father Tucker
egoista, marzyciel i czciciel chaosu
- 2 337
- 6 521
Mentalność Turczyna: komentarze w: http://trybun.org.pl/2015/04/15/osi...epu-do-broni-palnej-w-polsce-2/#disqus_thread
Na wszelki wypadek cytuję, jakby zostało ono zmoderowane:
I wyszło, jaki to z Turczyna zwolennik broni, kurwa.... to nic tylko pusty PR
Na wszelki wypadek cytuję, jakby zostało ono zmoderowane:
Krzysztof Nowakowski:
"Kandydat oświadczył, że jest projektowi przeciwny!"
Ojjj panie Andrzeju... To co Pan tu napisał to jawna nieprawda. Kandydat napisał, że nie popiera, a nie że jest przeciwny. Już Pan jako prawnik, powinien rozumieć różnicę pomiędzy tymi terminami, bo jak nie Pan to kto?... Poniżej przytaczam cytat z wypowiedzi kandydata.
"Waszego projektu, z całym szacunkiem, nie popieram, ponieważ moim zdaniem nie idzie on dostatecznie daleko i mimo najszczerszych chęci chybia istoty problemu. W moim przekonaniu prawo do posiadania i noszenia broni powinno być pojmowane i praktykowane jako prawo naturalne – a nie jako przywilej nadawany przez władzę"
Andrzej Turczyn:
Rzeczywiście Kandydat napisał, że nie popiera. Ja nawet tego nie sprawdzałem, bo czy nie popiera czy jest przeciw, dla mnie do dokładnie znaczy to samo. Nie popiera, czyli nic z nim nie zrobi. Tak samo postąpi ten co jest przeciw. W związku z tym, nie ma moim zdaniem żadnej różnicy.
Anonim:
Za to uważam, że my takiego niepopierającego, który chce nam zrobić lepiej, niż mamy odwagę chcieć, powinniśmy poprzeć.
Andrzej Turczyn:
No własnie mam poważną wątpliwość, wyrażoną w poście jak powyżej, czy taki popierający dalej idące zmiany, pomaga...
Anonim:
No pewnie. Przeważnie kończy się na kompromisie. Grupa A chce całkowitego zakazu, a grupa B całkowitej wolności. Kończy się na systemie reglementującym. Co jeśli grupa B będzie chciała punktu pomiędzy? Skończy się na kompromisie w 1/4. Nie możemy być bierni. Dlaczego mamy opieprzyć każdego, kto chce więcej, niż Ty? Rozkład normalny mówi, że w każdej sytuacji będą skrajności po obu stronach. Ty i ROMB nie musicie się z nami identyfikować. Wtedy nikt Wam nie wmówi, że chcecie Texasu. Ale proszę zaakceptować, że jest także liczna grupa osób, które śmią chcieć więcej, niż kompromisu niczym poza PRem nie uzasadnionego.
I wyszło, jaki to z Turczyna zwolennik broni, kurwa.... to nic tylko pusty PR