OP
OP
Deleted member 427
Guest
Jak wiadomo, Polska należy do ultraliberalnej UE, a TVN to opoka ultraliberalizmu. Dogmatyzm wolnorynkowy rządzi od 89 roku. dlatego nie dziwi, że wszyscy w tym kraju przemawiają językiem ultra liberalnym. Przykład typowego dialogu między ultra liberałami:
Komorowski: My proponujemy zmianę na zasadzie wyboru, że ktoś może dłużej pracować, ale nie musi. Musi dokonać wyboru, czy chce dłużej pracować i mieć wyższą emeryturę, czy też krócej pracować i niższą emeryturę.
Kolęda-Zalewska: Ale dla państwa co jest lepsze?
Komorowski: Zwiększa się ilość osób płacących podatki.
Kolęda-Zalewska: Ale jeśli większość wybierze, że chce pracować krócej, panie marszałku?
Komorowski: Jak ktoś będzie dłużej pracował, to będzie płacił dłużej podatki, to jest metoda.
Kolenda-Zaleska: A jak wszyscy będą chcieli pracować krócej, to co wtedy?
Komorowski: To nam nie grozi, nigdy nie słyszałem, że to nawet teoretycznie możliwe.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... &startsz=x
I z tego samego wywiadu, Komorowski: Ja od zawsze byłem zwolennikiem społecznej gospodarki rynkowej
I wiecie, że Balcerowicz w 2002 roku został uhonorowany Nagrodą Fundacji Fasela za zasługi dla społecznej gospodarki rynkowej?
Serio.
Komorowski: My proponujemy zmianę na zasadzie wyboru, że ktoś może dłużej pracować, ale nie musi. Musi dokonać wyboru, czy chce dłużej pracować i mieć wyższą emeryturę, czy też krócej pracować i niższą emeryturę.
Kolęda-Zalewska: Ale dla państwa co jest lepsze?
Komorowski: Zwiększa się ilość osób płacących podatki.
Kolęda-Zalewska: Ale jeśli większość wybierze, że chce pracować krócej, panie marszałku?
Komorowski: Jak ktoś będzie dłużej pracował, to będzie płacił dłużej podatki, to jest metoda.
Kolenda-Zaleska: A jak wszyscy będą chcieli pracować krócej, to co wtedy?
Komorowski: To nam nie grozi, nigdy nie słyszałem, że to nawet teoretycznie możliwe.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... &startsz=x
I z tego samego wywiadu, Komorowski: Ja od zawsze byłem zwolennikiem społecznej gospodarki rynkowej
I wiecie, że Balcerowicz w 2002 roku został uhonorowany Nagrodą Fundacji Fasela za zasługi dla społecznej gospodarki rynkowej?
Serio.