Tak będzie w AKAPie

adkorzen

Well-Known Member
190
354
Odnośnie maczet to miałem kiedyś taką sytuację. Jechaliśmy wraz z kumplami z Kielc do Krakowa na ognisko w lesie. No i wiadomo, czymś drzewo trzeba rąbać, więc mieliśmy całkiem długą maczetę. W trakcie podróży zachciało się kumplowi sikać, więc zjechaliśmy z trasy na małą uliczkę zrobić sobie postój. No i kumpel wyjął sobie maczetę pobawić się nią. Nagle znikąd pojawił się wolno podjeżdżający samochód :D
No i zaczęli nas się pytać po co ta maczeta, przeszukiwać auto i straszyć, że nie można mieć ostrza powyżej 15 cm. Sprzeczaliśmy się bo wiedzieliśmy, że to nieprawda. Jeszcze pytali się czy kibicujemy jakiejś drużynie:D Potem kumpel powiedział mi, że w pobliżu było parę ustawek, a Korona nie lubi się z Wisłą łagodnie mówiąc. W końcu nas puścili twierdząc, że nie mogą nam udowodnić zamiaru popełnienia przestępstwa. Przy okazji okazało się, że zapomniałem odebrać stałego dowodu rejestracyjnego auta i 2 miesiące jeździłem na tymczasowym. Zabrali mi dowód tymczasowy i dali pokwitowanie, żeby w ciągu 3 dni odebrać stały.
W akapie ta historia skończyłaby się wraz z pojawieniem się tych zbirów :D

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
Osobiście preferuje maczetę, bo i chleb można ukroić i masło posmarować. A ci co maja monopol na przemoc, twierdza ze w cywilizowanym świecie tego się nie robi, bo kara jest nie adekwatna do popełnionego czynu, nie biorąc pod uwagę jak skutecznie powstrzymało by to takich delikwentów.
siekierą też sie da... przyjedź w góry do lasu to ci ludzie pokażą hehe

a co ty od tych od monopolu chcesz w to mieszać?
ciach i niech spierdala złodziej, przecie nie bedziesz sie mu przedtsawiał itd...

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
a co ty od tych od monopolu chcesz w to mieszać?
ciach i niech spierdala złodziej, przecie nie bedziesz sie mu przedtsawiał itd...

A może jako libertarianin, powinienem wynająć Rutkowskiego, żeby go znalazł i w ramach naprawienia szkód musiał by wstawić mi nowy zamek i pokryć koszty Rutkowskiego. A ja dla zadośćuczynienia moich krzywd moralnych, powinienem wyjebać zamek w jego samochodzie.
Czy o tylko komplikuje sprawę?, ciach i niech spierdala złodziej....

M

Matrix

Guest
https://libertarianizm.net/threads/hejterski-watek-o-nelsonie-mandeli.4772/page-3#post-89850

Niezidentyfikowany mężczyzna podał się za tłumacza na język migowy, ale zamiast tłumaczyć machał bezsensownie rękami.
#akapjużjest
http://swiat.newsweek.pl/tlumacz-z-...chowanie-schizofrenia-,artykuly,276788,1.html

Tak, to bardzo pasuje do schizofreni, a po drugie jak sprawdzić, czy ktoś dobrze miga ? Jak rozumie taki język niewielu, i dla tych niewielu jest wynajmowany ten tłumacz.

Jantjie twierdzi, że przyjmował leki, ale z tego powodu kilkanaście lat temu został usunięty z pracy. Utrzymuje się dzięki pomocy opieki społecznej, a od czasu do czasu zarabia na życie tłumaczeniem języka migowego.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
nie no ty decydujesz co ma być...
możesz mu zadać jakąkolwiek kare, choć odjebka za kradzież tym bardziej że jak złapiesz komucha i odzyskasz skradzione mienie i ewentualne odszkodowanie to juz przesada, obcięta ręka abo paluch, wystarczy zupełnie moim zdaniem... jako kara za kradzież jest chyba najpowszechniejsza w wielu kulturach...

OP
OP
Ciek

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259

Ktoś to widział?

Swoją drogą, gdyby nie cały ten infoanarchizm, to rozważałbym pozew przeciwko producentowi, bo jako żywo pomysł jest zerżnięty z jednej z naszych shoutboxowych rozmów.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
W akapie rothbardiańskim, rodzice na mocy rozdziału 14 Etyki Wolności będą mogli tak postępować ze swoimi dziećmi:

A

Antoni Wiech

Guest
368d16c619c3c47e1ec97289026d3bcc_original.jpg

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
W akapie założyłbym firmę certyfikującą. Mocowalibyśmy na takich zjeżdżalniach tabliczki o następujących treściach:

Ten obiekt / ta usługa jest w pełni zgodny/a z libertariańskimi aksjomatami i spełnia wszelkie normy (nie)bezpieczeństwa. Chcącemu nie dzieje się krzywda. Korzystaj odpowiedzialnie. Jeżeli nie jesteś w stanie przewidzieć wszelkich konsekwencji użytkowania, nie korzystaj lub nie miej pretensji, bo wszelkie następujące roszczenia względem właściciela / świadczącego usługę będą bezzasadne.
I dzieci mogłyby sobie zjeżdżać...

Przydałby się też dobry opis obiektu. Na przykład: Zjeżdżalnia depopulacyjna
A tu mamy przykład mostu depopulacyjnego.

1510633_237837736386032_408621076_n.jpg

Do góry Bottom