Temat ogólny - wybory parlamentarne 2015

F

Filip

Guest

Nie wiem czemu kuce tak krytykowały Kukiza za wsadzenie go na listy. Wiadomo, nie jest to lib czy co, ale całkiem sensownie się wypowiada, nie miałbym nic przeciwko żeby wszedł do sejmu patrząc na obecnych posłów.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Ale chujowe te córy. Prawdziwa miłość do rodzica to taka, w której dzieci nie boją się powiedzieć otwarcie: "Tato, miłość nie oznacza przyzwolenia na kłamstwo. Jesteś kretynem i tego nie zmienisz, taki już jesteś i to akceptujemy. Wolimy oddać głos na kogoś mądrzejszego i bardziej kompetentnego, na kogoś takiego jak Pan Janusz Korwin-Mikke!".

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
WTF???!!!

(...) Przyszły wybory roku 2005-tego. W wyborach tych UPR przegrała na własne życzenie – w najgorętszym okresie gdy ważyły się głosy a członkowie i sympatycy latali jak koty z pęcherzem byle tylko przekonać kogo się da p. Janusz Korwin Mikke zaliczył cykl malowniczych wpadek medialnych. Na łamach „Najwyższego Czasu” jacyś kretyni (agenci?) wiedli ożywioną dyskusję „czy karać za jazdę po pijanemu jeśli nie doszło do wypadku”. Nie wiem czy była szansa przekroczenia progu. Ja namówiłem 4 przyjaciół do oddania głosu na UPR. Niestety po kolejnej żenującej wpadce Korwina poparli ostatecznie LPR. Ile było podobnych straconych na ostatniej prostej głosów? Myślę że DUŻO.

(...) Niestety jestem przekonany ze Janusz Korwin Mikke znajduje się w stanie psychicznym uniemożliwiającym pełnienie obowiązków publicznych. Piszę to z żalem byłego wyznawcy – gdyż środowiska postupeerowskie z „kaczystami” znacznie więcej łączy niż dzieli a współpraca była by korzystana i dla obu partii i dla Polski.

(...) Będzie ciężko także dla tego że niestety w moim odczuciu PiS jest partią zbyt łagodną i szlachetną. Nie będzie dobijania powalonego wroga. Zapewne nie będzie nawet procesów prominentów z PO. Nie będzie wielu innych posunięć gwarantujących trwałe usunięcie tych ludzi ze sceny politycznej i życia społecznego kraju. Mi się marzy las szubienic. Ale tak też się nie stanie. Trudno. Będzie bardzo trudno wrócić do koncepcji Jagiellońskiej realizowanej przez Lecha Kaczyńskiego.

(...) Ja oddam głos na PiS. Wierzę że będzie to wybór słuszny. A w każdym razie jedyny sensowny.

http://www.pilipiuk.com/index.php/blog

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
12107026_1607679402813582_2041103874782484539_n.jpg

U

ultimate

Guest
Ostatnio edytowane przez moderatora:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Operetka mediów trwa...

Partia Razem objawieniem debaty. Zrobią z Polski drugą Szwecję, albo... Grecję

Całość: http://www.money.pl/gospodarka/wiad...bjawieniem-debaty-zrobia-z,200,0,1934792.html
Jak twierdzi część komentatorów wtorkowej debaty, przedstawiciela Partii Razem można nazwać odkryciem wieczoru. Adrian Zandberg, nieznany szerzej przedstawiciel skrajnie lewicowego ugrupowania, na tle sejmowych wyjadaczy wypadł rzeczowo i naturalnie. Głębsza analiza propozycji gospodarczych partii pokazuje, że co prawda postuluje ona model skandynawski, ale jej pomysły mogą doprowadzić do greckiego finału.

Na tle wyszkolonych przez trenerów mowy ciała i dość sztucznych wypowiedzi przedstawicieli partii, liderujących w sondażach, członek zarządu Partii Razem się wyróżniał.

- Zandberg wiedział, że jego partia nie ma szans, dlatego nie walczył o sukces, a po prostu był szczery, dzięki czemu dobrze wypadł - mówił o jednym z liderów Partii Razem prof. Kazimierz Kik w rozmowie z WP.

