Po przeczytaniu komentarza pod filmikiem można dojść do wniosku że częściowo winne jest państwo:Pierdolę taki akap
artykuł na temat:In China, this kind of situation is referred to as the 'Peng Yu' effect. Before you condemn then, you have to understand their situation. The law right now in China means that many victims of traffic accidents, or people who have fallen ill in the street have actually successfully sued the people that helped them for sums of money that could easily destroy lives, even if there is no evidence that they are the ones that caused the accident (because they were not).
To nie jest na temat. Taka sama sytuacja może się zdarzyć każdemu, w każdym miejscu. Czego oczywiście nikomu nie życzę.Po przeczytaniu komentarza pod filmikiem można dojść do wniosku że częściowo winne jest państwo:
artykuł na temat:
http://kristinasaid.wordpress.com/2011/09/21/to-help-or-not-to-help-a-dilemma-in-china/
Czy Wy myślicie, że Chińczycy są aż takimi wielkimi skurwysynami, by rozjechać komuś dziecko zamiast zatrąbić i poczekać dwie sekundy? Nawet gdyby to był ostatni skurwysyn, to bał by się odpowiedzialności karnej.Pierdolę taki akap
Wyjaśnienie jest proste: nie rozpoznali w tym co widzieli dziecka.Może kierowcy nie dostrzegli, ale ludzie tamtędy przechodzili, spoglądali na leżące dziecko i szli dalej, dla mnie to jest niepojęte.
Gdyby bachor choć kwiczał, to można by kogoś winić.
Ale nie wtedy, gdy przechodzili przechodnie lub przejeżdżali kierowcy pojazdami bez kabiny.A skąd wiesz, że nie kwiczał? Wydaje mi się, że kwiczał, szczególnie na początku.
Nie chodzi o wyjaśnienia Krzysio! Mimo, że ten wątek jest raczej bekowy, to w tym konkretnym przypadku czuję ból dupy w sprawie przejechanego dziecka i nie mogę tego przyłatać do wizji akapu. No kurde, tak mam. Dziecko to dziecko.Kiedyś był podlinkowany ten film w całości, jak kilka aut przejechało dziecko. Wszyscy byli w szoku i byli oburzeni na "głupich kitajców". Wyjaśnię.
widzę, że zafajdane lewactwo zdołało również przywłaszczyć, gruntownie przecwelić i zohydzić znaczenie słowa "empatia". Wszystko zniszczy i splugawi czerwona szarańcza