Ja tam nie byłem to nie wiem ale moja kumpela mieszkała tam 3 lata i chwaliła sobie .Mówiła,że ich świat jest poukładany i spokojny Są podobno nieśmiali w kontaktach ale odnoszą się z szacunkiem do wszystkichSpędź z nimi kilka ładnych miesięcy jak ja a potem pogadamy.
Miałem ochotę skomentować tradycyjnym: «Tak będzie w ankapie.»tak japońce tuningują se auta...
style bosozoku i dekotora
Zgoda.Japończycy mają amnezję jeśli chodzi o II WŚ, jak i temat Mandżurii - państwa marionetkowego które utworzyli na terenie Chin kiedy tam w bardzo krwawy sposób wleźli, niby by ratować ostatniego cesarza Chin Pu Yi ( nie skończyło się to dla niego dobrze swoją drogą). W podręcznikach historii jest to temat pomijany.
Nie wszyscy Japończycy. Tak samo jak nie każdy Polak to katolik.Japończycy uważają ię za naród wybrany, a Gajdzini zawsze pozostaną barbarzyńcami - cokolwiek by nie zrobili.
Bo u nas takiego podziału ni ma...Pomimo rewolucji kastowej w XIX nadal są lepsi i gorsi.
Tak jak Polacy. Przywiązani do tradycji państwowej od wieków.Niby to nowoczesny naród, ale przesiąknięty tradycją sprzed wieków.. może to i dobrze, ale niekiedy doprawdy nie do pojęcia.
Japończycy mają amnezję jeśli chodzi o II WŚ, jak i temat Mandżurii - państwa marionetkowego które utworzyli na terenie Chin kiedy tam w bardzo krwawy sposób wleźli, niby by ratować ostatniego cesarza Chin Pu Yi ( nie skończyło się to dla niego dobrze swoją drogą). W podręcznikach historii jest to temat pomijany.
Ten parasol,oprócz tego,że przed deszczem chroni to jeszcze zbiera deszczówkę do baniaka ,ciekawe po co?
![]()
Budzik .Aby go wyłączyć, trzeba odnaleźć wśród kolców mały przełącznik.
![]()
Podobne cudo do froterowania podłogi wynalezli dla swoich kotów:
![]()
Pilot do telewizora z wmontowanym otwieraczem do piwa
![]()
Krawat jako dobrze wyposażona teczka
![]()
Kiedy nie ma miejsc siedzących maja specjalny stojak do kimania w tramwaju lub metrze
![]()
Taka moda jest tam możliwa, bo Japonki słyną z tego, że mają najładniejsze nogi i są z tego dumne. Przynajmniej taka jest powszechna opinia i coś w tym jest. Dla mnie takie nogi jak u tej modelki, co nosi podświetlaną kieckę, to niemal jak zaproszenie do gwałtuNowa moda w Azji - http://hikaruskirt.tumblr.com/. Podświetlane kiecki.