Adrian Zandberg sensacją debaty. Skąd się wzięła partia Razem?

Całość: http://polska.newsweek.pl/adrian-za...zym-jest-partia-razem-,artykuly,364347,1.html
- Panuje w Polsce dziwne przekonanie, że polityk ma w ciągu dwóch sekund znać odpowiedź na każde, nawet najdziwniejsze pytanie. My nie jesteśmy cyborgami, nie rzucamy wyuczonych haseł bez zastanowienia – mówi Newsweek.pl Adrian Zandberg z partii Razem. Jego wczorajsze wystąpienie podczas debaty liderów w Telewizji Polskiej znalazło uznanie wśród komentatorów. Najbardziej merytoryczny, spokojny i pewny własnych poglądów - pisano.
Debatę IMO wygrał A.Zandberg, spokojnie odpowiadał na pytania, kompletnie przegrał P.Kukiz, niespójne odpowiedzi, awanturowanie się.— Magda Sakowska (@MSakowska) October 20, 2015

Odkrycie wieczoru Zandberg #partiarazemhttps://t.co/hZeOw78FIO to będzie polski Podemos?— Paweł Nowacki (@Pawel) October 20, 2015

Pan #Zandberg nie jest uwikłany i mówi, co myśli. Pozytywne zaskoczenie.— Anna Godzwon (@AnnaGodzwon) October 20, 2015

(...)

Adrian Zandberg był towarzyszem Jacka Kuronia, o czym wspomina Rafał Kalukin w komentarzu „Hegemonia PO i PiS nie ma uzasadnienia”. Wspólny tekst „III RP dla każdego” Kuronia i współzałożyciela Razem przypomniała dziś „Gazeta Wyborcza”.

„Jakiej Polski chcemy? Jak sprostać nowym wyzwaniom świata? Trzeba nam debaty i działań – to zadanie dla młodych, dla pokolenia współautora tego tekstu – Adriana. Ja i moi rówieśnicy będziemy służyć pomocą” - pisał w nim Kuroń.

Adrian Zandberg, wtedy młody działacz punktował w tekście to, co krytykuje także dzisiaj. Bezkarność wielkiego kapitału, problem skostnienia struktur partyjnych i ich oderwanie od reszty społeczeństwa, marazm w sferze społeczeństwa obywatelskiego. Wszystko to, z czym walczyć chce Razem.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Pompowanie Zandberga jest niesmaczne (6 zajawek na głównej GW).

12108718_1001141459937178_2731125373646215770_n.jpg

Dyktatura wolnego rynku! LOL Od 3.20 AZ

Ja tylko przypomnę absurdalną wypowiedź, że jak wprowadzimy 3x16 to będzie jak w Rosji.
Po pierwsze kompletny brak związku wysokości stawek podatkowych i zamordyzmu. A po drugie wprowadzenie podatku liniowego przyniosło Rosji świetne rezultaty.

Nathan Levis o Rosji:
Co Rosja zrobiła po swoim bankructwie w 1998r. ?
- zmniejszono VAT z 23 do 20% (99r) i 18% (04r)
- wprowadzono 13% płaski podatek (01r)
- redukcja podatku od korporacji z 35 do 24% (04r) i 20% (09r)
- likwidacja podatku spadkowego i od darowizn (05r)
- zmniejszenie podatku od dywident z 15 do 9% (08r)

Już w 2001r wpływy podatkowe wzrosly o 46% (ropa była wtedy po 19$), w 2002 o o kolejne 40%. W latach 2000-2007r wpływy podatkowe wzrosły 624%

W ciągu tych 10 lat indeks giełdowy RTSI wzrósł 64-krotnie !
GDP wzrosło 4- krotnie (97-08)
http://www.newworldeconomics.com/archives/2012/010312.html

p.s.
To musi być najśmieszniejsza uczelnia w kraju:
12107010_911824218902432_3223036803504611200_n.jpg

A dziś o 20 u Olejnik Zandberg kontra Wipler!

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom