Seriale - wątek ogólny

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Tak, już rano to czytałem :( Jeszcze łudzę się, że chce ich zaszantażować, żeby rzucili więcej kasy, ale wątpię. Wielka szkoda.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
Jakby ktoś nie wiedział, wyciekły pierwsze 4 odcinki nowego sezonu Game of Thrones.
Rozdzielczość 480p nie powala ale jak ktoś nie jest przesadnym estetą albo boi się spoilerów to można obejrzeć.

Ostatnia edycja:

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Trony-srony, Mad Men ma właśnie już tylko 5 odcinków do końca, a ostatnie sezony szybowały na poziomie nieosiągalnym dla GoT, który to też bardzo lubię i zacieram rączki na nowe odcinki.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Trony-srony, Mad Men ma właśnie już tylko 5 odcinków do końca, a ostatnie sezony szybowały na poziomie nieosiągalnym dla GoT, który to też bardzo lubię i zacieram rączki na nowe odcinki.
Na poziomie nieosiągalnym to IMO szybuje przede wszystkim House of Cards. A w GoT już w ostatnim sezonie trochę za dużo gore było jak na wrażliwość mojej żony i teraz będę musiał sam oglądać. :(

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Ja House of Cards w żadnym momencie nie uznawałem za coś wybitnego, to serial bardziej fajny niż dobry. Bardziej fantazja na temat bycia prezydentem niż próba pokazania brudów tego stanowiska, a cynizm Underwooda wydaje mi się być trochę pod publiczkę, chcą z niego zrobić typowo filmowego złego, który własnoręcznie zabija, ale jest całkiem miły, a prawdziwego skurwysyństwa w polityce nie pokażą.

hanys

Active Member
171
136
Też jestem zdania, że HoC to fajna bajeczka - bardzo lubię, ale do topowych produkcji daleko. O wiele bardziej cenie takie The Wire, które jest do bólu prawdziwe i o wiele bardziej złożone.

A za Mad Men'em już tęsknie :(.

ernestbugaj

kresiarz umysłów
851
3 044
Dokładnie @simek. Co mnie obchodzą problemy jakiegoś kongresmena, prezydenta, senatora czy chuj wie kim on tam jest. Żyje sobie jak król z podatków poddanych i mam mu kibicować, bo jakiś inny polityk go wyruchał. No kurwa, oni ruchają codziennie miliony ludzi i nikt o tym serialu nie zrobił (oprócz The Wire). Obejrzałem 3 pierwsze odcinki i miałem dosyć.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Coo? Serio? A widziałeś całego Boardwalka? Bo dla mnie jest wybitny z kilkoma wadami, a Peaky Blinders nadal nie wiem czy zaczynać, bo opinie w większości dobre, ale z wątpliwościami.

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
Boardwalka widziałem 3 sezony i parę odcinków z 4 po czym mi się znudził.
Peaky Blinders mają inne tempo, odcinki się przyjemniej ogląda, nie dłużą się. Wizualnie też Peaky Blinders lepiej wygląda.

Oreł

Well-Known Member
574
465
W ramach nauki języka niemieckiego ściągnąłem "Nasze matki, nasi ojcowie". Mam nadzieję, że złamałem tym jakieś niemieckie prawo. Zobaczymy, ile toto warte.

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Obejrzałem pierwszy odcinek, solidny. Trochę za dużo naraz nowych ryjów dali, ale jakoś dało się to ogarnąć.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Polecam "Daredevila". Niby Marvel, ale taki bardziej z aspiracjami. Wizualnie mroczny i wystylizowany, podobny trochę do House of Cards (to też produkcja Netflixa). Fabuła na początku nieszczególnie mnie porwała, ale od połowy sezonu wystartowała i już się martwię, że dochodzę do ostatniego odcinka tej serii. Gatunkowo jest to zdecydowanie bardziej mroczny kryminał niż film przygodowy. Tak, wiem, brzmi jak Batmany Nolana, ale Daredevil próbuje być bardziej realistyczny. No naprawdę spoko, jeśli komuś się akurat seriale pokończyły, polecam obczaić :)

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Boardwalka widziałem 3 sezony i parę odcinków z 4 po czym mi się znudził.
Miałem identycznie - rozczarował mnie 3. sezon (z punktu widzenia całości ewidentnie najsłabszy), ale z rozpędu zacząłem oglądać 4. i po jakichś 3 odcinkach porzuciłem serial. Niedawno postanowiłem dokończyć i była to bardzo dobra decyzja - serial nabiera rozmachu, końcówka 4. sezonu i cały (krótszy) 5. sezon są miodzio. IMO trochę słabo obejrzeć 3 sezony i już nie skończyć.

Do góry Bottom