Śmieszne newsy z rana

D

Deleted member 427

Guest
Antyterroryści w akcji. Przechwycili groźny arsenał

Kolejny dramatyczno-żałosny nagłówek. Pozostając w tej samej konwencji: "W Meksyku antyterroryści w akcji. Przechwycili całą broń świata":

Marina_Armada_61.jpg

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Dziwki Sorosa... Yuck...

Ta cała szopka z femenkami i innymi sukami które się rozbierają, przypomina inną kampanię sprzed ponad 100-lat, która miała miejsce w USA. Wtedy też wykorzystano rozjuszone baby, by te stadami atakowały puby i salony. Oczywiście celem zwalczania pijaństwa i pod sztandarami Chrystusa. Dziś Chrystusa nie ma, zastąpił go humanitaryzm i inne bożki podludzi, ale nadal są chętni by opłacać durne babsztyle, bo mają w tym interes. Jest coś w stwierdzeniu, że "historia zawsze się powtarza, jako farsa". ;)

Norden

Well-Known Member
723
900
Opłacane (z tego co pamiętam) 3k USD na miesiąc. Z tego samego budżetu co np. Krytyka Polityczna. Pytanie w jakim celu. Patriarchalne społeczeństwo trudniej kontrolować?

K

Kurier

Guest
Mnie bardziej ciekawi jakby to kontrolowali. A, już wiem ... "Szwedzcy posłowie chcą monitorować oddawanie moczu". Sounds legit.

military

FNG
1 766
4 727
Fajne:

http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,...iesiace_wiezienia___Jestem.html#BoxSlotII3img

Piosenkarka (o której co prawda nigdy nie słyszałem) została skazana na więzienie za niepłacenie podatków. Nie płaciła świadomie, a w sądzie powiedziała, że podatki to niewolnictwo takie samo, jak to sprzed wojny secesyjnej.

Jedyny minus:
"Prawie całą kwotę uregulowała w dniu rozprawy (nadal jest winna kary i odsetki), ale sąd i tak postanowił ją skazać."

To znaczy nie dziwię się, że zapłaciła - trudno się nie przestraszyć paki. Ale jak już siedzieć, to za coś - tymczasem okazało się, że poszła siedzieć za nic. Rozbrajające: "sąd i tak postanowił ją skazać". Czemu? Bo tak. Bo MOŻE. Etatyzm w całej okazałości.

Oczywiście artykuł Gazety to popis rzetelnego, obiektywnego dziennikarstwa:
"celebryta też człowiek i w USA prawo go obowiązuje"
"Na sądzie nie zrobiły wrażenia jej tłumaczenia, które mogą nieco dziwić"
"Sąd i tak potraktował ją łagodnie"
itp.

Mimo wszystko artykuł bardzo spokojny; mam wrażenie, że byłby o wiele bardziej prześmiewczy, gdyby skazana była biała i nie nawiązała do niewolnictwa Murzynów. Ale może w tym szaleństwie jest metoda - mniejszościom uchodzi więcej, więc może to z ich pomocą można by trochę poluzować kaganiec.

military

FNG
1 766
4 727
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130507/POWIATSLUPSKI/130509745

Przedsiębiorca nagrał kamerą gościa, który podpala mu auto. Przekazał nagranie policji. Policjant prowadzący poszedł na urlop.

Można się zastanawiać, czemu gazeta wspomina, że facet jest przedsiębiorcą. Jakie to ma znaczenie? Otóż być może ma. A co, jeśli kapitalistyczny spasiony prosiak płacił podatki na Cyprze? Może w domyśle powinien zgłosić zdarzenie do cypryjskiej policji?

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
Piosenkarka (o której co prawda nigdy nie słyszałem) została skazana na więzienie za niepłacenie podatków. Nie płaciła świadomie, a w sądzie powiedziała, że podatki to niewolnictwo takie samo, jak to sprzed wojny secesyjnej.
Nie wiedziałem, że nasze forum jest tak popularne w stanach - piosenkarka musiała czytać posty GAZDY i postanowiła wypisać się z państwa ;)

Widzieliście komentarze? Nikt jej nie popiera.

M

Matrix

Guest
Im ktoś więcej zarabia tym bardziej potrzebuje zarobionych pieniędzy, bo z nich korzystają także inni, pomagający w takim prowadzeniu życia. Nie ma już , nie zostaje nic na podatki. Kto zarabia dużo ten wie.

gerard depardieu i inni nie uciekali by.

Zresztą co mamy dobrego z podatków, my społeczeństwo - niech się każdy zastanowi.

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
To tylko potwierdza teorię, że GW, a już zwłaszcza dział kultura, to bastion komunizmu.
Lepiej. Padają tam typowo rasistowskie komentarze, które również są plusowane. Banda psów ogrodnika i tyle.

No mamy np. wspaniałych lekarzy i służbę zdrowia :)
Niedziurawe i zadbane drogi.
Wyśmienite, zróżnicowane szkolnictwo.
Rzetelnych i pracowitych stróży prawa.
Sprawiedliwy i sprawnie działający system prawny.

A w ZSRR państwo zajmowało się żywnością i wiemy jak było dobrze. Ciekawe jakie to uczucie, kiedy wszystko czego dotkniesz obraca się w gówno.

M

Matrix

Guest
Wspaniała służba zdrowia, dobra służba zdrowia, to niepoprawne określenia, nie ma czegoś takiego, są złe choroby, nieuleczalne choroby, podstępne choroby, służba zdrowia chociażby była najnowocześniejsza ( a nie może być bo jest wtedy bardzo droga) nie zmieni tego, zmieni to natomiast bogacenie się społeczeństwa, a nie tylko uprzywilejowanych jednostek. dajmy się ludziom bogacić.

Do góry Bottom