Wolnościowe filmiki, wykłady, propaganda video!

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Kazusu napletka nie kojarzę. O co chodziło? Dalej własność dzieci? Napletek mojego dzieciaka jest mój bo dzieciak jest mój, więc upindolę. Coś w tym stylu?

Swoją drogą, to wręcz skandal. Tylu Żydów pracowało nad libertarianizmem, a tu nawet obrzezania ktoś chce zabronić! Jaka niewdzięczność!

Ostatnia edycja:

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Block nie mówi, że dzieci są własnością (ale można je bić, bo są głupie jak zwierzęta), ale obcięcie napletka to żadna tam agresja czy okaleczenie, tylko "zabieg higieniczny", coś jak obcięcie paznokcia (choć napletek nie odrasta, ale są protezy).

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Nie wiem, czy tutaj się nadaje, ale wydarzenie IMO epokowe - ukazał się nowy filmik z Rothbardem. Jak dla mnie jedyny, który da się zrozumieć. Bardzo ciekawy i rozkosznie się ogląda.

Oglądać i modlić się!

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
W powyższym temacie jeszcze jeden filmik:

W tym filmiku najlepsze jest to o koncentracji zysku dla nielicznych i rozproszeniu straty dla pozostałych. Można używać w dyskusjach z lewactwem i robić im tą "koncentracją zysków" zwarcie w zwojach podprzełykowych.

Edit: o poprzedni jest o tym samym. Must watch dla każdego liba.

military

FNG
1 766
4 727
Przecież ta koncentracja zysków to dla lewaków argument za lewactwem. Tylko 10 dolców miesięcznie więcej na obywatela - wydatek, którego nie zauważasz - przyczynia się do wzrostu bogactwa farmerów, którzy mogą zaoferować więcej miejsc pracy i lepsze warunki płacowe ubogim ludziom ze wsi.

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Tylko 10 dolców miesięcznie więcej na obywatela - wydatek, którego nie zauważasz - przyczynia się do wzrostu bogactwa farmerów, którzy mogą zaoferować więcej miejsc pracy i lepsze warunki płacowe ubogim ludziom ze wsi.

"Grosz do grosza i z 10 dolców robi się 1000. Poza tym farmerzy zarobią 10 mln a ludzie stracą 20 mln. Reszta pieniędzy idzie do kieszeni skorumpowanych urzędników."

P.S. Wiem że lewak i tak ma zawsze ostatnie słowo, ale musiałem :).

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Biedni biednieją, bogaci bogacą się. Żaden lewak nie zaora tego, że tak działa demokracja w dużych krajach.

military

FNG
1 766
4 727
To dlatego, że mamy kryzys wywołany przez chciwych kapitalistów. Wystarczyłoby, że zarabialiby połowę tego, co obecnie - im by wystarczyło, a wszyscy by mieli lepiej.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Czepiasz się, Military. Filmik wyraźnie pokazuje - ludzie płacą, żeby jakaś grupka osób (1% itp) bogaciła się i... dostają w zamian gorszy produkt (cola słodzona kukurydzą zamiast trzciną cukrową - mówi się przecież, że kukurydza jest głównym podejrzanym w sprawie otyłości w USA).

Do góry Bottom