- Staff
- 2 946
- 958
Czy ktoś ma jakieś pozytywne doświadczenia z tanimi chińskimi odkurzaczami typu romba??
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Mój laptop z Gearbest szedł z H-K jakimś kurierem (EMS/DHL - nie pamiętam), nie pocztą i naliczyli mi cło ryczałtowe 40zł.Hej, własnie zastanawiam się nad zakupem jakichs rzeczy z Gearbest za około tysiąca złotych. Jak to robić, czy lepiej wysłać w dwóch mniejszych paczkach? Będzie to szło z Hong Kongu. Chodzi o to by nie zatrzymali na cle. Gdzie GearBest mialby wpisać te wartosc i czy idą na to?
Ale UE nie ma ceł na elektronikę. Tylko Vat dorzucają z tego co wiem.Mój laptop z Gearbest szedł z H-K jakimś kurierem (EMS/DHL - nie pamiętam), nie pocztą i naliczyli mi cło ryczałtowe 40zł.
To kurier mi doliczył przy odbiorze, jako VAT naliczony przez celników. Musiałbym znaleźć rachunek na to, by dokładnie powiedzieć jaki był tam tytuł płatności.Ale UE nie ma ceł na elektronikę. Tylko Vat dorzucają z tego co wiem.
Ten naturalny 10 cm jest do finalnego polerowania (nie trzeba zbyt dużo ruchów na nim robić) po ostrzeniu na kamieniu/płytce o niższej gradacji. Ja to wkładam w imadełko przykręcone do stołu.kamienie co podlinkowałeś są fajne i tanie, ale strasznie małe. Ciężko mi wyobrazić sobie ostrzenie na 10 cm, to chyba bardziej turystyczny sprzęt niż do użytku domowego.
Ja nigdy nie miałem akcesoriów, a jakoś ostrzyłem.Trzeba mieć dobry fach w ręku żeby w ogóle ostrzyć z ręki bez akcesoriów pomagających utrzymać kąt
Nie widziałem testów, ale producenci z takiej powierzchni deklarują nawet 1,5W... wiadomo, że najlepiej działa ogniwo jak jest zimno ale bardzo słonecznie... tyle, że natura tak nie działaJakiś generyczny chiński powerbank, nieważne. Niech będzie nawet renomowany Aukey.
Superior Panel: Built with SUNPOWER solar arrays, solar conversion efficiency up to 21.5%-23.5%, while most panels in the market are only 15%
View attachment 3176
Chodzi mi o ten solar. Załóżmy że jest środek dnia, maj, bezchmurnie, zwracamy się prosto w stronę słońca. Jaką moc potrafi taki solar wygenerować realnie? 200 mW, 500 mW? Widzieliście jakiś test?
Nie widziałem testów, ale producenci z takiej powierzchni deklarują nawet 1,5W... wiadomo, że najlepiej działa ogniwo jak jest zimno ale bardzo słonecznie... tyle, że natura tak nie działaDlatego myślę, że 1W jeśli to jakiś super hiper super ogniwo, może być realne... ale nie więcej
![]()
Vernee Apollo Lite, dziś przez ten link za $160, co z VATem jest niezłą propozycją:
http://www.gearbest.com/cell-phones...ro&email=b2t8bWFjaWVrQG1pYXNpay5uZXR8MTMxNjI=
Używam go, w sumie dobra rzecz. Helio X20 (10 rdzeni do 2.3GHz), 4GB RAM, 32GB ROM, USB-C, 5.5" FHD, Android 6. Śmiga aż miło.