UFO niezidentyfikowane obiekty latające

Salem

Born again
59
248
Imo problem z ufo jest taki, że pomimo daleko posuniętej technologii, rzekomo latających spodków.... nie ma absolutnie żadnego dowodu. Dlaczego o tym mówię... gdzieś w krainie snów szukałem podcastów, jezu, kojarzymy typa z Polsatu;

View: https://www.youtube.com/watch?v=VCAbSCWusWs

To plus parę innych wywiadów, ofkors ja tak sobie włączyłem, no wonder...
Damn... ale trzeba mieć w bani, gościu na podstawie książki jakiegoś odklejeńca z lat 60, to reporter Polsatu kiedyś, mówi że wie jak wyglądają, jak przylatują itd itd I BARDZO POJEBAŁO

Jasna sprawa, że ja to wrzucam jako ciekawostkę, bo gość ma wyznańców już i po prostu nie dowierzam...

Still:
Dowodów na istnienie kosmitów: 0
Możliwości na istnienie kostmiów: Miliardy

That's all, ale rozpierdala mnie ten koleś wyżej, Heaven's Gate vibes

OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Nigga please. Jakaś apka niby ułatwiająca kontakty z kosmitami to co innego niż książka, nawet z teoriami z dupy. Zwykłe oszustwo na poziomie cyganki obiecującej, że może ułatwić kontakty z duchami przodków.
Jak mówilem on prowadzi cos w rodzaju new ageowej sekty. Ja jednak oddzielam te czesc, od jego prób upublicznienia prawdy o Ufo. Greer byl zawsze postacią wysoce kontrowersyjną i tak jest do dziś.
Powiedzmy że nie przeszkadza mi to na zasadzie takiej, jak polecilbym książke Irvinga o bombardowaniu Drezna, mimo że wiem, że wybielał nazistów w sprawie Holokaustu.
Nie dzialam jak lewak totalista, który zaraz cancelluje całego czlowieka. Rozumiem, że ludzie mają swoje braki, zdarza sie. Nawet jesli ktoś ma bielmo na jednym oku, drugim może przeciez widzieć calkiem nieźle. Jedno drugiego nie wyklucza.
Owszem cos tam sprzedaje, a jednak jesli jeszcze popelni dobrą, demaskatorską i odkrywczą książke o Ufo to na pewno kupię.
Edit: Nowe rewelacje - najsłynniejszy tekst ostatnich paru dni. Taa wiem.. dowodów brak bla bla bla. A jednak coś sie sypie w szprychy już ostatnio non stop. Byle do przodu

Ostatnia edycja:
OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Najnowsza konferencja ekipy Burchetta, w której opowiadają o odmawianiu dostępu, to sie okresla stonewalling czy jakoś tak. Skoro oni nie mają dostępu, to kto ma? I pytanie zasadnicze - po co utajniać cos, co nie istnieje? BTW Burchett swoim południowym akcentntem i oddaniem dla tej sprawy kradnie mi serce. Prawdziwy człowiek z ludu i dla ludu. Żeby u nas w sejmie tacy byli.
Zaangażowanie w te sprawe już próbują wykorzystać konkurenci i ubić mu nastepną kadencję

OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Upadła poprawka Schumera (lidera większości w Senacie) do budżetu Pentagonu, mająca doprowadzić do wydania z rąk prywatnych kontraktorów i Pentagonu wszelkich materialnych artefaktów związanych z UFO i ujawnienia ich Kongresowi. Dodatkowo miała ujawnić wszelkie dokumenty związane z UFO - po przejrzeniu ich przez niezależny panel powołany przez prezydenta (po 25 latach od powstania co prawda, ale zawsze). To znaczy ta część akurat przeszła, ale bez panelu. W zasadzie wiec nie wiadomo jak to ma teraz działać, bo nie wiadomo kto ma decydować o odtajnieniu tych dokumentów.
Zapewne ci co zawsze - czyli stoimy w miejscu.

