Ja tam nie byłem to nie wiem ale moja kumpela mieszkała tam 3 lata i chwaliła sobie .Mówiła,że ich świat jest poukładany i spokojny Są podobno nieśmiali w kontaktach ale odnoszą się z szacunkiem do wszystkichSpędź z nimi kilka ładnych miesięcy jak ja a potem pogadamy.
Miałem ochotę skomentować tradycyjnym: «Tak będzie w ankapie.»tak japońce tuningują se auta...
style bosozoku i dekotora
Zgoda.Japończycy mają amnezję jeśli chodzi o II WŚ, jak i temat Mandżurii - państwa marionetkowego które utworzyli na terenie Chin kiedy tam w bardzo krwawy sposób wleźli, niby by ratować ostatniego cesarza Chin Pu Yi ( nie skończyło się to dla niego dobrze swoją drogą). W podręcznikach historii jest to temat pomijany.
Nie wszyscy Japończycy. Tak samo jak nie każdy Polak to katolik.Japończycy uważają ię za naród wybrany, a Gajdzini zawsze pozostaną barbarzyńcami - cokolwiek by nie zrobili.
Bo u nas takiego podziału ni ma...Pomimo rewolucji kastowej w XIX nadal są lepsi i gorsi.
Tak jak Polacy. Przywiązani do tradycji państwowej od wieków.Niby to nowoczesny naród, ale przesiąknięty tradycją sprzed wieków.. może to i dobrze, ale niekiedy doprawdy nie do pojęcia.
Japończycy mają amnezję jeśli chodzi o II WŚ, jak i temat Mandżurii - państwa marionetkowego które utworzyli na terenie Chin kiedy tam w bardzo krwawy sposób wleźli, niby by ratować ostatniego cesarza Chin Pu Yi ( nie skończyło się to dla niego dobrze swoją drogą). W podręcznikach historii jest to temat pomijany.
Ten parasol,oprócz tego,że przed deszczem chroni to jeszcze zbiera deszczówkę do baniaka ,ciekawe po co?
Budzik .Aby go wyłączyć, trzeba odnaleźć wśród kolców mały przełącznik.
Podobne cudo do froterowania podłogi wynalezli dla swoich kotów:
Pilot do telewizora z wmontowanym otwieraczem do piwa
Krawat jako dobrze wyposażona teczka
Kiedy nie ma miejsc siedzących maja specjalny stojak do kimania w tramwaju lub metrze
Taka moda jest tam możliwa, bo Japonki słyną z tego, że mają najładniejsze nogi i są z tego dumne. Przynajmniej taka jest powszechna opinia i coś w tym jest. Dla mnie takie nogi jak u tej modelki, co nosi podświetlaną kieckę, to niemal jak zaproszenie do gwałtu Poniżej galeria ładnych Japonek. Takie nogi tylko w Japonii.Nowa moda w Azji - http://hikaruskirt.tumblr.com/. Podświetlane kiecki .