Śmieszne newsy z rana

Hitch

3 220
4 876
Może nie ma czegoś takiego jak wspaniała służba zdrowia ale jest takie coś jak ironia.

Bez kitu. Gdzie jak gdzie ale sądziłem, że tutaj nawet komuchy potrafią odczytywać sarkazm :)

military

FNG
1 766
4 727
Jak dla mnie przejawem bezczelności i głupoty jest mówienie "jak mu/jej może nie starczać?" i twierdzenie, że jak zarabia dużo, to może płacić duże podatki. Każdy ma inne wymagania - może babka posłała dzieci do dobrych, drogich szkół i chce, aby te szkoły skończyły. Może inwestuje w jakieś innowacyjne pomysły. Może chce rozwinąć swoją karierę/firmę. Nie powinno się mówić "jak ci może nie starczać?" tylko "jak możesz zadowalać się tym, co masz?" - wolę równać w górę niż w dół.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Szwedzi (a raczej szwedki) próbują Nas też obejść z drugiej strony. Wymyślili papierowe lejki dla kobiet, aby mogły sikać na stojąco.
Postęp musi być.

D

Deleted member 427

Guest
Po prostu nie wyobrażam sobie egzekwowania tego przepisu. Z kibla będzie wynurzał się peryskop z kamerą za każdym razem jak ktoś wejdzie się wyszczać?

D

Deleted member 427

Guest
Logika nie ma z tym nic wspólnego - jeżeli założysz sobie na starcie, że wszyscy i wszystko ma być równe, to cokolwiek zrobisz w tym kierunku, będzie logiczne i spójne w ramach twojej poronionej wizji.

W dalszym ciągu nie wiem, jak oni zamierzają (zamierzali?) egzekwować ten przepis.

D

Deleted member 427

Guest
Dlatego pytam, jak oni chcieli to egzekwować. Bo jakoś musieli chcieć.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Myślę, że chodzi tylko o wymuszenie na restauratorach i właścicielach biur wieszania odpowiednich tabliczek. No i w dalszej perspektywie zakaz rozdzielania toalet na męskie i damskie.

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
Można też zlikwidować pisuary - dalej będzie można sikać na stojąco ale zniknie urządzenie służące specjalnie do tego.

Poza tym, jest mnóstwo praw, które trudno egzekwować ale jednak istnieją. Jak zweryfikujesz czy restauracja używa innego noża do warzyw a innego do mięsa?

Att

Manarchista
286
495
kawador, może po prostu nakażą, żeby w każdym kiblu sufit był na wysokości 1,5 metra i nie będzie się dało stać :D

M

Matrix

Guest
kawador, może po prostu nakażą, żeby w każdym kiblu sufit był na wysokości 1,5 metra i nie będzie się dało stać :D
Po co się spierać ? Dawniej" sikano na stronie", chodzi im o to żeby nie był wyczuwalny zapach uryny, z pisuaru cuchnie najbardziej, bo jest posikany, na siedząco sika się do wody, na stojąco tam gdzie się trafi i potem straszny smród. A chodzi, żeby było racjonalnie i czysto.

military

FNG
1 766
4 727
Matrix, widać że mało wiesz o pisuarach. Jakoś z pisuarów w katowickim Heliosie, gdzie stoi ich obok siebie cały rząd, czy też w Tesco, nie śmierdzi niczym poza zapachem mydła - czy czego tam używają do czyszczenia. Pisuary nie są obszczane, bo również spłukuje je woda, więc... a zresztą po co ja to piszę? Kobieto, idź podtapiać swoje dziecko w lodowatej wodzie, a nie wpierdalaj się ludziom do łazienek. Jak ktoś chce w knajpie mieć obszczane i nieczyszczone pisuary, niech ma - ja nie muszę tam chodzić. Nawet wysrać się nie można bez przestrzegania szeregu przepisów, ja pierdolę kurwa jebana przecież no do chuja.

M

Matrix

Guest
Matrix, widać że mało wiesz o pisuarach. Jakoś z pisuarów w katowickim Heliosie, gdzie stoi ich obok siebie cały rząd, czy też w Tesco, nie śmierdzi niczym poza zapachem mydła - czy czego tam używają do czyszczenia. Pisuary nie są obszczane, bo również spłukuje je woda, więc... a zresztą po co ja to piszę? Kobieto, idź podtapiać swoje dziecko w lodowatej wodzie, a nie wpierdalaj się ludziom do łazienek. Jak ktoś chce w knajpie mieć obszczane i nieczyszczone pisuary, niech ma - ja nie muszę tam chodzić. Nawet wysrać się nie można bez przestrzegania szeregu przepisów, ja pierdolę kurwa jebana przecież no do chuja.

Ale byłoby taniej gdyby poprzeć mój punkt widzenia. A ty proponujesz luksus jak jakiś socjalista.:)

military

FNG
1 766
4 727
???

Czasem mam wrażenie, że żyjemy w światach, w których te same słowa mają różne znaczenie.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Sam już nie wiem czy próby szukania dodatkowej kasy przez państwa eurokołchozu są bardziej śmieszne, czy tragiczne. Nawet wcielając się w skórę komucha ciężko mi sensownie uzasadnić te dwa wydarzenia, to z podwyżkami za ślub jest niczym innym jak piłowaniem gałęzi na której się siedzi, bo kasy to przyniesie tyle, że na waciki dla premiera nawet nie starczy:
- http://ekonomia.rp.pl/artykul/706292,1005751-Palac-Elizejski-wystawia-cenne-wino-na-sprzedaz.html - Hollande wyprzedaje winka z piwnicy Pałacu Elizejskiego, uzyska z tego pewnie jakieś kilkadziesiąt tysięcy EUR, dziura budżetowa coraz bliższa załatania!
- http://wiadomosci.dziennik.pl/wydar...owozencow-wzrosly-ceny-slubow-za-granica.html Sikorski podwyższa ceny ślubów w polskich ambasadach ze 180 do raptem 500 EUR.

D

Deleted member 4151

Guest
o co się spierać ? Dawniej" sikano na stronie", chodzi im o to żeby nie był wyczuwalny zapach uryny, z pisuaru cuchnie najbardziej, bo jest posikany, na siedząco sika się do wody, na stojąco tam gdzie się trafi i potem straszny smród. A chodzi, żeby było racjonalnie i czysto.
1. Ehh ale przecież poza pisuarami są jeszcze zwykłe kible do których można sikać :)
2. Oni (a raczej one) nie chcą czystości i świeżości oni chcą wcielać w życie swoje chore równościowo-feministyczne wizje.
3. Jak dotąd jedyną publiczną toaletą w której śmierdziało była moja szkolna ;)

Do góry Bottom