Temat ogólny - wybory parlamentarne 2015

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Czy znacie jakichś posłów, których przynajmniej szanujecie? Ostatnio przypadli mi do gustu Zdzisław Krasnodębski i Witold Waszczykowski z PISu. Spora wiedza, nieszablonowe myślenie. Znacie innych?

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
Antoni Macierewicz i Janusz Dzięcioł. Bez konkretnego powodu, po prostu roztaczają aurę szacunku.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Czy znacie jakichś posłów, których przynajmniej szanujecie?
"Przynajmniej" szanujecie?
Wg moich standardów, "szacunek" to duże słowo. Na szacunek trzeba se zasłużyć. Nikogo nie szanuję na starcie, po prostu bywam zwykle grzeczny. Czekam i sprawdzam co będzie dalej.
Nikomu z polityków nie ufam, ale stawiam na Wiplera, bo konsekwentnie głosował przeciwko podatkom. Czy to jest szacunek? Mowy nie ma, to tylko niezbędna, minimalna zbieżność interesów. Czekam i sprawdzam co będzie dalej.
Reszty funkcjonujących polityków/posłów po prostu nienawidzę jak wściekłych psów. Z zasady, bo to parszywa swołocz. Jak się pojawi drugi Wipler, znów być może będę miał do czynienia z minimalną zbieżnością interesów.

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 223
Czy znacie jakichś posłów, których przynajmniej szanujecie? Ostatnio przypadli mi do gustu Zdzisław Krasnodębski i Witold Waszczykowski z PISu. Spora wiedza, nieszablonowe myślenie. Znacie innych?
Godfrey-bloom_2684112a.jpg

F

Filip

Guest
Ten liberalizm społeczny nie ma nic wspólnego z libertarianizmem, tylko z lewicowym odgórnym wprowadzaniem postępu. Taka nowoczesna nawet nie jest za zniesieniem prohibicji, to są tacy prounijni lekko wolnorynkowcy, mi to zalatuje takim lżejszym Palikotem (przypominam, że w 2010 nawet program gospodarczy miał lekko liberalizujący).
Swoją drogą mam wrażenie, że ten test trochę zmienili - teraz mi wychodzi pośrodku, a w sprawach gospodarczych najbardziej na prawo. Ale tak sądzę - libertarianie na klasycznym podziale powinni być na środku, ponieważ nie chcą narzucać nikomu niczego.

F

Filip

Guest
Wcale nie tak lekko z punktu widzenia zajmującego środek sceny duetu POPiS. Hasła mają dosyć radykalne.
Odgórne wprowadzenie euro, głębsza integracja europejska (czyli wzrost biurokracji prosto z ue), regulacje dot. emisji gazów cieplarnianych, sprowadzanie uchodźców, brak normalizacji stosunków z Rosją (ja to rozumiem jako prowadzenie wolnego handlu :) oraz nie wymachiwanie szabelką),
W sytuacjach kryzysowych pożyczki zagraniczne od instytucji takich jak Międzynarodowy Fundusz Walutowy są dobrym rozwiązaniem.
Stanowisko komitetu: Trudno powiedzieć
Ograniczanie prywatności obywateli jest dopuszczalne w celu zwalczania przestępczości.
Stanowisko komitetu: Zgadzam się

Jeszcze pomnóż to, przez wiarygodność.

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
Mi się to nie podoba. Co to za metoda - zagłuszyć, zakrzyczeć? Nie ten kto głośniej krzyczy ma rację.
Sądząc po pytaniu o franki to pewnie ktoś od Kukiza.

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 124
Nie jest dobrze. Dzisiaj po raz pierwszy obejrzałem blok audycji wyborczych i zauważyłem, że Goebbelsi współczesnej propagandy bardzo szybko się uczą. Żenada już nie wciska w fotel jak kiedyś. Jest do porzygu spoko - młodzeżowo kul i dżezi. Nie jeden leming się na to złapie.

Spot swetru wyglądający jak kampania społeczna promująca krwiodawstwo:

Spot platfusów wyglądający jak reklama Tymbarku:

Spot marksistów wyglądający jak kickstarterowa kampania jakiegoś gówna:

Nawet te ćwoki z PSLu miały dobry spot. Całe szczęście, że ciastkowi ktoś spierdolił ścieżkę audio.

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
A wg mnie te spoty są do dupy - bez pomysłu, mdłe i nie zapadają w pamięć. Zwłaszcza 3 ostatnie.
Chwilę po obejrzeniu ludzie zapomną, której partii dotyczyły.
Korwina (te o uchodźcach i z panem handlującym truskawkami) są o wiele bardziej wyraziste.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
A wg mnie te spoty są do dupy - bez pomysłu, mdłe i nie zapadają w pamięć. Zwłaszcza 3 ostatnie.
Chwilę po obejrzeniu ludzie zapomną, której partii dotyczyły.
Korwina (te o uchodźcach i z panem handlującym truskawkami) są o wiele bardziej wyraziste.
Racja... Szczególnie komuchy z Razem, które rzuciły hasła z którymi trudno się nie zgodzić. To pozytyw skoro komuchy boją się rzucać komunałami, wiedząc, że na nich nie zbudują powszechnego poparcia. Co by nie mówić o Januszach, to jak pokaże się , że to im konkretnie ubywa w portfelu przez jakieś prawo, a nie Nowakowi, to będą oni skrajnymi anarchistami w tej dziedzinie ;)

Do góry Bottom