Ostatnia edycja:
OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Ciekawostka, polski pułkownik lotnictwa opowiada o spotkaniach z Ufo. Wywiad nie jest sensacyjny w swietle obecnych twierdzen Gruscha, tym bardziej że on sam nic nie widział, opowiada tylko o raportach. Wywiad pojawił sie kilkanascie lat temu, i wtedy go widziałem, a pochodzi z czasów ewidentnie jeszcze starszych. Zapomniałem o nim na lata Aż dziw że to sie uchowało póki co (odpukać w niemalowane), bo pierwotnym uploaderem był Zagórski, którego YT tępi za teorie spiskowe. Dam tylko pierwszą czesc, jak ktoś chce to wystarczy kliknąć i dalsze będą obok. Daje jako polski akcent w calej tej historii

Ostatnia edycja:
OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
W temacie pozornie nic się nie dzieje, aczkolwiek za kulisami różne rzeczy jednak się toczą. Pogadanka Coultharta dla grupki zwanej Scientific Coalition for UAP Studies, do której należy linkowany wyżej Gary Nolan. Na końcu Coulthart twierdzi, że Trump otrzymał briefing, ale boi się coś powiedzieć, żeby go nie zabili :). Wydaje mi się, że niedwuznacznie sugeruje głosowanie na Trumpa na końcu.

OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Joe Rogan wrócił YT? Bardzo fajna rozmowa, kopcą se cygaro, luzacki styl Rogana bardzo mi podpada, a Elizondo też spoko, mógłbym sie zaprzyjaźnić z gościem, gdyby nie naturalna rezerwa do tajniaków i służb

OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Sensacja, bomba atomowa - od kilku dni krąży plotka, którą wypalił w pewnym podkaście znajomy Davida Gruscha, pisarz Walter Kirn, że szefem całego majdanu i sterujuącym całym tym spiskiem jest.... no jak myślicie.. DICK CHENEY. Wyjątkowa kanalia swoją drogą
Podobno Grusch powiedział mu to w zaufaniu. ALE z poniższego filmiku zobaczycie, że nie tylko Kirn o tym mówi - zdaje sie wiedzieć o tym i sugerował to już Ross Coulthart, a nawet ufolog Richard Dolan.
Ja pierdole, obstawiałbym iluś tam generałów i szefa CIA i bóg wie kogo jeszcze ale ten sk..

Edit: Tak przy okazji, CHENEY - teoretycznie Republikanin - pare dni temu poparł Kamalę i oblał Trumpa pomyjami. Czy to ma związek, Bóg jeden raczy wiedzieć, ale można o tym teraz myśleć w nowej perspektywie

OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Teoria spiskowa - Coulthart mówi bodaj w maju, że Trump boi sie iż go zlikwidują, a w lipcu jest na niego zamach...
Od dawna krąży teoria, że JFK wiedział o ufo i planował to ujawnić i za to zginął. Zginęła też ponoć Marilyn bo jej o tym powiedział
Nowa część teorii jest taka, że rzekomo Robert Kennedy JR oddał Trumpowi poparcie (które może byc kluczowe w wahających sie stanach, mimo iż było niewielkie) a w zamian Trump powoła komisje, która to ujawni.
Trump ma sie ciągle wahać, z powodu obawy dalszych zamachów..

Alu

Well-Known Member
4 634
9 695
Dobra teoria, ale niekompletna. Ponoć Elvis Presley też wiedział i dlatego zginął - ufoki dorwały go jak siedział na kiblu.

OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
W sensie jak plotka może być w ogóle sensacją i bombą atomową? Pomijając już fakt, że prowadzi do ziomeczka, który nikogo nie interesuje.
Celowo postanawiasz nie korelować zdarzeń czy wypowiedzi. Pogłoska to stwierdzenie o Kennedym, które napisałem wyżej, może prawdziwe, ale raczej nie. Natomiast co do Cheneya, to istnieją dosyć wiarygodne przecieki, które pojawiają sie od lat.
Tutaj skan z drugiego tomu książki Dolana "UFOS and the National Security State" z 2013 roku, mowa o tym, że o ujawnieniu dyskutowano już za prezydentury Busha i jednym z wyraźnych oponentów takiego rozwiązania był DICK CHENEY, a jako kontragument wysunął... masowe zapytania FOIA w wypadku ogłoszenia, że UFO istnieje.. Nazwisko Cheney podał lata temu pogardzany przez Ciebie i innych Steven Greer (nie mam linka) Tak czy inaczej nazwisko jest w obiegu już dłuższy czas.
Podcast Taibiego America This Week jest słuchany w USA, - Taibi jest może nie mainstreamowym, ale jednak jakimś tam graczem na scenie pdcastowej, czy komentarzy politycznch. Nie jest to w każdym razie ktoś zupełnie nieznany, tak samo jak nie jest anonimowy Walter Kirn.
Zwróc uwage na reakcje Coultharta na filmiku wyżej. Gdy wymienia Cheneya, wygląda na człowieka, który wie na jego temat wiecej niż mówi.
Grusch odbył z Kirnem wywiad i jego skan (gazeta Kirna jest podobno celowo wyłącznie papierowa, bo chce, żeby ludzie wrócili także do czytania prasy papierowej) można już znaleźć w necie. Grusch milczy, nie potwierdza i nie zaprzecza, wg mnie udział Cheneja w sprawie jest w zasadzie pewny.

Zauważam taką rzecz - że mówisz iż gdyby UFO istniało, w sprawie byłyby przecieki. Rzecz, że są ich miliony, w tym sporo wysoce prawdopodobnych, włącznie z tym że Pentagon przyznał, poprzez odtajnienie tych trzech filmików z 2017, że UAP istnieje, chociaż "nie wiadomo co to jest". Pomijam bezsens samego załozenia, że przy dzisiejszej technologii obserwacji i nasłuchu, istnieje w ogóle jakikolwiek obiekt, o którym nie wiadomo czym jest, ale chodzi mi o to, że gdy te przecieki, których oczekujesz sie zdarzają, wybierasz po prostu żeby je ignorować..

Ostatnia edycja:

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Czyli chodzi o to, że ktoś coś plotkował wcześniej i jak teraz pojawia się kolejna plotka to już jest sensacja? Jakoś mnie to nie przekonuje, nie widzę sensacji, tylko plotki i uważam, że plotki nigdy nie są sensacją.

Z ciekawości zerknąłem sobie jak definiowana jest "sensacja" w SJP i wskazuje on:

sensacja «zaskakująca wiadomość lub niezwykłe wydarzenie budzące powszechne zainteresowanie; też: wrażenie wywołane taką wiadomością lub takim wydarzeniem»
https://sjp.pwn.pl/sjp/sensacja;2575208.html

Plotka nie jest ani wiadomością, ani wydarzeniem, więc siłą rzeczy nie jest też sensacją. Rozumiem, że plotka ta wzbudziła chociaż powszechne zainteresowanie w środowiskach "ufologicznych"? Bo u mnie w sumie żadnego, oprócz tego, że jak sobie wyklikałem gościa w google to wyszło, że nadal jest aktywny jako 83 - latek, więc transhumanizm jest już bliski. Zwłaszcza, że mu w 2012 r. ponoć przeszczepili serce, a przedtem przeszedł 5 zawałów.

Sensacją by było lądowanie UFO przed budynkiem ONZ.

Ostatnia edycja:
OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Mam pytanie od takiej strony nazwijmy etycznej czy filozoficznej. Czy nie uważasz, że postępujesz podobnie jak lewacy wobec libertarian, czy innych nastawionych wolnościowo osób kiedy decydują oni, że coś jest fake newsem i należy to przemilczeć i ubić temu łeb, bo tak sobie życzą?
Pewnie byś mi odpowiedział, że nie postulujesz cenzury.
ALE czy nie uważasz że klimat kpiny, pogardy, negowania w czambuł może faktycznie utrwalać władzę DeepState i osłabiać i tak już słabą pozycję jednostki wobec państwa? Co jeżeli to jest prawda i pomagasz w ten sposób do ukrycia prawdy, a walczysz z dobrymi aktorami? Czy nie uważasz że pozytywny klimat wokół sprawy mógłby po prostu przyczynić sie do pokazania co jest prawdą? Naprawde nie masz z powodu swojej postawy wyrzutów sumienia?

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Czyli chodzi o to, że ktoś coś plotkował wcześniej i jak teraz pojawia się kolejna plotka to już jest sensacja? Jakoś mnie to nie przekonuje, nie widzę sensacji, tylko plotki i uważam, że plotki nigdy nie są sensacją.

Z ciekawości zerknąłem sobie jak definiowana jest "sensacja" w SJP i wskazuje on:

sensacja «zaskakująca wiadomość lub niezwykłe wydarzenie budzące powszechne zainteresowanie; też: wrażenie wywołane taką wiadomością lub takim wydarzeniem»
https://sjp.pwn.pl/sjp/sensacja;2575208.html

Plotka nie jest ani wiadomością, ani wydarzeniem, więc siłą rzeczy nie jest też sensacją. Rozumiem, że plotka ta wzbudziła chociaż powszechne zainteresowanie w środowiskach "ufologicznych"? Bo u mnie w sumie żadnego, oprócz tego, że jak sobie wyklikałem gościa w google to wyszło, że nadal jest aktywny jako 83 - latek, więc transhumanizm jest już bliski. Zwłaszcza, że mu w 2012 r. ponoć przeszczepili serce, a przedtem przeszedł 5 zawałów.

Sensacją by było lądowanie UFO przed budynkiem ONZ.
Qh3U6ybKR3ujJKpTvs8_Fw.jpg

piezol

Jebać życie
1 263
4 236
Mam pytanie od takiej strony nazwijmy etycznej czy filozoficznej. Czy nie uważasz, że postępujesz podobnie jak lewacy wobec libertarian, czy innych nastawionych wolnościowo osób kiedy decydują oni, że coś jest fake newsem i należy to przemilczeć i ubić temu łeb, bo tak sobie życzą?
Pewnie byś mi odpowiedział, że nie postulujesz cenzury.
ALE czy nie uważasz że klimat kpiny, pogardy, negowania w czambuł może faktycznie utrwalać władzę DeepState i osłabiać i tak już słabą pozycję jednostki wobec państwa? Co jeżeli to jest prawda i pomagasz w ten sposób do ukrycia prawdy, a walczysz z dobrymi aktorami? Czy nie uważasz że pozytywny klimat wokół sprawy mógłby po prostu przyczynić sie do pokazania co jest prawdą? Naprawde nie masz z powodu swojej postawy wyrzutów sumienia?
Problem z próbowaniem porównania libertarianizmu z ufologią jest taki, że w zasadzie każdy na swoim metaforycznym odbycie poczuł państwową knagę, a alien anal probing to żart z south parku.

OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Problem z próbowaniem porównania libertarianizmu z ufologią jest taki, że w zasadzie każdy na swoim metaforycznym odbycie poczuł państwową knagę, a alien anal probing to żart z south parku
W ogóle nie rozumiesz, to porównanie nie odnosi się do meritum, tylko do metody. Za ufo możesz sobie wstawić cokolwiek, co jest uznawane przez mainstream za fringe - chociażby naukowców kwestionujących globociep, czy ostatnio cenzurę dotyczącą laboratoryjnego pochodzenia Covida - co przyznał przecież w liście Zuckerberg, że cenzura była. Wszystko jedno co. Od strony politycznej na pewno sytuują sie na pozycjach uznawanych za fringowe popularyzatorzy libertarianizmu, ale to tylko przykład.
Mnie nie interesuje twoja opinia na temat UFO, bo jest irrelewantna dla istnienia lub nieistnienia tegoż, nie od ciebie oczekuję informacji, bo nie masz do nich dostępu, wiec to co sobie tam uważasz, jest bez znaczenia. ALE ważne jest, jaki klimat tworzy się społecznie wobec różnych whistleblowerów, czy ludzi dążących do jakichś społecznych zmian, to jest wręcz zasadnicze dla wolności i dostępu do informacji całych społeczeństw. Ważne jest, żeby właśnie w społeczeństwie istniały dogodne warunki, żeby ludzie którzy chcą coś powiedzieć, lub cokolwiek zmienić, mieli do tego okazję.
Zmiana którą proponują może być korzystna - nie musi taka być, ale może - i z tego powodu powinno się dążyć, żeby tacy ludzie MIELI OCHOTĘ to zrobić, ponieważ MOŻE to być coś, co zmieni perspektywę lub sposób życia całych społeczeństw.
Z tego punktu widzenia osmieszanie, czy wręcz czasem zastraszanie, no w każdym razie zadeptywanie tematu, jest moim zdaniem nielibertariańskie, bo można nawet niechcący pomagać etatystom w opresji jednostki. Dla mnie to jest w pośredni sposób współdziałanie z etatystami, którzy walczą rękami i nogami o status quo - szczególnie z mediami i z politykami i oczywiście ze służbami.

Ostatnia edycja:
OP
OP
MaxStirner

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
TRUMP był wczoraj na Foxie, gdzie pytano go o UFO. Celebrytki złoszczą tępotą, ale Trump odpowiedział w sposób bardzo wyważony, nie zbył tematu mimo panującej atmosfery , odniósł się do zenznań pilotów wojskowych (jak rozumiem chodzi tu o ludzi takich jak Alex Dietrich, albo David Fravor i Ryan Graves z zeszłocznego wysłuchania w kongresie), wyrazinie pokazuje "opinii publicznej", że temat jest rzeczą poważną. To mu zaliczam in plus, że stara sie chyba zdjąć stygmat - ACZKOWIEK przed pierwszą prezydencją też obiecywał coś ufologom.
Tak czy siak in plus, za przyzwyczajanie normalsów, że temat wart jest powagi

Jeszcze do ostatniej dyskusji - pojawiła sie nowa poszlaka, tutaj program radiowy z kwietnnia 2001 czyli prehistoria, gościem jest Dick CHeney, ówczesny wiceprezydent. Timestamp 25:55 do radia dzwoni Ufolog Grant Cameron i pyta czy Cheney otrzymał briefing w sprawie UFO.
Cheney mówi, że gdyby tak było, to byłaby to informacja tajna, o której nie mógłby gadać..
Nie pyta co pan pierdzielisz, tylko.. ZASKOCZENIA BRAK, nawet chwile sie nie waha, wyraźnie WIE o CZYM JEST MOWA
Za chwilę prowadząca dopytuje czy wie coś o UFO, a CHENEY mówi, że odkąd jest ponownie w rządzie, nic o UFO nie słyszał (na początku lat 90tych, za Busha seniora był sekretarzem obrony).. To też nie jest zdziwiione NIE.. NIGDY NIE SŁYSZAŁEM, O CZYM PANI GADA

Wg mnie to w jakiś sposób potwierdza info od Kirna i Gruscha - bo Grush miał w 2001 14 lat, aczkolwiek oczywiście można założyć, że Kirn, Grusch, albo oni obaj, wyczytali to gdzieś na spodzie jakiejś książki o ufo lub usłyszeli o tym w inny sposób i teraz dopasowują swoją opowieść do tego, co mówią autorzy piszący o UFO.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom