Tak będzie w AKAPie

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Ludzie! Inżynierowie społeczni już wiedzą jak będzie w akapie. Przedstawiam wam miasto w najnowszym SimCity o dźwięcznej nazwie... Libertarian Utopia! (aka Magabumtopia One, nie wiem po co dwa tytuły)

Najwyraźniej:
podatki 0%
0 bezdomnych
0 energii elektrycznej
0 wodociągów
0 ścieków
0 "firm" zbierających śmieci
0 chorób
0 pożarów
0 przestępczości
0 parków

Wygląda na to, że pozostawieni w stanie pierwotnego ładu rozszerzonego ludzie wyewoluowali drogą selekcji w nadludzi (tak jak ujął to Nietzsche).

A swoją drogą - organizowane przez miasto firmy wywożące śmieci? Widać że twórcy tej gry nie zauważyliby liberalizmu nawet gdyby ten wbił im nóż w kark i zatańczył kankana na ich trupach :).

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
W akapie za granie w simcity będzie odjebka wraz z potomstwem. Jak można grać w te nudy. OK rozumiem pograć trochę i się znudzić, bo sam trochę grałem w SimFarm i jakiegoś darmowego klona SimCity, ale tłuc w każdą kolejną część to trzeba być urodzonym biurokratą.

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Oj tam biurokratą od razu. Może przyszłym właścicielem wspaniale prosperującego prywatnego miasta ;)? Jak Magnasanti:

D

Deleted member 427

Guest
Reklamy w GW w akapie:

tumblr_mk0xdjtdJl1qlnu8mo1_1280.jpg

Hitch

3 220
4 876
Dzieciak skosi swoich nie mogąc utrzymać karabinu swoich rozmiarów. Poza tym, zanim będzie z niego użytek rak stoczy jego małe, słabe, kiepsko odżywiane płucka :)

Hitch

3 220
4 876
Fotomontaż. W akapie nie ma dróg (kto by je budował?!), drzew (kto by pilnował, żeby naraz wszystkich nie wycieli?!), samochodów (wszyscy by sobie tak przejazd blokowali, że wyrosłyby im skrzydła!), znaków drogowych (każdemu zależałoby na wypadkach, żeby mógł ograbić zwłoki!) i zabudowań (brak państwowej inspekcji budowlanej!).

Danjou

Król Akapu.
370
944
Hitch idąc dalej tym tokiem rozumowania, prędzej czy później dojdziemy do wniosku: nie będzie akapu... Jako, że dla mnie to kiepski wniosek, to może go zmodyfikuję i będzie brzmieć. Bez poważnego kataklizmu i rewolucji nie będzie akapu. Czyli utrzymuje się status quo...

Do góry Bottom