Śmieszne newsy z rana

D

Deleted member 4683

Guest
wsadzała laska, więc bez obaw :)

k.., teraz mi się przypomniało, ze temu samemu gościowi sprzedaliśmy gluta wyskrobanego z trampków jako hasz.

military

FNG
1 766
4 727
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-nfz-sciga-pacjentow-bez-ubezpieczenia,nId,1428619

"Urzędnicy Narodowego Funduszu Zdrowia wzięli pod lupę pacjentów, którzy nie mieli ubezpieczenia zdrowotnego, a skorzystali w 2013 r. z bezpłatnej pomocy medycznej" - pisze "Rzeczpospolita". Od kilku miesięcy prowadzą setki takich postępowań windykacyjnych.

Bezpłatna pomoc medyczna...

Setki postępowań windykacyjnych...

53b3c277001289af4aca163.jpg

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Wygląda na to, że nie windykują zaległych składek, tylko ustalają zwyczajną cenę za swoje usługi i to odzyskują - wredni kapitaliści, czyli jednak da się pójść do państwowego szpitala i zapłacić tyle ile skorzystałeś ;) Ciekawe, czy da się uzyskać od nich cennik wszystkich rodzajów zabiegów i badań jakie prowadzą cobym mógł zdecydować przed wizytą u nich czy chcę korzystać, czy nie.

D

Deleted member 4683

Guest
Studenci, elita intelektualna, kurwa wasza mać.

twój post świetnie oddaje sytuację bo ten koleś był właśnie w takim typie, agresywny matołek z kompleksami wobec studentów. Jak się najebał to ciągle przyłaził i wylewał te swoje żale, że on nas wszystkich utrzymuje, zapierdala do pracy a my śpimy do 10--tej darmozjady jebane pożycz dwie dychy kurwa albo chociaż daj fajke - tego typu pajac. Studentów nienawidził bo to wszystko cioty, zaczepny był i w końcu trzeba się go było pozbyć. Skoro studenci to cioty więc dostał kondona w dupe. Ciebie tez to spotka jak nie zamkniesz ryja. Reasumując - bronię obu akcji jako finezyjnych, dowcipnych i pozwalających osiągnąć cel bez obijania mordy.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
se do słownika zobacz hehe
"kondon (...) osłona w kształcie woreczka z pęcherzyny, obwójka".

kondom to sie chyba od niedawna gado...
bo kiedyś każdy ino kondon mówił...
i nawet w słownikach jest napisane...

C

Cngelx

Guest
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-nfz-sciga-pacjentow-bez-ubezpieczenia,nId,1428619

Tylko to dziwne jak w ogóle ci ludzie skorzystali z tej ‹bezpłatnej› służby zdrowia. Kilka lat temu gdy miałem jeszcze państwowe ubezpieczenie zdrowotne i przyszło mi do głowy skorzystać z usług państwowej służby zdrowia to bardzo wnikliwie weryfikowali czy aby na pewno jestem ubezpieczony.

648
1 212
se do słownika zobacz hehe

kondom to sie chyba od niedawna gado...
bo kiedyś każdy ino kondon mówił...
i nawet w słownikach jest napisane...
Zobaczyłem wcześniej. W żadnym słowniku w którym sprawdzałem takiego słowa nie było. Za to kondom - już tak.

Ostatnia edycja:

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Skoro potocznie, to o kondonach mówią tylko te oderwane od pługa. Prawdziwe szlachcianki prezerwatywy nazywają kondomami. Takie info lingwistyczne dla tych, którzy zaczęli już grę wstępną, ale nie zorientowali się jeszcze z kim.

#frakcjalibertyńskasłużyludziom #ojczyznapolszczyzna #społecznapozycjaseksualna​

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
W zasadzie dobrze, że temat kondona/kondoma wypłynął, bo też się kiedyś zastanawiałem, skąd te dwie formy: słownikowa i podstawówkowa.

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
News łączący przywołaną powyżej postać wybitnego kameruńskiego poety oraz tematykę kondomową - rząd USA przekaże 24,5 mln $ na obrzezanie ok. 200 tysięcy Murzynów w Swazilandzie:

Do góry Bottom