najtańsza komusza erystyka: próba poniżenia dyskutanta i sprowadzenia argumentu do absurdu. Nawet to nie wyszło. Swoją drogą, czekam aż kiedyś ktoś wytknie w takiej rozmowie komuchom, że uważają, że tylko oni ustanawiają standardy "powagi" rozwiązań. Jebane chuje. Niech giną.:)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Do jasnej cholery, przecież już to wrzucałem. I żadnego lajka nie dostałem. :( Przemoc strukturalna! Jakbyśmy mieli akap, to bym sobie wykupił ubezpieczenie w PAO na takie sytuacje.
Kapitalizm, dziffki. Nie wystarczy mieć produkt, trzeba go też umieć sprzedać.

Co do filmu z występem P. Wilka to popełnił on bardzo duży błąd i dał się zapędzić. Tymczasem już na starcie mógłby powidzieć, że państwo nic nikomu nie zapewnia, bo nasze leczenie i tak jest finansowane z naszych składek, tak więc zapewniamy je sobie sami. Prywatny system służby zdrowia jest lepszy od publicznego przede wszystkim ze wzgledu na eliminację generującego gigantyczne koszty pośrednika, który na dodatek jeszcze ogranicza konkurencję.

Inną kwestią jest to, że państwowa służba zdrowia nie zapewnia wszystkim leczenia.
http://ofsajd.onet.pl/newsy/kuba-bl...tys-zl-na-leczenie-12-letniego-dominika/4jv5f
widzę na pierwszej stronie Onetu. Jeżeli państwo leczy, to po chuj ten koleś dawał kasę? Łysy pajac w pewnym momencie rzuca tekstem "A co jak Pan zachoruje na nowotwór?", ja osobiście nie wiem co, może pisać do Błaszczykowskiego, tak jak teraz?

Rzeczywistość ma to do siebie, że orze srożej niż najgenialniejszy nawet erudyta. Jeżeli państwo zapewnia cokolwiek, to po co Błaszczykowski daje kasę? Na co zbiera Owsiak, skoro mamy państwowo zapewnione leczenie? Wszystko kradnie? Już sam fakt, że są jakieś zapis, zabiegi za 3 lata, czy tam coś, oznacza, że to nie funkcjonuje. Jakbym sprzedawał chleb, wziął od ciebie piątaka i powiedział, że masz se przyjść po niego w 2016 roku, to przecież nikt przy zdrowych zmysłach by nie powiedział, że kupiłeś chleb ...

Libertarianim powinien wygrać każdą dyskusję o służbie zdrowia posługując się argumentem nie do odparcia, mianowicie wypnięciem się na IP. Lekarstwa w akapie będą jak narkotyki - sprzedawane na kilogramy za grosze.

Ostatnia edycja:
M

Matrix

Guest
Teraz leczą raka w bardzo zawansowanych przypadkach bo jest to za państwowe pieniądze i udają humanitarnych, a w takich wypadkach trzeba by powiedzieć prawdę, że to nie przyniesie wyleczenia. Jak by to było za pieniądze chorego, czy rodziny nikt by nie podejmował się leczenia bo bałby się potem pretensji i zwrotu pieniędzy od rodziny. A ile beznadziejnych przypadków odratowują (próbują) na OJOMach ?Raczej próbują, bo to takie humanitarne do końca walczyć o życie, zwłaszcza, że pokrywa to NFZ. Nie wolno człowiekowi godnie umrzeć, bo leczenie pokrywa NFZ. To taki przykład, jak będzie prywatna służba zdrowie nie będzie takich dobrodziejów, tylko będzie się leczyć przypadki dobrze rokujące. Ale czy jesteście gotowi na taką szczerą medycynę, zastanówcie się. ?

military

FNG
1 766
4 727
w takich wypadkach trzeba by powiedzieć prawdę, że to nie przyniesie wyleczenia.

Nie no, czasem jednak przynosi, choć sami lekarze mówią wtedy o cudach.:) Sam znam co najmniej dwa przypadki. Tak czy inaczej: warto spróbować. Oczywiście nie za zabrane siłą pieniądze.

Do góry Bottom