tolep
five miles out
- 8 587
- 15 492
Miałem dać siana z tym tematem na jakiś czas, ale dziś trafiłem na kolejną koszerną perełkę i nie wytrzymałem.
Kto obroni Polskę przed Sorosem i sprowadzanymi przez niego islamistami? Żydowscy bojówkarze! ta dam! Nie, to nie żart. Jak widać nadwiślańscy Indianie są za tępi i za tchórzliwi by żyjąc w masie 36 milionów coś zrobić, natomiast Żydzi których istnienie w PL było jeszcze 10 lat temu tabu, stają się na tyle mocni by pomoc zaoferować. I pomyśleć, że to służby II RP szkoliły zalążki służb izraelskich. Ech...Reklamę bojówkarzom z Betaru 2.0 robi pan Pospieszalski w TV PiS.
Jest to wyjątkowo perfidna i przeżarta hucpą propaganda mająca ocieplić wizerunek Żydów i odwrócić o 180 stopni percepcję zagrożeń. Widz zapomina, że Soros to Żyd, teraz Żyd kojarzyć się będzie wręcz przeciwnie. Tymczasem żydowskim modus operandi na Europę jest multi kulti, co wyrażone zostało wielokrotnie wprost i jest z nawet racjonalnie uzasadnione: w społeczeństwie wymieszanym niczyja odmienność nie razi, a własne interesy narodowe najlepiej przeprowadzać w morzu zatomizowanych "obywateli" imperium typu Unia, Rosja albo USA którzy żadnych lokalnych interesów nie formułują. Mamy przy okazji motyw trockistowskiej permanentnej rewolucji. Zamiast uciąć temat ściągania uchodźców, polit-poprawności, marksizmu kulturowego....pretensje kierujemy do muzułmanów. Tak jakby przeciętny kozojebca był członkiem spisku opartego na zasadzie "osiedlajmy się tam". Nie jest możliwy taki spisek, ponieważ nie jest możliwe osiedlenie się w kraju który sobie tego nie życzy. Blisko mojego ideału są klimaty ze Szwajcarii gdzie w lokalnym referendum ludzie określają czy chcą przybysza. Zachowane jest prawo osiedlania, ale ogranicza równolegle przed wtargnięciem hołoty. Tow. Pospieszalski jest daleki od takich koncepcji.
Liczba błędów w rozumowaniu/argumentowaniu powyżej jest tak oszałamiająca, ze nie podjemuję się systematycznej polemiki. To nawet nie to, że Twoje twierdzenia są nieprawdziwe. Są, nie są...
Idzie o to, że popierasz je kompletnym gównem. Chaotycznym zbiorem słów i fraz kluczowych.