Tak będzie w AKAPie

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Nie zrobią tego. Jeśli są tak rozwinięci, to u nich już dawno panuje akap i zdecydowana większość przestrzega aksjomatu nieagresji ;)

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
A teraz wyobraź sobie, że ten przedsiębiorca pali tego ludzkiego odpadka żywcem i śmieje się przy tym w głos, słuchając jego krzyków i sycąc się jego bólem i cierpieniem. Dziwiłbyś się jego śmiechowi? Miałbyś o ten śmiech do niego pretensje? Bo ja najmniejszych. Uważałbym to za całkiem naturalne. Nawet bym z takim facetem poszedł na piwo.
Heh... uznałbym to za zupełnie naturalne. Nie dziwiłby mnie jego śmiech, jak i płacz wieńczący dzieło.
Till, w sumie to zamydliłeś mi sedno sprawy. Miałem na myśli rozrywkowe podejście do, co by nie było, tragicznych wydarzeń i tyle. Rozwałka złodziejskiego, totalitarnego rządu z pewnością sprawiłaby, że uznałbym ten dzień za święto, ale konkretnie piłem do sytuacji na meczu - to trochę inna para kaloszy, że na wieść o zupełnie koszmarnym zdarzeniu, panuje jakieś dziwaczne podjaranie, tak jakby odjebywanie priorytetowo sygnowało sens libertarianizmu. Być może kij mnie w dupę uwiera, ale jakoś nie podzielam radochy z takiego show, tym bardziej, że doszło do zajebania kogoś za słowa.

Hitch, to że piłka jest święta w Brazylii, czy nie, słabo legitymuje samo zdarzenie, choć wiele tłumaczy. Piłkarz jednak został zamordowany za słowa i to jest totalnie bezsensowne.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Piłkarz jednak został zamordowany za słowa i to jest totalnie bezsensowne.
W ankapie będzie to interpretowane tak:
Nie za słowa, a za brak podporządkowania się arbitrowi. Chodziło o opuszczenie boiska. Piłkarz złamał zasady (którym się dobrowolnie podporządkował), czym mocno wkurwił sędziego. Ponieważ się nie dało załatwić tego po dobroci, sędzia wybrał najprostsze dostępne i skuteczne rozwiązanie.
Kibole zlinczowali sędziego nie dla tego, by pomścić piłkarza a za to, że był to "sędzia kalosz". Ktoś czasem musi zdyscyplinować sędziego. Nie może być tak, że sędzia jest bezkarny w swej durnocie i ślepocie.

matiej

The Member
71
23
Jedno "ale". Wątpię żeby piłkarz wchodząc na boisko godził się na regulamin który zakłada śmierć, jako karę za niepodporządkowanie się arbitrowi. Jak ostatnio oglądałem piłkę, to normą były czerwone kartki, coś się zmieniło?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Jedno "ale". Wątpię żeby piłkarz wchodząc na boisko godził się na regulamin który zakłada śmierć, jako karę za niepodporządkowanie się arbitrowi. Jak ostatnio oglądałem piłkę, to normą były czerwone kartki, coś się zmieniło?
To nie widziałeś meczy okręgówki. ;)
W dawnych czasach, gdy dwie drużyny piłkarskie jednej wioski i małego miasteczka miały mecz, to było takie mordobicie, że kilku wylądowało w szpitalu. Na szczęście było stado rozjemców. Gdyby nie rozjemcy byłyby zgony.
A jeśli piłkarz nie słucha, to jakieś środki przymusu muszą istnieć. Do tego piłkarz jest zazwyczaj silniejszy od sędziego, a ponadto naładowany adrenaliną, więc istnieje instytucja obrony koniecznej. Nie może być tak, że sędzia ucieka z boiska.

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Miałem na myśli rozrywkowe podejście do, co by nie było, tragicznych wydarzeń i tyle. (...) Być może kij mnie w dupę uwiera, ale jakoś nie podzielam radochy z takiego show, tym bardziej, że doszło do zajebania kogoś za słowa.
Na świecie w każdej sekundzie dzieje się tyle tragedii ludzkich, że jakbym się tym wszystkich przejmował, to bym wpadł w depresję. Jasne, jak umiera bliska osoba np. sąsiada to powinno się wstrzymać z komentarzami z samego szacunku, nawet jak masz to totalnie w dupie. Ale ta sytuacja w Brazylii jest dla mnie wręcz komiczna. Tak samo jak horrory gdzie krew leje się hektolitrami a kawałki ciał latają w każdą stronę, są raczej śmieszne niż straszne.

Nie zrobią tego. Jeśli są tak rozwinięci, to u nich już dawno panuje akap i zdecydowana większość przestrzega aksjomatu nieagresji ;)
Nie sądzę. Wyżej rozwinięta cywilizacja będzie nas traktować tak samo jak my zwierzęta. Albo jak robaki.

D

Deleted member 427

Guest
security_magazine_poster_6001.jpg

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Tym bardziej, że zdjęcie miecza wzięli z innego newsa (tineye rulz) i należał on do jakiegoś Polaka, który m.in. walczył z policją. Miecz vs tonfa XD
No to ankapowcem był rodzimy jumak a nie samuraj z Syjamu.
A wniosek z tego taki, że polskie media manipulują.

Do góry Bottom